Tyylitarkastus: Opettajien nutturat

T:Teksti:

Tulevat opettajat esittelevät nutturansa.

Jenni Suomela, 30

”Kääräisin hiukset nutturalle, jotta ne olisivat pois tieltä, eivätkä häiritsisi esimerkiksi tiskatessa. Mulla on ollut rastat noin 14 vuotta. Tätä tukkaa ei enää kammata suoraksi. Odottelen päivää, jolloin raaskin leikata nämä pois.”

Anna Vesamäki, 28

”Laitoin tämän nutturan aamulla hätäpäissäni hirveässä kiireessä. En kauheasti käytä aamulla peilin edessä aikaa, tyylini on aika luonnonmukainen. Tukka on fiiliksen mukaan milloin mitenkin. En kamalasti mieti, miltä se näyttää.”

Sini Karjalainen, 23

”Mulla on tänään tällainen pikanuttura, tein sen aamulla kiireessä. Pidän hiuksia usein nutturalla, koska se on helppo sutaista aamulla. Hiukseni ovat aika pitkät. Pidän niitä myös auki tai letillä.”

Susanna Pakarinen, 23

”Mulla on usein nuttura. Se on kätevä, kun hiukseni ovat aika pitkät. Pidän niitä joskus myös auki tai ponnarilla. Opettajankoulutuslaitoksella näkee melko usein nutturoita, vaikka ei stereotyyppisen paljon. Tällä hetkellä nutturat ovat aika in.”

Emma-Maaria Metsälä, 19

”Mulla on luonnonkiharat hiukset, ja niitä on aika vaikea laittaa. Välillä hiukset on vähän miten sattuu, mutta nutturalla niitä on helppo pitää. En ole kyllä miettinyt nutturaa opettajaidentiteettini kannalta.”

Heidi Koskinen, 20

”Pidän aina välillä hiuksia nutturalla. Se on hyvä etenkin talvella, kun hiukset sähköistyvät kylmällä säällä helposti. Nutturan saa hyvin piiloon pipon alle. Silloin hiusten sähköisyyskään ei häiritse.”

Nelli Carlson, 22

”Pidän melkein aina nutturaa. Mulla on käsivarteen ulottuvat, aika ohuet hiukset, niitä pitää yleensä vähän laittaa. Nuttura on päälaella tai sivulla. Usein käytän myös vain yhtä korvista. Miellyttää jotenkin silmää, jos on vain toisella puolella.”

Anniina Aro, 23

”Laitoin tänään nutturan ensimmäistä kertaa. Hiukseni ovat tosi pitkät, alaselkään asti, ja yleensä pidän niitä aina auki. Tänään heräsin vahingossa viideltä, kun luennot alkoivat ysiltä. Oli liikaa aikaa, joten päädyin tekemään nutturan.”

Aila Saikkonen, 22

”Tänään mulla on tällainen vähän räjähtänyt nuttura. Se johtuu märästä säästä ja siitä, että tulin juuri sirkusliikunnan tunnilta Linnanmäellä. Nuttura on liikunnassa kätevä. Jos tukka ei ole nutturalla tai auki, se on ponnarilla tai pinneillä kiinni.”

Maria Manner

Kuvat Teemu Granström

Tyylitarkastus: Karvaveikot

Tyylitarkastus: Ristilliset kristityt

Tyylitarkastus: Kumpulan pokat

Tyylitarkastus: Kansiksen kukkarot