Suomikakkaa

YL Raportti: Paskoimme housuun bussissa Turkuun

Kun Vainion liikenteen valkoinen Volvo kaartaa ulos Kampin kauppakeskuksen kellarista, valo humahtaa ikkunoista läpi. Tammikuun keskipäivä näyttää keväältä. Bussissa se tuntuu erityisen kirkkaalta, bussissa ollaan paljon korkeammalla kuin muut.

Pitkänmatkan linjuri Turkuun on puoliksi täynnä maakuntamatkailijoita, joiden kantamukset kuski on latonut tavaratilaan. Meillä ei ole laukkuja, meillä on housut, joissa on löysät vyötärönauhat. Ettei puristaisi.

Istuimet näyttävät siltä kuin ne olisi verhoiltu kuvaamataidonopettajien vaatteilla. Keskisiniseen kankaaseen on roiskittu erivärisiä, pirtsakoita neliöitä. Toinen meistä asettuu bussin keskiosaan käytäväpaikalle, toinen takapenkille ikkunan viereen.

”Tervetuloa pikavuorolle Turkuun. Matkan aikana käytössänne bussin takaosassa on wc. Siellä on myös lehtiä luettavaksi matkan aikana”, lipunmyyjänainen kuuluttaa keskusradion kautta Espoon Ikean kohdalla.

Tieto aiheuttaa jännitystä. Jos kaikki ajankulu on pakattu linjurin peräpäähän, kanssamatkustajat rynnivät edestakaisin käytävää koko kaksi ja puolituntisen. No ehkä he luulevat, että se on vessa, mikä haisee. Kummankaan vieressä ei sentään istu ketään.

Vaikka katsotaan nyt, tuleeko tästä edes mitään. Ei ole yhtään kakkahätä, mutta jotain tässä nyt pitäisi housuun vääntää. Kasaamme molemmat lehtiä etutarjottimelle. Yleensä auttaa, jos ajattelee jotain muuta eikä keskity itse suoritukseen.

Lukeminen ei oikein onnistu. Bussi keinuttaa huomaamattomasti ja hiljaa, mutta sen verran, että tekstiä tihrustaessa tulee paha olo.

Tekstiviesti keskipenkille:
AR: Onks ees lähellä?
Vastaus:
VK: Kerään itteäni, hannatuttaa. Kyl kohta onnistuu.

SAUKKOLAN jälkeen lipunmyyjä pysähtyy jutustelemaan juuri kyytiin nousseen matkustajan kanssa. Naisella on lila, hapsuista tehty kaulaliina. He puhuvat joulusta. Kiireestä. Keskipenkin takana oleva nainen imeskelee äänekkäästi pastillia.

Samalla toinen meistä pinnistää pökälettä farkkulegginseihin.

VK: Mä ponnistan ja pidätän samalla. En tiennyt, että se on mahdollista.
AR: Ajattele, että oot pöntöllä. Mäkin koitan hirveesti pumppailla, mut koko ajan on vaan kusihätä. Miten pystyy kakkaamaan silleen, ettei tuu samaan aikaan tosi paljon pissaa?
VK: Ei helvetti, nyt saatana kakkaan.

Menee tunti, mutta mitään ei tapahdu. Tämä on yllättävän vaikeaa. Tuntuu jotenkin oudolta, kun on housut jalassa.

Täytyy yrittää voimalla. Penkin ja takapuolen välissä on sen verran vähän tilaa, että on siirrettävä paino pelkästään toiselle pakaralle. Asento on huono.

Edessä olevan penkin selkänoja puristuu nyrkkien väliin, veri pakkautuu päähän. Kun bussi pysähtyy 110-tien varressa Suomusjärven kohdalla, tuntuu jo että ohimo repeää. Toisella puolella tietä tyttö istuu pysäkillä ja tuijottaa.

Terve vaan.

Naama väännöksissä ei paljon huvita seurata muiden matkustajien ilmeitä, mutta todennäköisesti etupenkiltä vessaan Kings-pipo päässä toikkaroiva poika ajattelee, että väännämme hysteeristä itkua.

Ja sitten vihdoin.

AR: AHAHAHAHAHAHAHAHAHH EI VITTU, KAKKASIN HOUSUUN! TÄÄ OLI PARAS IDEA MAAILMASSA AHAHAHAHAHAHH!

Kymmenen minuutin päästä:
VK: EI HELVETTI, NIIN MÄKIN! AHAHAHAHAHAHAHHAHHHAH! Ahahahaah ei haise, lämpöstä! Toi viereinen poika tsiigaa, kun mä nauran niin paljon.
AR: Miten sä onnistuit?
VK: No kakkasin vaan.

AJATUS omassa paskassaan istumisesta on paljon pahempi kuin varsinainen istuminen. Sulanut ruoka ei kirvele, ei polta eikä ole erityisen märkää. Pissaakaan ei tullut juuri ollenkaan.

VK: Tai ehkä vähäsen, vaikee sanoo.

Bussin etuosassa joku lukee iltapäivälehteä ja joku toinen raapii korvaansa. Pastillinainen katselee ulos ikkunasta. Kukaan ei epäile mitään.

Kenenkään matkaa ei haittaa ollenkaan, että kakkasimme juuri housuun. Kaikilla menee mukavasti, Turkuun menossa, viikonloppu vasta alussa. Tekisi mieli kertoa. Kings-pipoinen poika, arvaa mitä!

On sellainen olo, että pystyy tekemään mitä tahansa. Selviää mistä tahansa. Emme edes huomaa, että aurinko on mennyt pilveen jo Saukkolassa.

BUSSI ajaa Halikon läpi ja kakkaamme yhteistuumin vähän lisää. Pikkuhiljaa söhjö liiskautuu kiinni ihoon. Tuntuu kuin olisi jotain geelin tapaista persvaossa. Kun nousee penkistä, kakka ei irtoa pakaroista. Bussien heilunta kiinnittää sen niihin entistä tiukemmin.

AR: Siis hyi helvetti. Mä istun sen päällä.
VK: Joo. Täs on vielä yli tunti matkaa.

Saakohan tästä jonkun tulehduksen?

Taas pysähdytään. Nyt tien varressa näkyy huoltoasemakompleksi. Lipunmyyjä on sanonut alkuspiikissä, että pysähdyksiä tehdään tarpeiden ja toiveiden mukaan. Iskee pieni paniikki.

AR: Kiva mennä pyörimään jonnekin tehtaanmyymälään paskat housussa.
VK: Kuvittele, että oot vauva. Tai vanhus. Äkkiä ihmisten nenät tähän turtuu. Tuleeko läpi?

Ei tule. Välillä haistaa jotain, mutta suurimman osan ajasta ei. On kyllä todennäköistä, että oma nenä turtuu paljon ennen muiden neniä. Tehtaanmyymälä ohitetaan pysähtymättä.

Jatkamme istumista.

Kaarinassa alkaa sataa lunta. Kun nousee hetkeksi ylös ja istuu takaisin alas, ällöttää vähän. Kakkalevy leviää joka kilometrillä laajemmaksi.

Tunturi Center, Biltema, Tarjoustalo, harmaata, harmaata, harmaata. Oltaisiinko jo pikkuhiljaa perillä? Alkaa jo vähän tuskastuttaa.

”Saavumme Turkuun”, kuljettaja huokaa mikrofoniin. Minnehän se lippunainen on mennyt kesken kaiken? Ihan sama. Kuikuilemme kärkkäästi esikaupunkimaisemaa.

”Pysähdymme tarvittaessa kaikilla pikavuoropysäkeillä ennen linja-autoasemaa.”

Ei saatana.

Kakka ei tunnu enää geeliltä vaan kylmältä limalta. Hajun haistaa koko ajan paremmin. Jos nyt kerran pystyy mihin tahansa, oliko pakko valita juuri tämä?

Housujen takapuolelle muodostuu märkä läikkä.

VK: Me joudutaan varmaan ostamaan tää koko bussi.

Hesejä alkaa näkyä yhä useammin. Suojeltu funkkistyylinen linjaautoasema ilmestyy näköpiiriin tasan aikataulussa.

Kuski toivottaa tervetulleeksi uudelleen ja pysäköi Volvon sadan metrin päähän asemasta. Ryysäämme ulos kuminauhat tiukkoina, samalla kun muille ojennellaan matkatavaroita leveällä murteella.

Tuntuu vähän absurdilta, mutta kun pääsee ulos, ei olekaan kauhea kiire.

Kävelemme ihan mielellämme. Ei ole mitään pidäteltävää.

Teksti: Vappu Kaarenoja ja Aurora Rämö
Kuva: Antti Grundstén

Lue seuraavaksi

1 071 kommenttia
  1. Veit sanat suustani. Eihän täs oo mittää järkee!

    1. Veikkaan kakkosta… 😉

    2. Oon katkera Suomen medialle, miksi tämä uutinen piti julkaista muissa medioissa? Jos tämä olisi pysynyt vain ylioppilaslehdessä, niin en olisi ikinä tullut löytämään tälläistä paska-artikkelia.

     Odotan innolla, että te kaksi toimittajan alkua paljastatte puoluetaustanne. Tai no, ei tarvitse, osaan täysin arvata ne muutenkin..

