Pätäkättä pakettiin

T:Teksti:

Isoäitisi antamista vanhoista tyynyliinoista saat mainion paketin suorakulmaisille lahjoille. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tyynyliinasta pussimaisen kääreen pehmeille lahjoille ja sitoa avoimen pään kiinni kauniin narun avulla. Halutessasi voit vaikeuttaa lahjan avaamista ompelemalla pussin suun kiinni. Muista pestä tyynyliina ennen käyttöä. Samaan tarkoitukseen voit käyttää myös kankaista Lyyra-kassiasi.

Muodoiltaan erikoisten pakettien käärimiseen soveltuu hyvin vessapaperi. Voit yrittää värjätä paperia vesivärien avulla tai jättää sen au naturel. Nirsoimpien lahjan vastaanottajien paketit suositellaan käärimään valkaistuun ja kuvioituun erikoispehmeään paperiin.

Janoiselle lahjansaajalle loihdit oivan paketin perunalastutuubista. Purkkiin mahtuu vaikkapa lajitelma pieniä viinasnapsipulloja tai kourallinen sikareita. Lapsille suunnattuun versioon voit tyhjentää muutaman karkkipussin sisällön. Muista poistaa epämiellyttävät hajut purkista ennen käyttöä. Koristele pakkaus­ leikkaa ja liimaa -tekniikalla valitsemillasi kuvilla.

Tunnettu nuukailukeino on kääriä joululahjat sanomalehtipaperiin. Suosi suuria broadsheet-mallisia lehtiä, kuten Helsingin Sanomia. Mikäli paperi näyttää liian ankealta ja harmaalta, voit leikata aikakauslehdistä värikkäitä kuvia ja liimata ne koristeeksi paketin päälle. Joulua edeltävät mainokset sisältävät runsaasti punasävyisiä täytekuvia.

Jos pakettien kanssa nyplääminen ei jostain syystä kiinnosta, voit aivan yhtä hyvin käydä hakemassa lähimmästä halpahallista rullan lahjapaperia. Selviät alle eurolla ja säästät rutkasti aikaa. Todellinen pihistelijä marssii lähimpään Citymarkettiin, Anttilaan tai vastaavaan, käy ostamassa suklaapatukan itselleen ja hakee ilmaiset lahjapaperit ja -nauhat kassojen jälkeen sijaitsevista paketointipisteistä.

Teemu Granström