Sekoilua på svenska

T:Teksti:

Olin sopinut lounastreffit Sos&comin Unicafehen. En ollut koskaan käynyt paikalla, mutta arvelin kyllä löytäväni sinne. Harhailin jossakin Snellmaninkadulla Metsätalon ja entisen biokemian laitoksen lähellä. Lopulta päädyin kyselemään vastaantulijoilta, missä laitos sijaitsee. Jossain mielenhäiriössä päättelin, että tietä on kysyttävä ruotsiksi.
”Ursäktä, var är skolan? Jag menar Svenska social- och kommunalhögskolan…”
Ihmiset pudistelivat hämmästyneinä (tai epäuskoisina?) päitään.
Ehdin kysyä noin viideltä ihmiseltä tietä, kunnes eräs kysyi suomeksi, etsinkö Svenska social- och kommuNALhögskolania. Sillä hetkellä tajusin, että olin paitsi sönköttänyt surullista kouluruotsiani, myös kysellyt tietä siihen kuuluisaan Svenska social- och kommunISThögskolaniin.

Nainen, 30, käyttäytymistieteet