    3. ei voi olla terveitä…

    4. Ei tervejärkinen toimi näin…ei niin mitään järkeä…häpäisivät koko toimituksen maineen. Ei tollaisia voi ottaa enää vakavasti.Säälittävää melkein ellei suututtaisi niin paljon. Eivät kunnioittaneet bussiyhtiötä saatika kanssamatkustajia. Toivottavasti tulee kunnon seuraamukset! Yöööök. Hoitoon. Pitkään terapiaan, jos sekään enää auttaa…

    5. Tällaine o kyll täyttsii retsuu ja snadi gleda ol ny sek taraveen.

   1. Toivottavasti kakkatempauksenne herättää kansalaiset ja poliitikot ja päättäjät ajettelemaan ja muistamaan vanhustenhuoltomme tilaa, tällainen vastaavanlainen tilannehan on monen vanhuksen kohdalla ihan jokapäiväistä arkea, kakat housuissa saat olla päivittäin tuon saman ajan mitä kestää matka Helsingistä Turkuun.

    Terveisiä vaan Maria Guzenina-Richardsonille ja 0,7-kertoimelle tjsp.

    1. Vanhukset ulostavat housuihinsa tahattomasti ja heidän hoitajiensa työtä on siivota ja auttaa näissä asioissa. En kiellä etteikö vanhustenhuollossamme olisi parannettavaa. Tästäkin huolimatta ja vaikka sitä kuinka koittaisi piilottaa ”kannanoton” taakse, fakta on että nämä kaksi naista menivät bussiin ja paskoivat ilman mitään järkevää syytä tahallisesti housuihinsa. Mitä vittua? Miksi? Yhtä uskomatonta on jakaa tälle tempaukselle myötätuntoa taikka vähätellä sitä ja ihmetellä ”miksi tästä nyt kohutaan.” Kuka paskantaa housuihinsa tahallisesti ja kirjoittaa siitä lehteen eikä perustele tekoaan mitenkään? Edeltävän lauseen olisi voinut päättää myös tahallisesti-sanan jälkeen.

  2. Noi naistoimittajat luulee, että tämä on ”mielenvikasta läppändeerusta”. Tosiasiassa tämä on vain ”mielenvikasta”.

  3. Tervetuloa yliopistohörhöjen ihmeelliseen maailmaan.

  4. Tämän täytyy olla taidetta! Sellaista, jossa jokin käsittämätön örvellys ylevöitetään myöhemmin sanoilla suunnattomiin sfääreihin. Se on niin ylevää ja kultivoitunutta, että tavallinen rajoittunut sukankuluttaja ei voi käsitä siitä mitään ja voi vain paheksua.

   Kokeellista journalismia? Tuli nyt sitten kokeiltua, ehkä ei tarvitse tehdä toiste. Aikuiseksi kasvaminen teettää kaikenlaista.

  5. Totta!! Miksi luulisi että yhteiskunnasta löytyisi muuta p-a mihin tarttua, ylioppilslehteä kun luulin hyväksi…

   1. Mitähän tapahtuisi jos kaikki jutun lukijat lähettäisivät kakkaansa Ylioppilaslehden toimitukseen. Saisivat siellä ehkä uudenlaisia elämyksiä vieraasta kakasta. Toimittajat voisivat sitten kirjoittaa näistä kokemuksista. Odotan innolla.

    1. Ihan oikea idea kerätä ja lähettää.

   1. Itkettää ja oksettaa!Yhdyn kysymykseen MIKSI? Olin juuri tekemässä pesuja ja vaihtamassa vaippaa aviomiehelleni kun kuulin tästä ”journalistisesta tuotoksesta”. Tiedän mitä merkitsee se, että joutuu tekemään vaippoihin, olen hoitanut halvaantunutta miestäni neljä vuotta. Ei ole helppoa kun ei enää itse hallitse ruumintoimintojaan.
    Onko kyseiset toimittajat ns. älymystöä vai mitä?

  6. Noin siinä vain käy, kun lähtee Turkuseen.

   1. Noin siinä vaan käy, kun on Helsinkiläinen.

   1. Ihan turhaan yritätte liittää, joittenkin yksilöitten sairasta käytöstä, vasemmistolaisuuteen. Ei onnistu.

   2. Vaikuttaa punavihreiden meiningiltä. Ehkä vähän feminismiäkin…

  7. Siinä meillä tulevaisuuden toivot tai oikeastaan toivottomat sikailee.
   Tais likoilla alkaa hankalat ajat, varmaan ei töitä löydy kun nykyisin me työnantajat haetaan rekrytietoja Googlesta. Kas varsinainen paskahousuhan se siinä, ja oikein ylioppilas…

   1. Työnhakijan tietojen etsiminen Googlesta ilman työntekijän lupaa on LAITONTA! Ilmoita nimesi ja yrityksesi nimi, niin voimme poistaa sinut virasta ja lyödä päälle asiaankuuluvan sakon.

    1. Googlea saa käyttää kuka vaan.. Ei varmasti ole laitonta.

  8. Haluavat näköjään arvostaa bussikuskin työtä

  9. Onneksi Te ja Teidän Ystävät eivät ole Suomen Toivo, vaan kunnon duunarit jotka joutuu kuiteskin siivoamaan Paskanne, Ootte todella Idiootteja!!

   1. Jos nyt kuitenkin opetellaan kirjoittamaan ne isot alkukirjaimet kuten kuuluu.

   2. Jos olet näitä ”kunnon duunareita”, hanki kirjoitustaito!

  10. Huippujournalismia!
   Erään suuren pääkaupunkilaisen päivälehden viikonloppuliitteessä pari kuukautta sitten toimittaja kirjoitti pari aukeamaa siitä, miltä tuntui pallikarvojen vahaus ja perskarvojen nyhtäminen, oli oikein kokeillut. Tutkivaa journalismia. Älkää surko, toimittajat, kohta teille tulee varmaan NYT-liitteestä (ups, paljastin) kutsu työhaastatteluun.

   1. Rämöhän on jo tehnytkin juttuja Nyt-liitteeseen..

  11. Kardinaalimoka ja rimanalitus Ylkkärin 100-vuotisjuhlaviikolla.
   Päätoimittaja Kaarenoja, vedä johtopäätökset ja eroa.
   Niin käy päätoimittajille ja toimitusjohtajille oikeassa elämässä.

  12. Todella vetävä juttu. Nauratti kunnolla ja oli pakko kokeilla kotona. Istuessa kakkaaminen housut jalassa ei ole niin helppoa varsinkin kun luonto ei tahdo antaa periksi. Mutta kun se onnistui ja lämmin kakka levisi housuihin, oli se, kuten toimittajatkin sanoivat, jotenkin vapauttava kokemus. Ilman ennakkoluuloja.
   Ei ollut mitään kiirettä siivoamaan. Kokemuksesta rikkaampana en enää yhtään ihmettele, että ihmiset jopa harrastavat kakkaseksiäkin.

  13. Ei huonosti kirjotettu lainkaan. Kauniita tyttöjä, sexyä juttua. Ja tytöt toteuttivat päätoimittajan sd-unelmaa tasa-arvosta: jokanen saa kakkua housuun.

  14. Niin miksi? Mutta täydellistä tutkivaa ja uhrautuvaa journalismia. Lahtisen Urpo käänty haudassaan nyt.

  15. Voiko päätoimittajan kynästä oikeasti lähteä noin huonoa tekstiä?

   ”Tammikuun keskipäivä näyttää keväältä. Bussissa se tuntuu erityisen kirkkaalta, bussissa ollaan paljon korkeammalla kuin muut.”

   Tuossa vain yksi esimerkki, koko juttuhan on samaa hämmästyttävän huonoa tasoa.

   Tahallistako?

  16. Vastaus taitaa taas kerran sisältyä itse kysymykseen nokkelalla tavalla.

  17. Minkälaisen jutun saa housuun paskaamisesta? Paskajutun tietysti, joka on aivan älyvapaata paskaa. Taas tuhlasin elämääni paskanjauhantaan…

  18. Tätä tunnetta voi verrata siihen että vanhukset makaavat paskat housuissa joka päivä hoitolaitoksissa ja kukaan ei ehdi siivoamaan…

  19. Kriisin vaihe 1 ”Miksi?”. Kriisin vaihe 2 ”Asian kieltäminen”. Voimia kaikille kommentoijille, sillä voimaannuttavaa huumoria täältä löytyy hyvin hyvin vähän.

   Kiitettävästi otetaan kantaa vauvoihin ja vanhuksiin. Halvaantuneen hoitaja ei ole vielä päässyt traumansa ”herraksi” tai tarvitsisi lepoa raskaasta työstään.

   Mutta… Itse juttu otti tietämättään tai tietoisesti kantaa monioireisten sairaiden arkipäivään. Yhden oireen/elimen tutkimukset on keskitetty yhteen sairaalaan ja toisen toiseen sairaalaan jne. Niinpä sitten julkisilla suoritettava sairaaloihin tutustumiskiertoajelu on varsin ylen antavaa ja lämmin ”henkistä kuten toimittajatkin havaitsivat.

   Vielä huimempia matkoja on tiedossa kunhan SOTE/kunta uudistus valmistuu tulevaisuudessa. Niihin extremematkoihin näillä toimittajilla on nyt valmiudet. Pitäisiköhän kaikilta vaatia samanlaista ”julkinen kulkuväline paska/uloste/eritekyyti” -korttia?

