Nettipalvelu valitsee paketin puolestasi

T:Teksti:

Lahjatilaus on tuttu sana lehtibis­neksestä. Tilaa lehti kaverille, saat itse Aalto-maljakon. Mutta tiesitkö, että on olemassa ihan kirjaimellises­ti lahjatilaus, jossa voit tilata itsellesi paketin kuukaudessa?

Not Another Bill -palvelua mai­nostetaan ikävien laskujen vasta­kohtana. Omaan tai ystävän etei­seen voi tilata iloisia yllätyksiä parinkympin kuukausitaksalla. Puolen vuoden tilaus maksaa Eu­roopan sisällä 110 puntaa eli noin 124 euroa.

Tyyliblogien ja -lehtien hehkutta­man idean takana on brittiläinen Ned Corbett-Winder, mainostoi­miston AD ja palvotun Central Saint Martins -taide- ja muotoilukoulun kasvatti.

Corbett-Winder jos kuka tietää, et­tei tavara ole vielä lahja. Tarvitaan kaunis kääre. Yrittäjä on paketoinut lahjoja ainakin vintage-sarjakuviin ja ruskeisiin dokumenttikuoriin.

Eivät ne lahjatkaan sitten ole mitä tahansa krääsää. Corbett-Winder ker­too valitsevansa paketteihin itseään inspiroivia asioita. Kyse voi olla un­derground-suunnittelijan tekemästä pääkalloriipuksesta, graafikon tilaus­työnä piirtämästä kuvituksesta tai pa­tinoituneista antiikkilusikoista.

Ihan sokkona lahjoja ei viskellä. Tilaaja valitsee, haluaako hän lahjoja vaikkapa kuvitteelliselta rakastajalta tai jopa kuninkaallisilta. Entä viih­tyykö lahjojen saaja mieluummin tai­degalleriassa vai pubissa?

Corbett-winder kertoo keksineen­sä liikeidean, kun kollega valitti, ettei saa enää töihin postia. Postista pitä­vät kaikki, mutta jos posti on coolia, aina parempi, yrittäjä kirjoittaa net­tisivuillaan. Coolin lahjan tilaami­sessa ajatus ei tietenkään ole tärkein.

Toisaalta, kuinka persoonallista sitten on valita, lataako kirjakaupan lahjakortille kympin vai kaksi?

Veera Jussila

notanotherbill.com