Tyylitarkastus: Oikeutta luetaan kauluksissa

T:Teksti:

Julia Isosaari, 20

”Ostin tämän H&M:n paidan hyvän värin vuoksi. Tämä istuu paremmin kuin Tommy Hilfigerin ja Lacosten paidat, joita myös omistan.  Kauluspaitani ovat usein vaaleansinisiä, ja yhdistän niitä farkkuihin ja hameisiin. Yhteensä omistan kymmenisen kauluspaitaa. Tyylini on klassinen. Oikiksessa tyylejä on laidasta laitaan.”

Tommi Kolehmainen, 20

”Tämä kauluspaita aika vanha, ei mikään merkkituote. Asuin Japanissa, olisikohan tämä sieltä ostettu? Tätä väriä voi käyttää myös puvun kanssa. En yleensä kyllä käytä kauluspaitoja arkisin. Tavallisesti käytän jotain siistimpää t-paitaa, ei mitään Children Of Bodom  -bändipaitaa. Oikiksessa pukeudutaan ehkä vähän hienommin kuin muualla yliopistossa. ”

 

Atte Kaira, 20

”paitani on hankittu netistä mittatilauksena, taisi olla brittifirmasta nimeltä Harvie and Hudson. Myös amerik­kalainen Mercer and Sons myy tosi hyviä paitoja. Käteni ovat sen verran pitkät, että suoraan kaupasta paitoja on hankala löytää. Paidassa tärkeää on materiaali. Oxford-kangas on hyvä. Yritän inspiroitua 1960-luvun Take Ivy -kampustyylistä.”

Sara Rintamo, 20

”yleensä ruudut ja punainen väri eivät ole juttuni . Tämä paita on siksi tosi poikkeuksellinen. Se on muistaakseni Intersportista. Muut kauluspaitani ovat virallisempia. Os­tan ne usein Kotkasta, vanhempieni rahoilla. Oikiksessa näkee paljon oikistyyliä. Se on itsensä selittävä termi. Itse yritän kasvaa aikuiseksi ja luopua huppareista.”

Eero Rapola, 21

”tämä on Etonin kauluspaita, Stockmannilta ostettu. Yleensä en käytä valkoisia paitoja, mutta tykästyin näihin nappeihin. Onhan noita kauluspaitoja kertynyt tarpeeksi. Arkisin käytän niitä neuleiden kanssa. Ostan paitoja ne­tistä ja matkoilta, esimerkiksi New Yorkista. Suomessa paitoja on vaikea löytää, yleensä jokin yksityiskohta ei ihan nappaa. ”

Sanat Veera Jussila
Kuvat Otto Donner

 

Juttua on muokattu 8.8.2017 poistamalla siitä osa.