   Hyvän yön toivotuksin Mutltippelis Sklerosis (MS-käyttöjärjestelmä) vm 2000

  20. no en mä ny tiä onk tää nii paha juttu vähä outo mut moni tekee tällästä iha tahallaa vaikka joka päivä…

  1. Kyllä on älykästä touhua… sotkitte yksityistä omaisuutta tahallanne ja istuitte omassa paskassanne. Oliko jännää? On siinä meillä yhteiskunnan tulevaisuuden toivoja.

   1. Eivät ne lue näitä, kuten et sinäkään lue tätä vastausta, nuija!

 1. Henkilökohtainen hygienia on patriarkaatin luoma konstruktio, joka uusintaa etnosentristisiä valtarakenteita jaotellen ihmisiä epätasa-arvoisiin kategorioihin kuvitellun puhtauden mukaan. Kyseessä on puhtauden performanssi, jota tuotetaan sosiaalisissa käytännöissä ja diskursseissa normatiivisia puhtaudesta huolehtimisen oppeja toistamalla. Tällaisen paradigman vallitessa housuun kakkaaminen on suorastaan voimaannuttava kokemus!

  Sarkasmi sikseen. Todellista sivistyneistö meillä Suomessa. 20-luvulla suomalaiset akateemiset ajoivat heimokansojen asiaa, 70-luvulla Neuvostoliiton asiaa ja nyt ilmeisesti kun kaikki on jo tehty, niin voi vain regressoitua housuun kakkaajaksi. Toivottavasti yliopisto kokee vielä puhdistuksen tällaisesta aineksesta. Kuvottavaa.

  1. Aivosolukkoa hivelevää, lähes erottisesti hyväilevää akateemista pohdiskelua. Maaliviivan ylityksenä loppukaneetti ”kuvottavaa”.

  2. Aika laimea performanssi oli kyllä, täysin ideaköyhiltä ihmisiltä. Ensi kerralla kakatkaa vaikka ämpäriin ja sitten syökää joko omanne tai toistenne ulosteet sekä kuvatkaa kyseinen kovan luokan performanssi videolle. Se olisi jo nimittäin jotakin, toisin kuin tämä laimea (aivo)pieru.

  3. Ihan vitun jees. Toosat tulehtuneet, täynnä bakteereita ja haisevat todennäköisesti loppuelämänne hapankaalilta. Nimetkin on reilusti esillä, ettei vahingossakaan ketään joka vähääkään osaa yhdistää halua koskea eukkoihin pitkällä tikullakaan. Toisaalta, nää tällaiset onkin lepakkohommia, sikäli kuin ketään enää tollasen tempauksen jälkeen suostuu nuolemaan mattoakaan. Hyi helvetti.

   1. Saanen huomauttaa, ettei meillä homoseksuaaleilla ole mitään tekemistä asian kanssa.

   2. Logiikka? Jos esimerkiksi joku mies paskoo housuunsa vaikkapa kännissä sammuneena (tuloshan on sama), olisiko hänen vehkeensä tulehtuneet, täynnä bakteereita ja haisisiko loppuelämänsä hapankaalilta? Eikö häntäkään enää koskettaisi pitkällä tukullakaan? Jne.

   3. Hahahah! Joo ja sähän et onneks pienenä kakannu koskaan housuun. Taidetaan haista täällä kaikki hapankaalille jos se jotenki tohon kakkaamiseen liitty. Toosat tulehtuneita, voi jeesus sun kanssas. Näiden toimittajien suurin ongelma tulee varmaan hei olemaan se, ettei joku sun kaltainen ihminen halua koskea heihin, KOSKA NE KAKKAS.

   4. Miten housuun paskominen on ”lepakkohommia”? Kyllä sitä raavaat heterot miehetkin osaavat tehdä!

   5. Mitäs mitäs. Oon päinvastaista mieltä – tällainen ennakkoluuloton nainen vaikuttaa viehättävältä ja suorastaan viettelevältä! Hyvä että on nimet esillä, niin voi tutustua tarkemmin.

  1. Mieleen ilmesty ihan sama lause juttua lukiessani 😀 Jäätävää.

 2. Pohjanoteeraus.

  Tämä ”julkaisu” -vai mitä nimeä pitäsi käyttää näiden aivopoimuttomien toimituksista- on tarpeettomien ihmisten ja liiallisen hyvinvoinnin tuottamaa kuonaa.Menkää hoitoon, mielellään pitkään ja kalliseen psykoanalyysiin .

 3. Mikäs tuossa ! Mukavahan tuota on muistella varmaankin joskus vuonna 2063 ja kertoa lapsenlapsilleen että se oli sinä vuonna kun mummo bussilla ajoi Turkuun ja…

  1. No en tiiä haluaakoha moni tyyppi enää säheltää noiden tyttöjen kanssa vaikka hyvin kauniita ovatki… Mut yööööök =( ps. Iha jees teksti, nauroin ja oksensin samaan aikaan.

   1. Katos vaan. Jo toinen joka kuvittelee, et naiset odottaa vaan päivät pitkät et joku tulee ”säheltää” niiden kaa. Kasva aikuseks.

 4. Hieno veto! Onnittelut keskustelun herättämisestä. Harmillista, että todennäköisesti media jättää keskustelua käymättä, koska jonkun mielestä tällainen on liian mautonta keskusteltavaksi.

  Ehkä tätä ymmärtävät vain Y-sukupolvi ja edelliset toimivat pelkkänä kukkahattutätiporukkana tässä kohtaa. …

  1. Onko tämä nyt uuden P-sukupolven lähtölaukaus?

   1. Eikö tässä tapauksessa kyse ole lähtöpamauksesta, joka on ammuttu kovat (tai sitten löysät) piipussa

  2. Kaipaan tarkennusta. Mitä keskustelua tämä herätti? Nähdäkseni ei juuri minkään muun laista kuin laimeaa ihmettelyä.

  3. Ja mistä tämän jutun perusteella pitäisi keskustella? Ei tule nyt ihan äkkiseltään sellaista yhteiskunnallista aihetta, josta tämän jutun innostamana olisi hyvä keskustella…

   Paitsi ehkä (iltapäivälehti)journalismin taso, muuta en keksi.

   1. Keskustella esimerkiksi siitä, miten oikeasti voi löytyä sellaisia idiootteja kuin nämä kaksi, ihmisiä joilta puuttuu oma fiksu harkintakyky ja järki. Ei hyvä luoja. Toivon todella, että tästä seuraa no jos ei muuta niin ainakin sakkoja ja ikuinen luuserin leima otsaan.

  4. Mistä tästä pitäisi keskustella? Koko idea ja juttu olivat täysin jäsentämättömiä. Onhan noita huomionkipeitä toimittajia/julkkiksia nähty aiemminkin. Nyt tiedän, miksi Helsingin keskustakin on täynnä ihmisulosteita, ne ovat ”toimittajien” harjoitustöitä… Säälittävää

  5. ai että jossei nyt ymmärrä ja puolla tätä kakkaepisodia niin on ajastaan jäljessä oleva fossiilitantta?
   eikä tää mitään keskustelua paljoakaan herätä, likat ei maininneet edes mikä oli koko jutun pointti, vai vaan se että kun niinkin voi tehdä? hohhoi..

  6. En nyt luonnehtisi tätä hienoksi vedoksi, vaan lähinnä ”huomiohuoraamiseksi” – niin kuin kaikki epäadekvaatti toiminta yleensä.

 5. Housuunsa kakkaaminen aikuisena voi olla filosofisesti avartava sekä samanaikaisesti nostalginen ja tulevaisuuteen valmistava toimi. Kaikkihan me olemme kakanneet lapsena housuun, ja lähes yhtä suurella todennäköisyydellä enemmistö meistä kuolee vanhaksi eläessään kakat housussa – tai hyvällä tuurilla vaipoissa – jossain steriilissä hoitolaitoksessa.

  Housuunsa kakkaaminen tarjoaa suoran yhteyden elämän ja kuoleman peruskysymysten äärelle. Materiaalinahan kakka on kuin elämä itse; se syntyy jostakin ja katoaa johonkin iankaikkisen unohduksen alkumereen ja tyhjyyteen.

  1. Voi hyvänen aika kuinka surkea kommentti 😀

   1. aivan todella hyvä kommenttihan tuo oli, niin totta. kakka on todella jees, ja peräreikä hyvin tärkeä osa ihmisruumista. yritäpä itse elää ilman.

  2. Loistava luonnehdinta kyseisestä performanssista! Vaikka kanssamatkustajat eivät päässeetkään siitä osalliseksi, se tulee varmasti jäämään tiedotusalan historiaan ja herättämään keskustelua mm. joukkotiedotusvälineiden tasosta ja vanhustenhoidon riittävyydestä. Arvokas teko!

 6. Tämä on loistava kannanotto yksilönvapauksien puolesta. Mikä ei vahingoita muita, on hienoa. Tai ainakin sallittua. Mesitsi kiteytyy tähän:
  ”On sellainen olo, että pystyy tekemään mitä tahansa. Selviää mistä tahansa.”

  Siis mä niin tykkäsin tästä. Vapauden ilotulitusta. ”Ei ole mitään pidäteltävää.” Mikä on luonnollisempaa kuin kakka. Joka kakkaa häpeää, häpeää oman kehonsa tuotoksia. Vapaus on irrottautumista häpeästä. Hienoa.

  1. Haluisitko istua seuraavaksi tälle ”vapauden penkille”? Jos ylioppilaslehti lähtee tälläistä julkaisemaan, voisi myös osallistua penkkien pesulakuluihin. Samat ihmiset varmaan ovat nenä nirpallaan kolmosen ”avohoitoratikassa”.

