Tyylitarkastus: Filosofien parrat

T:Teksti:

Niklas Toivakainen, 30
”Karvoitukseni ei ole voimakasta, ja kasvokarvoitukseni kanssa olen aika huoleton. Trimmaan partaani siinä vaiheessa, kun tyttöystäväni huomauttaa sen olevan liian villi tai huomaan sen itse. Parta kuuluu arkkityyppisen viisautta rakastavan filosofin kuvaan. Itselläni se on pikemminkin osoitus omaan ulkonäköön liittyvästä huolettomuudesta.”

Sami Halmesmäki, 34
”Parran unohtaa helposti; välillä sitä säikähtää, kun näkee itsensä peilistä. Se on vain kasvanut. Joskus siistin hieman, mutta en ikinä hirveästi kajoa. Minulla on ollut parta jo kymmenen vuotta. Liian huolitellusta parrasta tulisi sliipattu olo. Täysin parrattomana en osaa itseäni ajatella, siitä tulisi ainakin aluksi liian paljas olo. Sen taakse on hyvä piiloutua.”

Markus Neuvonen, 30
”Minulla on ollut parta 6-7 vuotta. Joskus teininä oli pukinparta, nykyään ajan parran pari kertaa viikossa. Tällainen mietiskelyparta sopii hillitylle persoonalle paremmin kuin valtoimenaan rehottava parta. Tämä on myös ammattimaisempi, ja tätä on risupartaa miellyttävämpi hiplata. Se tyynnyttelee neurologista säksätystä ja rauhoittaa ajattelemaan.”

Mikko Pelttari, 27
”Viiksistä en ole luopunut vuosiin, parrasta aina välillä. Minulla on parrassa rehellisempi olo – ettei ole mitään salattavaa. Minulla ei ole parta- tai viiksiesikuvia, mutta olen osallistunut kaksi kertaa Tampereella järjestettävään Viiksigaalaan. Menestyksettä. Siellä on kaikenlaisia viiksiä perinteisestä rekkamiehestä abstraktimpiin esityksiin.”

Sami Syrjämäki, 42
”Minulla ei ole koskaan ollut montaa milliä tämän pidempää, mutta parransänki on ollut jo sellaiset parikymmentä vuotta. Joskus ajan sängen pois kokonaan, esimerkiksi joihinkin tilaisuuksiin tai matkalle lähtiessä, kun en jaksa ottaa partakonetta mukaan. Useammin käytän rajaajaa. Siistiminen sillä käy yksinkertaisemmin, sillä joka päivä ei ole aikaa ajella. Voi olla, että filosofeilla on useammin parta verrattuna asiakaspalvelijoihin ja toisenlaisissa työympäristöissä työskenteleviin – ainakin jos ystäviäni ajattelen.”

Severi Hämäri, 33
”Tämä on nyt viikon vanha sänki, joka johtuu pelkästä huolimattomuudesta. Yleensä pyrin välttämään partaa ja filosofin stereotyyppistä ulkoasua. Jos vuosi sitten olisimme tavanneet, minulla olisi ollut kunnon poskiparta. Halusin sillä erottua joukosta, parrattomista ja parrallisista kollegoista. Ei kaikilla filosofeilla ole partaa, puolet meistä on naisia ja eikä sitä ole enemmistöllä miehistäkään.”

Ann-Mari Huhtanen
Kuvat Teemu Granström


Tyylitarkastus: Ristilliset kristityt

Tyylitarkastus: Kumpulan pokat

Tyylitarkastus: Kansiksen kukkarot