Seksidemonstraatio ei sovi yliopistolle

T:Teksti:

Pariskunnan seksiesitys psykologian kurssilla toi professorille ongelmia.

Psykologian professori John Michael Baileyn kurssi ihmisen seksuaalisuudesta oli eräs Chicagon Northwestern Universityn suosituimpia.
600 opiskelijaa oli ilmoittautunut kurssille, johon kuului normaalien luentojen lisäksi useita vapaaehtoisia, luentojen ulkopuolella järjestettäviä osia. Näihin lukeutuivat muun muassa paneelikeskustelu seksuaalirikollisten kanssa sekä mahdollisuus kysyä kysymyksiä parinvaihtoa harrastavalta pariskunnalta.

Kurssi sai ikävän lopun paikallisen lehdistön saatua vihiä sen erikoisesta sisällöstä. Kohuotsikoita revittiin erityisesti eräästä kurssila esitetystä demonstraatiosta, jonka aikana alaston pariskunta kiipesi lavalle ja mies kiihotti naisen orgasmiin seksilelun avulla. Tämän jälkeen luennolla keskusteltiin erilaisista seksimieltymyksistä ja naisen orgasmista.

Alunperin Baileyta tukenut yliopisto käänsi kelkkansa kohun synnyttyä. Yliopiston rehtori Morton Schapiro julisti demonstraation ilmaisseen professorilta surkeaa arvostelukykyä. Hän myös ilmoitti yliopiston aloittavan sisäisen tutkinan aiheen tiimoilta.

Bailey vastasi syytöksiin kirjoittamalla julkisen puolustuspuheen, jossa ilmoitti demonstraation liittyneen kiinteästi kurssilla aiemmin käsiteltyihin aiheisiin, kuten naisen orgasmiin. Lisäksi noin sadalle demonstraatiota seuraamaan saapuneelle opiskelijalle oli kerrottu useaan otteeseen, mitä he tulisivat näkemään.

Bailey kirjoitti tiedostaneensa joidenkin saattavan pitää tapahtumaa sopimattomana, mutta päättäneensä toteuttaa sen siitä huolimatta. Hänen mukaansa opiskelijoiden antama palaute oli ollut yhtenäisen positiivista. Bailey ilmoitti myös, ettei katunut tapahtunutta oppilaidensa kannalta, sillä nämä olivat osoittaneet olevansa avomielisiä aikuisia eivätkä hauraita lapsia.

”Ei haukku haavaa tee”, kertoi The Chicago Tribune professorin ilmoittaneen. ”Kuten ei myöskään alastomien ihmisten katseleminen näiden tehdessä mukavia asioita lavalla.”

Oona Juutinen