  2. Pitäisikö kaikkien nyt kakkia sitten housuunsa, koska se on mahtavaa vapauden ilotulitusta? Siinä tapauksessa kehoitan kulkemaan omalla autolla, jolloin voi rauhassa itse haistella paskaansa.

  3. 10.3
   Julkisuudenkipeitä pikkupieruja kommentoi

   Itsensä ja toisten likaaminen ulosteella, on vähä-älyistä. Oletettavasti pimut halusivat julkisuutta, keinolla millä hyvänsä, eivätkä yksinkertaisesti keksineet mitään muuta, kun kotonakin olivat kai tottuneet paskomaan housuihinsa, sillä äiti ja iskä sitten siivoaa ja hoitaa kaiken. Kultalusikkajengiä ilmeisesti.

 7. 11
  Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaja kommentoi

  Olisiko jo aika lakkauttaa Ylioppilaslehti?

  1. Lopetetaan. Masentavaa että tähän oikeasti käytetään sekä työvoimaa että luonnonvaroja. Viimeisin numero on syy siihen miksi yritän päästä eroon koko, no, paskasta. Joskus aikanaan kuvittelin että ylppäri olisi jollakin tapaa rakentava, fiksu ja aidosti hauska, ja todellisuus onkin tätä. Ja mulla on sentään todella alatyylinen huumorintaju.

  2. Ehdottomasti kyllä. Eihän tämmösen ”paskan” jälkeen oo mitään järkee jatkaa. Kyllä se oli tässä.

  3. No voi että, yhden vähän erikoisemman jutun takia ollaan koko YL lopettamassa? Olkaapa nyt.

  4. Ei ole, vaan nämä toimittajt heti pois ja uudet fiksummat tilalle.

   1. Voin vain todeta että, nyky vihreä vasemmisto nainen on vaan niin sairas yksilö että, pitäsi koko porukka steriloida. Tämän tyyppinen toiminta kertoo vaan liiasta yksilövapaudesta ja Jouko turkkamaisesta menttaliteetista.

    Tytöt ovat ilmeisesti rajattomia individualisteja jotka tempauksellaan hakevat huomiota.

 8. Pakko myöntää ristiriitaisen rehellisyyden nimissä kaksi asiaa:
  1) Paheksun tätä juttua vilpittömästi, YL heitti sitten melkoiset pohjat. Kyllä tärkeämpääkin raportoitavaa olisi, ihan oikeasti.
  2) Nauran silti vieläkin räkäisesti ajatukselle kahdesta bussissa housuun paskovasta toimittajasta.

 9. Kun olin köyhä opiskelija Dommalla yli kymmenen vuotta sitten, Ylioppilaslehti tuli suoraan postiluukusta, halusi tai ei. Se tulikin tarpeeseen: kun sitä liotti vedessä ja antoi sitten kuivua, siitä sai mainiota vessapaperin korviketta, eikä tarvinnut erikseen lähteä hakemaan City-lehtiä kaupungilta. Mutta ajat muuttuvat. Tämä juttu onkin jo *niin* paska, etten haluisi pyyhkiä sillä edes persettäni.

  1. Koska persettään ei voi pyyhkiä paskalla.

   (Huvittavaa, että kommentit jopa tähän juttuun moderoidaan. Eihän sellainen kävisi päinsä, että joku vastaisi tähän sanomalla jota loukkaavaa tai mautonta, eihän).

  2. Sekopäistä touhua.Ei varmaan kivaa istua pissakakkapenkille seuraavana matkustajana.Menkää hoitoapulaisiksi ,niin saatte virtsaa ja ulostetta korjata ihan urakalla.Kuinkahan teidän iho kesti!?Siitä vaan sitten lääkäriin hoidattamaan ärtynyttä ihoa tai virtsatietulehdusta.Jos teillä olisi ollut Noro-virus olisitte sairastuttaneet koko bussillisen viattomia kanssamatkaajia.Edesvastuutonta touhua!

  3. Jumalan Teatteri meni Jo..vuosikymmeniä Sitten. Vaikka Olen Liberaali, tämä Juttu On Älyllisesti Paskaa. Ps. Puhelin Lisää Isot Almukirjaimet, joita Laiska Älykkö Ei Jaksa Poistaa.

 10. Paska juttu (oliko liian ilmeistä kun ei kukaan vielä sanonut?).

 11. Terve vaan! Oon niin ylpeä.

 12. Tällaisella kirjoituksella olisi aikoinaan päässyt Ylioppilaslehden teekkareille vittuilevalle ”Ne tekevät sen itse”-palstalle – jos siis se olisi julkaistu Polyteekkarissa.

 13. Kyllä tuntuu taas hyvältä tukea joka opiskelijavuosi tätä laadukasta lehteä. Sananvapaus on hieno asia, josta me suomalaiset voimme olla ylpeitä. En kuitenkaan soisi tällaisen roskan tahraavan sitä. Suomalainen akateeminen nuoriso on kyllä kokenut kovan inflaation.

  1. En sanoisi tämän tahraavan sananvapautta. Ei pornografiakaan tahraa sananvapautta. Meillä ei ole vapautta sanoa sitä, minkä jokainen haluaa kuulla, sitä vapautta me emme tarvitse, kaikkien haluama ei tarvitse suojelua. Meillä on vapaus sanoa se, mitä kukaan ei halua kuulla. Minun mielestäni tämä artikkeli on naurettava, ehkä jopa kuvottava, mutta puolustan kirjoittajien oikeutta kirjoittaa se ja Ylioppilaslehden oikeutta julkaista se.

   1. No joo sanoa saa, ja kirjoittaa ihan mitä lystää. Mutta että tehdä näin, ”tuhota” bussiyhtiön omaisuutta ja voi kanssamatkustaja parkoja. Kirjoitustyyli, ettei kukaan muka huomannut mitään, kuka menee avaamaan suunsa tällaisessa tilanteessa? HYI! Onneksi en matkusta tuolla suunnalla paljoa, etten vain vahingossa istunut paskaiselle penkille seuraavana matkustajana.

 14. No tuommoisiahan ne iltapäivälehtien lööpit ja jutut tuppaa usein olemaan kun ei ole oikeasti mitään sanottavaa tai todellista mielenkiintoista tapahtumaa kerrottavana. Jos tämä ei kuvia myöten parodioi iltapäivälehtien suoltamaa ”paskaa”, niin sitten juttu on vaan huono. Jos parodioi, kuten minä sen ymmärsin, niin kyllä se ainakin minun huumorintajuun toimi.

 15. Oivallista! Mahtavaa!
  Onko tämä edes totta?
  Tässä alkaa olla tosi-tv -konsepti kasassa. Varmaan kolmonen ostaa ihan mielellään

 16. Oletettavasti toimittajilla on valmiina jo toinen juttu, jossa paljastetaan, mistä tässä oli kyse. Ehkä esim. suomalaisem journalismin tilasta tai vastaavasta tärkeästä aiheesta (vaikka ei tämä mikään allegoria ole). Jutussa kiinnosti sen täydellinen sisällöttömyys ja pinnallisuus, jossa ei voi olla kyse muusta kuin harkitusta kikasta. Paljon paljastaa se, että melkein kaikki ensimmäisen lauseen sanat alkavat v-tai k-kirjaimilla ja artikkelin detaljien taso on melko korkealuokkainen (hapsuhuivi). Todelliset pässinpäät eivät kirjoita näin sujuvaa proosaa. Huokaisen vasta sitten kun avantgardistiset ja kantaaottavat toimittajat paljastavat, mistä todella oli kyse. Sitten on nimittäin tylsää. Nyt lähinnä toivon, että he todellakin vain matkustivat bussilla Turkuun ja kakkasivat matkalla housuun. Se jos mikä on kokeellista journalismia, eikä amerikassakaan liene moista tehty.

  1. Minäkin odotan jutulle juonta. Oliko tämä vain kirjallista nykytaidetta vai kannanotto johonkin?

  2. Itse en löytänyt tuosta jutusta muuta kantaaottavaa, kuin jotain koprofiilista lesboerotiikkaa jolla ei sinällään ole mitään muuta tarkoitusta kun toteuttaa näiden kahden pilipali-toimittajan fantasioita.

  3. Eivätköhän tytöt mieti tälläkin hetkellä päätänsä puhki jotain tekosyytä tai perustelua tälle tempaukselle. ”Haluttiin niiku herättää kato keskustelua ja niiku osoittaa et miten naisten ei niiku vieläkään anneta käydä kakalla, kato.”

   1. 22.3.2
    Aivonystyrät liikkeelle Suomi kommentoi

    Miksi ”tekosyytä”? Melko varmasti jutulla on jokin oikea tarkoitus, vai luuletko että nykyään kirjoitetaan ylioppilaslehtiin paskajuttuja ihan muuten vain?

    Luulisi että ihmiset tajuavat jo miettiä vastausta siihen monesti esitettyyn kysymykseen: ”Miksi?”

 17. Mitä seuraavaksi? Kusin housuuni kolmosen ratikassa?

  1. Se nyt on jo niin nähty juttu! Harvase päivä siellä joku kusta luikauttaa housuihinsa. Ei siitä enään artikkelia tartte tehdä, mutta vaikka ruuhkabussissa Espooseen päin jollakin seutulinjalla niin siinä vasta olisi kuningasteko!

