Korealaiset opiskelijat turvautuvat ennustajiin

T:Teksti:

Etelä-Korean nuorisotyöttömyys on ennätyskorkealla ja valmistumisen jälkeinen aika huolestuttaa yliopistossa opiskelevia. Apua haetaankin nyt ennustajan pakeilta.

Korea Timesin mukaan opiskelijat kävivät aiemmin ennustajalla vain huvin vuoksi, mutta nyt käynnit otetaan hyvin vakavasti. Ennustajalla käymisestä on myös tullut opiskelijoiden keskuudessa täysin normaalia.
”Me olemme huolestuneita tulevaisuudestamme. Haluamme tietääm mitä tulevaisuudella on suunniteltuna meidän varallemme, ja etenkin työllisyysnäkymistä”, Korea Universityssä Soulissa opiskeleva Kim Yu-Sun kertoi lehdelle.

Aiheesta viime vuonna tehtyyn tutkimukseen vastasi 878 opiskelijaa kautta maan. Tulosten mukaan 68 prosenttia heistä oli käynyt ennustajalla vähintään kerran vuoden aikana, ja 82 prosentin oli tehnyt mieli käydä. Vakituisesti ennustajalla kävi 12 prosenttia vastaajista. Peräti 49 prosenttia sanoi olonsa helpottuneen kristallipalloon kurkkaamisen jälkeen, mutta lähes 20 prosenttia ilmoitti, ettei saanut ennustajalta apua ongelmiinsa ja tunsi olonsa vain pahemmaksi käynnin jälkeen.

Tutkimuksen tekijöiden mukaan opiskelijat käyvät ennustajalla voidakseen varautua tulevaisuuteen paremmin. Yleinen epävarmuus on aiheuttanut sen, että käyntejä kertyy aiempia vuosia enemmän. Erityisesti miespuoliset opiskelijat etsivät ennustajilta vastuksia aiempaa innokkaammin: vuonna 2009 vain 35 prosenttia miehistä tahtoi tietää mikä heitä odottaa, kun taas vuonna 2010 luku kipusi 60 prosenttiin.