  2. Tätähän tähtireportterit toivottavasti saavat muistella sitten tulevaisuudessa vanhainkodin vuodeosastolla vaipat pöksyissä. Hoitaja kun käy 2 kertaa vrk:ssa kurat siivoamassa. Tosi mautonta, vaihtakaa alaa !

   1. seuraavaksi kyseisen lehden miestoimittajat liimaavat munansa kiinni reiteen ja kusevat housuunsa. ei tarvitse tyttöjen kauaa odottaa kun joutuvat olemaan paskat housussa.nomittäin hoitokodissa.vähintään viikon ilman että kukaan vaihtaa vaipat tai pesettää.silloin he voivat tehdä jatko-osan kyseiseen juttuun.

 18. Kiitos ihanasta jutusta! Oikein mukavasti pääsi matkustamisen tunnelmaan, ja grafiikat ja kaikki oli niin siististi laitettuina. Hienoa!

 19. Nerokasta! Tutkivaa journalismia parhaimmillaan. Asia, jonka jokainen matkustaja kokee ajankohtaiseksi, ja äärimmäisen vaikeaksi, ainakin kerran elämässään. Tässä saimme yhden ratkaisun, jokaisella pidättäjällä kenties omansa, jota ei käytä, ja ahdistuu…

  1. Ajan hengen lemahdus? Täysin mautonta!

 20. Ihan tulee mieleen Jyväskylän yliopiston lehti parin vuoden takaa missä muuan miespuolinen kirjoittaja arvosteli sitä, että yliopiston kirjaston vessasta oli poistettu panoreiät eli ns. glory holet. Ei siis ollut kyseessä mikään lukijapalsta.

  1. kyseinen toimittaja (kyösti hagert) on muuten nykyään IS:n ”salkkariasiantuntija” ja politiikan toimittaja

 21. Teko on myös vahvasti yhteiskunnan kuvaus: eipä Helsingistä Turkuun muuta nykyisin tulekaan kuin p*skaa.

 22. Pakkojäsenmaksuilla tätäkin sontaa rahoitetaan muuten. Kuten myös vuosijuhlien ryyppäjäisiä ja mitäs muuta tärkeää edunvalvontaa sitä nyt olikaan.

  Olisikohan aika muutoksen ja voisi heittää hyvästit ylioppilaskuntien pakkojäsenyydelle. Muutoksen kevät?

 23. 31
  Viimeinen naula pakkojäsenyyden arkkuun kommentoi

  Ylioppilaslehteä on kannettu kotiini vuodesta 2007 saakka, jolloin aloitin opintoni Helsingin yliopistossa. Suurin osa tuttavistani on jo aikoja sitten käynyt ruksimassa WebOodissa kohdan, joka kieltää osoitetietojen luovuttamisen Ylioppilaslehdelle ja siten lehden toimittamisen. Monet ovatkin ihmetelleet, miksi ihmeessä minulle tämä kyseinen ”julkaisu” on koko tämän 5,5 vuotta kannettu kotiin saakka – onhan se suoranaista paperin tuhlausta ja aiheuttaa ylimääräistä vaivaa, kun paperijäteastiakin tulee tyhjentää tämän takia useammin. Vielä enemmän he ihmettelevät, kun kerron, että olen tähän asti pyrkinyt lukemaan jokaisen lehden kannesta kanteen.

  Tosiasiassa olen pyrkinyt lukemaan kyseisen lehden vain ja ainoastaan siksi, että se tuntuu olevan ainoa HYY:n jäsenmaksulle saamani konkreettinen vastike ja, jos kieltäisin lehden toimittamisen, ei minulle käytännössä jäisi HYY:n jäsenmaksusta mitään käteen. Lehden lukeminen on siis harvoin johtunut sen journalistisen tason aiheuttamasta nautinnosta – joskin ehkä opintojeni alkuvuosina se toisinaan oli vielä suht kelpo läpyskä, ikäänkuin akateeminen City-lehti. Kuitenkin viimeistään Maria Petterssonin päätoimittajakauden aikana olin lähes jokaisen lehden ilmestymiskerran jälkeen hyvin lähellä kieltää lehden toimittamisen. Laiskuus ja edellä kerrottu itsepäisyyteni ”jäsenpalvelun” ”hyväksikäytöstä” kuitenkin aina vei voiton, ja kuvittelin, että kun loppujen lopuksi ”selvisin” Petterssonin toimituksen muka-nokkelista, alatyylisistä ja teinipissismäisistä kirjoituksista, ei lehti voisi jatkossa suoltaa mitään niin ala-arvoista, irvokasta ja turhanpäiväistä roskaa, että minulle tulisi tarvetta lopettaa lehden tilaus ja lukeminen.

  Väärässä olin. Onneksi olkoon. Äitinne on varmasti ylpeä teistä.

  1. No nythän jäi konkreettisesti paskaa käteen.

   1. On multakin tullu housuun,perkeleenmoisessa rapulassa mutta ei sentään linja-autossa.

 24. Loistava, radikaali… totanoin… päänavaus! Ei sille mitään voi, että nauroin läpi koko jutun ja ajatukselle pitkin päivää. Tätä tapahtuu hyvin harvoin lehtiä lukiessa. Voiko se olla väärin? Harmi, että verkkoversiosta puuttuu havainnollinen bussikuva.

 25. Siis kai tämä nyt oli oikeasti vitsi tai jokin humanistinen performanssi yleisön reaktioiden tutkimiseksi? Vai oliko kuitenkin ironista hipsterismiä? Iltapäivälehtien parodiaa, hahhah? Oltiinko oikein itseironisia?

  En minä jaksa. Ei minua nimittäin kiinnosta lukea yhtään Seiskan tai BB:n parodiaa; minulla on Seiskasta ja BB:stä mielipiteeni, eikä sitä mikään parodia tai vakavahenkinen esitelmä tule muuttamaan suuntaan eikä toiseen. Ja jos tämä nyt oikeasti oli kakanpidättelyartikkeli… no niin.

  Joten mitäpä jos Ylioppilaslehti yrittäisi ihan oikeasti kertoa oikeista asioista? Joo tiedän, tämä on opiskelevan nuorison lehti, mutta ei kai ihan teinien kuitenkaan. Varmaan olisi sellaisiakin toimittajia, joiden yhteiskunnallinen analyysi planeetan tilasta olisi jotain muutakin kuin se, että hipsteriys on nyt nousussa ja Vallilaankin on perustettu kivoja kivijalkakahviloita.

  1. Tuohon ensimmäiseen kysymykseesi vastaisin, että toivottavasti se oli juuri sitä!

   Nimittäin eniten olen tämän jutun yhteydessä nauranut näille raivokkaille kommenteille. Joku esimerkiksi näki tässä tempauksessa kannanoton vanhustenhoidon tilaan, myöskin esim. vihreät, feministit ja homoseksuaalit on ehditty haukkua ja vieläpä moneen kertaan. Olen nauranut itseni kipeäksi ihmisten idioottimaisuudelle. Mielestäni mikään – ei edes tahallaan housuun kakkaaminen – ole mauttomampaa kuin esimerkiksi se, että joku julkisesti myöntää ajattelevansa kakkaleikien olevan jollakin tapaa nimenomaan lesboille ominaista. On hauska huomata miten jokainen löytää myös oman inhokki-puolueensa jollakin tapaa piilotettuna juttuun, jossa siis todellakin vain kakataan housuun.

   Juttu oli mielestäni hauska ja kiinnostava. Täysin älyvapaatahan tuo on, mutta onko se pakko ottaa niin vakavasti? Anteeksi vaan kovasti, tietysti tämä tällainen vapaamielinen asenteeni johtuu vain siitä, että olen se kuuluisa ”teini”, jotka nekin on jo lahjakkaasti ylempänä haukuttu.

   Tämä on dadaistinen kokonaistaideteos johon olette kaikki osallistuneet. Onnittelut!

   (Haluan kuitenkin vielä huomauttaa, että vaikka olenkin teini – eli bussin lattioille syljeskelevä huligaani, pahoitteluni jälleen – tuomitsen kaikenlaisen yksityisomaisuuden tärvelyn, eli toivottavasti te toimittajat ette oikeasti jättäneet niitä penkkejä paskaisiksi…)

   1. Juurikin näin! Ihmisten ajatuksenjuoksu on kyllä harvinaisen päätöntä. Ja ei, en ole viherfemakkolesbo, vaan ihan hetero, tasa-arvoa kannattava nuori nainen jonka aatepohja on vasemmistolaisuudessa mutta ei liian syvällä.

 26. Tällainen koprofilia kannattaa jatkossa julkaista jossain alan BDSM-lehdissä. Ei tosin järin kiihottavaa edes kakasta lämpeäville, sen verran kuivaa ja tympeää journalismia. Next!

 27. Oli tämä parempi, kuin esimerkiksi eräs toinen juttu tänään.

  1. Juuri niin!

   Sellaista paskaa nykyään lehdissä julkaistaan muutenkin, että luulisi porukan jo tottuneen.

 28. Nyt meni kyllä sanattomaksi. En ymmärrä ollenkaan tämän tempauksen tarkoitusta, mutta olipahan hilpeää luettavaa. Kiitos siitä. Jatkakaa ylpeinä kakkailua.

 29. Muutaman kymmenen vuoden päästä tämänkin jutun toimittajat ovat vilpittömän onnellisia kuivasta pierusta. Nauttikaa ilolla!

  1. Mulla oli vähän ristiriitaiset tunteet tuota juttua lukiessa, en ole ihan varma onko tuo mahtanut oikeasti tapahtua. Sinänsä huvittava, vaikka seuraavaa penkille istujaa kävikin sääliksi. Mutta potin räjäytti tämä kuiva pieru -kommentti, en pysty lopettamaan nauramista!

 30. Hahaha, loistavaa dadaa. Jokaisen sukupolven on tehtävä oma Vaijeritemppunsa, kuten M. A. Numminen on kirjoittanut. Ylkkäri näytti, ettei gonzoilulla ja rajojen rikkomisella on vieläkin maailmassa tilaa – ja mitä muuta voisikaan tehdä satavuotisjuhlien kunniaksi. Sinä päivänä, kun tällainen juttu ei saa enää yhtään negatiivista palautetta, on peli hävitty. Silloin loppuu häröily ja silloin koittaa se kuuluisa Historian loppu. Tässä on toki vielä se emansipaationäkökulma, että yleensä Ylkkärissä ovat sekoilleet nuoret miehet, nyt naiset pistivät monta astetta härömmäksi!

 31. Jälleen kerran sitten helsinkiläiset vain matkivat Turkua. Ihmispaskapötkylät ehdittiin nähdä jo Turun Ylioppilaslehden kannessa joskus 90/00-luvun taitteessa. Niihin liittynyt juttukin oli muistaakseni paljon älykkäämpi.

 32. Tällainen kökkögonzoilu oli yksi aika merkittävä syy siihen, että Ylioppilaslehden tähän talouteen lähettämiselle laitettiin stoppi. Harmi tosiaan, ettei se taida tarkoittaa, etteikö tätä silti saisi ylioppilaskunnan alati turpoavan jäsenmaksun muodossa jatkossakin tukea — halusi tai ei.

 33. Mitä teille tytöt on pienenä tehty että teistä tuli tuollaisia ?

 34. Pelottavaa mitenkä moni ottaa osumaa tästä tempauksesta. Teksti oli mielekäs, hauskakin lukea. Itse suoritushan oli todella raflaava, ja tässä kohtaa tekisi mieleni käyttää perisuomalainen kateuskortti niitä ihmisiä vastaan jotka paheksuvat sitä että joku uskaltaa. Jos joku luulee että se oli ensimmäinen kakka joka sillä istuimella housuun tärähtää, ei ole matkustanut bussissa tarpeeksi. Ainoat jotka kärsivät tästä tempauksesta olivat ne samat ihmiset jotka saivat tästä kokemuksen, joka varmasti jaksaa naurattaa. Ja jos jonkun mielestä tämän ei pitäisi naurattaa, niin haastan tämän ihmisen paskantamaan/kusemaan housuunsa nauramatta, ei onnistu.

  1. Naurakaamme ilonpilaajien kustannuksella. Jee.

   Alakoulussa saattoi hyvällä tuurilla tapahtua asialle jotain. Aikuisten maailmassa koulukiusaajien logiikka on huumorin korkea standardi. En jaksa enää edes masentua.

  2. Niin, jokuhan näidenkin idioottien paskat siivoaa

 35. Jos nyt tälle linjalle lähdetään niin tehdäänpä seuraava juttu vielä rafalaavammaksi: ”YL Raportti: Paloittelumurhamisemme naapurin”.

 36. Tämä on syvemmän tutkiskelun paikka. Jokapuolelta media ja lehdetkin työntää kaikenlaista paskaa tuutintäydeltä, eikä kukaan välitä ottaa kantaa. ETTÄ EI ENÄÄ TÄTÄ PASKAA JAKSA, ON MITTA TÄYSI! Tämä juttu on kannanotto tähän yleiseen yhteiskunnalliseen tilaan, menemättä siihen nyt tarkemmin. Laitetaan todella haisemaan oikiasti. Niinku ennen sanottiin – haiseva vastalause.

 37. Tämähän oli ihan oiva kokeilu, jossa toimittajat vapaaehtoisesti asettuivat ulosteinkontinenssista kärsivien ihmisten asemaan. Vähän verrattavissa juuri ilmestyneeseen Hesarin Lari Malmbergin ”30 päivää muslimina”-juttuun.

 38. Kiitos naiset. Tämä oli oikeasti kiinnostavaa ja akateemisena naisena olen usein itsekin miettinyt housuun paskomista. Ja te teitte sen vielä istualtaan. Kiitos!

 39. Oikein päätoimittaja paskomassa bussissa housuun. Kyllä taas journalismi kukoistaa. Tiesin kyllä tätä ennenkin että Ylioppilaslehti on paska, mutta että kirjaimellisesti. Huh huh. Olette varmaan aikuiset ihmiset ylpeitä itsestänne.

  1. Jaa, tämäkö on arvon ”toimittajien” taso. No varmaan vassuhipeille tämä on hieno ja avartava kokemus, minusta silkkaa paskaa.

 40. Kirjoittelin 60-luvulla Ylioppilaslehteen kritiikin Ahon taidekomitean mietinnöstä. Tavallaan ennustin tämän kaltaisia ”taiteellisia” performansseja, mitä YL:n toimittajat nyt paskovat. Eihän minua ymmärretty, koska kritisoin taidehallinnon asettamista materialismin palvojaksi ymmärtämättä mitä taide on. Paskokaa vain lisää, jos sillä maailmaa parannatte!

 41. Ehkei olekkaan sattumaa että päämääränä on Turku ja tämä on vain kannanotto kuinka perseestä Turku on?

 42. Ei näin löysällä matskulla nykyään voi ainakaan ketään shokeerata, kun netissä on ollut vuosikausia paljon jytkympää tuubaa.

 43. Varmasti tekijöidensä mielestä aivan helvetin terävä kakkaperformanssi mutta pieni pyyntö. Voisiko käyttää hieman enemmän järkeä ja tehdä tällaiset housuun paskomiset vaikka kotona tai kaverin luona, ettei kenenkään muun penkkejä tahri. Kiva istua penkille jossa joku ”älykkö” on paskonut alleen.

  1. ”Kiva istua penkille jossa joku ”älykkö” on paskonut alleen.”

   Todennäköisesti et sitä edes huomaa, joten se kivuus riippuu ihan sun muusta mielialasta.

 44. Toimittajat halusivat ilmeisesti herättää keskustelua. Se on hyvä, sillä keskustelua ei ole koskaan tarpeeksi ja kaikista asioista on voitava keskustella.

  1. Mistä nämä toimittajat halusivat herättää keskustelua? Väristä, koostumuksesta, hajusta? Tämä lienee puhtaimmillaan sitä paskanjauhantaa. Kaikkea ne aikuiset ihmiset viitsivätkin. Kolmosen ratikassa näitä housuun paskojia kyllä myös tapaa.

   1. Luulisi tosiaan riittävän näitä penkintuhraajia ihan muutenkin. Tällainen on nyt ilmeisesti jotenkin pinnalla. Näitä +-20 -v (lienevät hieman vanhempia nämä rouvat farkkuleggingseissään?) henkilöitä, joiden mielestä yhteisten ja julkisten tilojen sotkeminen ja roskaaminen on älyllinen ja sarkastinen kannanotto likaantumista ja roskaamista ja ympäristön tuhoutumista vastaan. Omalla logiikalla se taas tuntuisi ainakin muutamalla tasolla vain jouduttavan kyseisiä ilmiöitä. Joku sen tosiaan sieltä sitten aina siivoaa, eikä se ainakaan mitään säästä. Vai olikohan tämä joku kannanotto paskaduunien lisäämisen puolesta?

 45. Tositoimittajat jatkaisivat kokeilujaan kroonikko-osastolla dementikoiden eritteiden kanssa, ja raportoisivat sitten suhteestaan ulsoteisiin.

  1. Moi Matti, oletko sinä tämän Aurora Rämön isä? Oletko ylpeä tyttäresi saavuttamasta julkisuudesta?

 46. Vaikea sanoa oliko tämä tekstin muotoon jalostettu pas*a totta vai kirjoittajan fantasiaa, mutta jos oli, kertoo aika paljon siitä miten paljon toimittaja toisten ihmisten työtä arvostaa. Miten kipeä pitää olla että menee asioikseen toisen ihmisen työpaikalle paskomaan housuunsa?

 47. Jos on kovin huomionkipeä, mutta ei oikein millään tavalla lahjakas, sitten pitää kai kakata bussissa bökään. Big Brother -sukupolvi tekee Ylioppilaslehteä. Säälittävää.

 48. No tuollapa saa sopivasti täytettyä tyhjän kohdan CV:ssä. Loistavaa, paikka on teidän.

 49. olette vitun idiootteja, ei saatana bolshevikit olette paskantajia menkää paskomaan brysselin kaduille koirien kanssa ei saatana!

 50. uskon kyllä että nuo bolsut paskovat housuun hahahah

 51. Ja tällaisille paskaperseille pitää maksaa opintotukea. Paskokaa omilla tai vanhempienne varoilla. Opintotuki pois. Jos ei ole rahaa, siitä vain tekemään paskaduuneja, kun nyt on jo kokemustakin omasta takaa.

 52. Voin tulla paskantamaan ja kusemaan Ylioppilaslehden toimittajien työpöydille. Jos haluatte, otan muutaman kaverini mukaan.

 53. Luin jutun eilen illalla ja meinasin tikahtua nauruun. Olkoon juttu totta tai ei, on se siltikin tuhat kertaa viihdyttävämpää kuin mikään paska mitä esim. iltapäivälehdet suoltavat koko ajan. Hurraa!

  1. miksi sitten luet iltapäivälehtiä? jaa tää olikin iltistä ironisesti lukevien hipstereiden insider-huumoria, ei mitään nähtävää

 54. Tämä juttu on osallistuvaa tutkivaa journalismia parhaimmillaan ja malliesimerkki suomalaisesta klassisesta nerokkaasta ns hitaasta laatujournalismista, jonka on kehittänyt Helsingin Sanomien osallistuva huipputoimittaja Ilkka Malmberg. Kysymyksessä oli housuun paskominen nimenomaan Malmbergin metodilla: hitaasti mutta varmasti, omia tunnelmia tavoitellen. YL ansaitsisi tästä hitaan journalismin piene journalistipalkinnon.

  1. Pitkään asiaa mietittyäni olen kanssasi samaa mieltä. Kirjoitus saattaa olla kuittailua tuoreelle Long Playlle, joka ilmoittaa tekevänsä parempaa journalismia hitaasti.

  2. Onneksi olkoon. Olet ensimmäinen tässä pitkässä ketjussa, joka tajusi, että kysymyksessä on itsekeskeisen ”kohdistan itseeni human interestiä” -journalismin kritiikki.

   Muilla ei sitten ollut riittävää lukutaitoa. Vaikka en itse tempauksesta juuri perusta, tunnen enemmän myötähäpeää niitä kohtaan, jotka eivät tätä onnistuneet hahmottamaan kuin noita bussiin paskoneita neitejä.

 55. Tänään ehdin jo pelätä suomen liittyvän natoon. Enää en edes välitä.

 56. Mahtava juttu, kiitos paljon! Toivotan jäätynyttä kusilevyä postiluukusta tämän neronleimauksen paheksujille.

 57. Kattokaa ku mä oon vähän ironinen ja rohkee ku uskallan vähän karnevalisoida ja aiheuttaa hämminkii, ku se on niinku vanhanaikasta olla niin vakava ja muodollinen. Ja on täs niinku pakko olla joku pointtiki ku kerran tulee kommenttei ja keskusteluu, pitää kato aiheuttaa hämminkii/keskusteluu/vitutusta et lehti saa niinku kävijöitä ja mainostuloi. Ku se juttu on niinku sitä parempi, mitä enemmän tulee klikkauksii.

  Oikeasti, vähäsen tässä tässä tulee katkeraksi, pakko myöntää. Kun on freelancerinä taas kymmeniä tunteja veistellyt ja editoinut ja karsinut ja parsinut ns. asiajuttuja, joiden tarjoiluun ei toimituksista edes vastata, ja sitten samaan aikaan tässä on rima näinkin korkealla. Ja tiedä vaikka tästäkin on joku euro kirjoittajalle maksettu, ei hyvää päivää.

  1. Käy sääliksi oikeita toimittajia, jotka ihan oikeasti tekevät juttuja. Tämän ”reportaasin” tekijät kuvittelevat olevansa varmasti suuriakin yhteiskunnallisen keskustelun herättäjiä.

 58. ”Siis vitsi me ollaan niin nokkelii ku tehtii mahdollisimman paska (hihi) juttu ja nyt porukka niinku keuhkoo et miten meil on nii huono lehti ja alkaa valittaa jäsenmaksun pakollisuudest ja määräst ja muutenki keuhkoo et tarviiks meidän lehtee ees olla :DD ihan vitun hyvä juttu keksittii!”

  Ihan oikeasti, vaikka Ylioppilaslehden toimituskunnan mielestä on varmaan hulvatonta lukea tätäkin kommenttia ja rypeä omassa itsetyytyväisyydessään, niin itse en kyllä haluaisi tällaista toimintaa rahallisesti tukea. Tällaisia jekkuja on tietysti kiva tehdä, kun rahahana muiden piikkiin on auki.

  Jospa syyslukukauden 2013 alkaessa Ylioppilaslehti ei tulisi HYY:n jäsenmaksun maksaville automaattisesti, vaan sen voisi tilata erikseen jäsenmaksun yhteydessä maksamalla ekstraa? Luonnollisesti jäsenmaksu laskisi hieman niille, jotka eivät lehteä enää halua.

  1. samaa mieltä, ei tarvi tehdä lehteä kuin niille, jotka siitä todella haluaa maksaa.
   ehkä tässä paskassa paska-jutussa tiivistyi sisäänpäinkääntyneen joukon oma hieno ironia vastaan muut tyhmät, joille sen ei ole tarkoituskaan avautua. eihän se sitten olisikaan niin hienoa, you see.

   ärsyttää pakkojäsenmaksuilla tuetut juhlimiset myös.

 59. Hieno artikkeli, harmi että suurin osa ei sitä tajunnut. Tekstistähän on selvästi löydettävissä kaksi puolta: Yltäältä se on kritiikki nykyajan viihdemediaa kohtaa, jonka aivoton tarjonta (joita tämänkin jutun kritisoijat niin innolla kuluttavat) on suoraan verrattavissa teksin itsensä järjettömyyteen. Toisaalta se on kuvaus sosiaaisesta vapautumisesta. Housuunsa kakkiminen muiden ihmisten seurassa lienee yksi häpeällisimmistä asioista joita voimme kuvitella. Suorittamalla kakkaamisen tarkoituksella, vieläpä usean tunnin bussimatkalla, kirjoittajat vapauttivat itsensä tästä paineesta ja kasvoivat varmemmiksi ihmisiksi.

  1. Varmaan yrität trollailla. Haluaisin kuulla mihin housun kakkiminen vapauttaa? Jatkuuko sosiaalinen vapautuminen esimerkiksi julkiseen masturbointiin? Seuraava reportaasi on nimeltään sitten runkkasin bussissa. Ei sekään ole vapautta että voimme tehdä ihan kaikkea. Minulla ei ole mitään intohimoa nähdä kenenkään paskaa tai paskomista – pikemminkin päinvastoin. Onko jollain sitten sosiaalisen vapauden nimissä oikeus paskoa julkisilla paikoilla? Voittaako sosiaalinen vapaus esimerkiksi hygienian?

 60. Mua ei kakka-pissa-huumori yleensä naurata, mutta tänhän voi melkein ottaa mustana huumorina. Eikä paitsi huumorina, sellaisena rajanvetojuttuna. Hyvä, että teitte jutun!

 61. Laimeaa. Pinnistivät kakat housuunsa eikä kukaan edes huomannut.

  Kun vatsa on oikeasti sekaisin ja pitää pidätellä pierua, koska se tulisi varren kanssa, niin olo ei ole kovinkaan rohkea ja vapautunut. Sitten kun ei vain ehdi vessaan ja uloste lentää kuin varpusparvi ja valuu punttia pitkin kenkään, niin kenellekään samassa tilassa olevalle ei jää epäselväksi, mitä tapahtui ja kenelle.

 62. Vauraan maan vauraat nuoret. Länsimaisen sananvapauden hybris on jättää sananvapaus käyttämättä ja täyttää arvokkaat palstamillit ulosteella, vain siksi koska niin voi tehdä. Tällaista riippumattomuutta varmasti kadehtisivat sisaret ja veljet maissa, joissa ihmisen henki on halpa ja sensuuri arkipäivää. Jos joskus katsotte Uutta ylioppilastaloa hieman kauemmaksi, niin saatatte huomata, että tällä jutullanne näytätte keskisormea niille, joilla sananvapautta ei ole. Mutta toki, sananvapautenne, koulutuksenne ja työaikanne käytätte kuten tahdotte. Aika hienoa sellainen. Ja ulostuttaahan se, kun saa riittävästi syödäksensä. Toista on aliravituilla.

  1. Mä vähän toivon, että tää olis oikeasti tämän jutun pointti, ja että juttu ”jatkuis” myöhemmin. Parempiakin tapoja tuollaisen pointin välittämiseen toki olisi…

 63. 8

  …ei todellakaan ole paskonut housuunsa.

 64. ”Mikäs tuossa ! Mukavahan tuota on muistella varmaankin joskus vuonna 2063 ja kertoa lapsenlapsilleen että se oli sinä vuonna kun mummo bussilla ajoi Turkuun ja…”
  Luulen että siinä vaiheessa mummo ei näe omassa arkielämässään mitään hienoa, että joutuu käyttämään päivittäin tenoja ja tekemään housuunsa. Tuskin kehuskelee silloin tämmöisellä..

 65. 78
  Vanhustenten työssä oleva lisää kommentoi

  Bussi oli aivan väärä väline. Seija Simolan Juna Turkuun saisi tämän jutun jälkeen aivan eri perspektiivin.
  http://www.youtube.com/watch?v=6-YF-HeYoI8
  Oikea tutkiva journalisti olisi kakannut vanhusten talossa vanhusten mukana ja luulen että juttuun olisi tullut enemmän syvyyttä ja vapauttava nauru olisi ehkä puuttunut.

 66. Käsittämätöntä roskaa. Toivottavasti olette ylpeitä itsestänne. Raflaavia juttuja on hyväksyttävää ja usein arvokasta julkaista, mutta niissä on tarkoitus olla joku pointti. Paskat tehosekoittimessa on nähty jo ihan riittävän monesti. Toivottavasti YL on nyt ylpeä itsestään.

  1. Niinhän ne ovatkin. Nauravat vapautuneen ylpeästi.

 67. Paheksun syvästi ja olen onnellinen, että valmistuin jo kolme vuotta sitten, eikä postilaatikkooni kolahda senää moista tutkivaa journalismia.

  Mutta, samaan aikaan minua kiinnostaa mitä söitte edellispäivänä ennen makaa? Entä jos rotavirus olisikin päässyt puikahtamaan suolistoon? Olitteko varautuneet tällaiseen?

 68. Joo, artikkeli voi toimia kritiikkinä median yleistä viihteellistymistä kohtaan, ja toki sellaista kritiikkiä kaivataankin. Mutta tiedoksi: aika monelle meistä paska ei ole vapauttava kokemus, vaan ikävä siivottava.

 69. Miten niin ”miksi”?

  Oikea kysymys kuuluu: Miksei?

  1. Niin, ”Miksei?”. Tästähän voisi tehdä ihan juttusarjan. Terävät mediakriittiset djuurnalistimme voisivat käydä kakkaamassa housuun, mitä erilaisimmissa julkisissa paikoissa ja raportoida tapahtumat lehteen.

   Kakaamisen arvoisia paikkoja olisivat vaikkapa terveyskeskuksen odotustila, Kela, pankki, yliopiston kirjasto, luentosali, Porthanian ruokala..

 70. Parasta mitä on tullut paperilehdistä aikoihin luettua, kiitos! Väkisin tulee hyvälle tuulelle kun tätä ajattelee.

 71. Miksi, miksi te haluatte tehdä tällaisen artikkelin? Onko teistä jotenkin ihanaa, että koko Suomen kansa saa teistä ensimmäisenä mieleen vain mielikuvan ”ne housuunkakkaajat”? Inhottavaa. Menkää hoitoon.

  Onko teille maksettu artikkelin kirjoittamisesta? En maksaisi lehdestä penniäkään.

 72. Tämä oli oivaltavinta paskaa mitä olen lukenut pitkään aikaan. Kiitos.

 73. Oli muuten ihan vitun huono juttu. Ei niin huono että se olisi ollut omalla tavallaan hyvä vaan ihan rehellisesti helvetin huono. Oli ilmeisesti sellainen päivä ettei mistään muusta mediasta löytynyt kopioitavaa? Vinkkinä voisin kertoa että ensi kerralla kun vastaava tilanne tulee vastaan ei kannata tehdä yhtään mitään. Menkää vaikka vetämään perseet.

 74. Eiköhän ala olla aika laittaa lehti pakettiin, jos tätä parempaan ei kyetä 100-vuotisjuhlanumerossa?

  Yleensäkään opiskelijaliikkeiden ja -yhdistysten tukeminen ei hyödytä enää ketään.

 75. Aivan järkyttävää roskaa. Mitä ihmettä tämmöinen kirjoitus nyt oiken on?

 76. Tämä juttu haiskahtaa paitsi paskalta, myös fiktiolta. Kuuluu siis samaan sarjaan Enkeli-Elisan ja pikku Neean joulutoivomuksen kanssa. Olisivat edes laittaneet valokuvia paskasista housuistaan, mutta eivät ilmeisesti ole viitsineet edes kotona paskoa housuihinsa. Trollijournalismia. JOS juttu on totta, niin toista paskojaa on satavarmasti kohdannut paha anaalivaiheen trauma joskus parivuotiaana, ja toinen rukka saattaa olla muista syistä säälittävän hyväksynnänkipeä. Pikkuisen säälittää nämä kommentoijatkin, jotka tämä juttu sai hyvälle tuulelle :( Toivottavasti Vainion Liikenne pyytää asialle poliisitutkinnan.

  1. Ai satavarmasti? Mitään ”anaalivaihetta” ei ihmisellä ole todettu olevan, kuten ei muitakaan freudilaisia kehityksen koukeroita.

   Tyypillistä pseudotieteellistä arroganssia, että julistetaan diagnooseja psykoanalyyttisen hölynpölyn ja yhden lehtijutun perusteella.

   1. Hmm. Yleisesti ottaenhan anaalivaihe on hyvin helposti todettavissa. Ei siihen Freudia tarvita. Anaalivaihetta läpikäyvä henkilö tiedostaa ensi kertaa oman virtsaamisensa ja ulostamisensa, minkä jälkeen hän kykenee aloittamaan näiden toimintojen tietoisen kontrolloinnin. Terveen lapsen kohdalla esimerkiksi vaipoista voidaan luopua tämän vaiheen kuluessa. Uskon (mutta en väitä), että olet itsekin jo anaalivaiheen saavuttanut/läpikäynyt mies, ja asia on sitä myötä tullut todetuksi.

    Jonkin tasoinen traumatisoituminen anaalivaiheessa lienee normaalia meille kaikille. Ns. normaalitrauman seurauksena julkista ulostamista vältetään enemmän tai vähemmän kaikissa kulttuureissa. Tämähän on kansanterveydellisestikin erittäin edullista. Ko. trauma on evoluution tuotosta ja ollee näin lajillemme elintärkeä. Yhtä kaikki, lapselle on ilmeisen ikävää, että omat hienot pökäleet lähetetään saman tien pois silmistä.

    (Samoin on lapsen mieltä järkyttävää, jos esimerkiksi hänen piirustuksensa hävitetään samantapaisin hyi hyi hei hei –rituaalimenoin. Tällaisen lapsen suhtautuminen omaan – ja ehkä muidenkin – piirtämiseen tulee olemaan keskimäärin tunnelatautuneempaa kuin niillä lapsilla, joiden kättentöihin on suhtauduttu neutraalisti/positiivisesti. Ilmenevätkö nämä lapsen kokemat menetykset runsaana ja muiden suuresti arvostamana taidetuotantona vaiko totaalisena pidättyvyytenä luovasta kuvataiteesta – tai jonakin tältä väliltä – se riippuu henkilön lukuisista perimä- ja ympäristövaikuttimista. Yhtä ainutta lopputulemaa on mahdotonta ennustaa.)

    Kakkahuumori on yksi terapeuttisista ja yleisesti hyväksytyistä tavoista käsitellä tätä kollektiivista, koko elämän ajan käsiteltävää häpeäntunnetta. Kakkahuumorilla etsimme ja löydämme vertaistukea ongelmamme käsittelyyn. Huumorin kautta saamme vertauskuvallisesti kakata julkisesti. Kysymme muilta, onko kakkamme hieno, kelpaako se, kelpaanko minä. Nyt kun katsotaan näitä tyttöjen ”lopputulemia” housuissa ja bussin penkkeihin imeytyneenä (faktana tai fiktiona), näemme että ainakin toinen tytöistä painiskelee edelleen tosissaan näiden kysymysten äärellä. ”Naurakaa, peukuttakaa, reagoikaa! Tehkää perässä, jos uskallatte! Nynnyt! Pelkäätte äitiä ja isää ja päiväkodin tätiä ja yhteiskuntaa, kun vedätte paskanne viemäriin! Katso nyt äiti, kakka tuli, koko Suomen naamalle! Yritäpä vetää tämä viemäriin!”

    1. ”Hmm. Yleisesti ottaenhan anaalivaihe on hyvin helposti todettavissa. Ei siihen Freudia tarvita.”

     Siihen ei tosiaan tarvita Freudia, että huomataan lapsen alkavan kakkaamaan vaipan sijasta pottaan. Se on yleisluontoinen havainto, joka ei edellytä erityistä freudilaista teoriaa. Siihen nähden on erikoista, että siirryt hyvin äkkiä näistä yleisistä pottahavainnoista freudilaisiin anaalitulkintoihin, ikään kuin jälkimmäiset seuraisivat luonnollisesti ensin mainituista. Ensin siis toteat, ettei ”Freudia siihen tarvita”, mutta päädyt häneen siitä huolimatta.

     Juuri näin pseudotiede toimii. Jokainen pseudotiede pyrkii perustelemaan höpöteoriansa viittailemalla ahkerasti arkisiin havaintoihin, joista kaikki voivat olla samaa mieltä, ja teeskentelemällä, että höpötulkinnat tulevat niillä todistetuiksi. Sinäkin yrität tässä saada Freudin anaalivaihetta koskevat höpinät vaikuttamaan järkeen käyviltä vetoamalla siihen yksinkertaiseen havaintoon, että lapsi oppii kakkaamaan pottaan. Olet ilmeisesti saanut humanistisen koulutuksen, kun ajattelusi on noin alkeellista.

 77. Enää en ikinä sano ylkkäriä homojen ja kommunistien lehdeksi. Sehän voisi kuulostaa kehulta.

 78. Jahas Isäm Maan Toivot. Teidänkö varaan maamme tulevaisuus rakentuu? Onnea Suomi.

  Miettikäähän miltä tällainen näyttää, kun haette seuraavan kerran töitä ja joku löytää tällaisen artikkelin. Tokihan töihin voi joku ottaa vaikka tämän näkisikin, mutta minä en palkkaisi. Jonkinlaista itsesensuuria on nykypäivänä oltava internetin kanssa leikkiessä.

 79. Juoni etenee seuraavasti: tytöt tuodaan tv-ohjelmaan, vaikkapa A-Stream ja siellä he räkättävät itseään täynnä tapahtuneesta, jota ei oikeasti tapahtunutkaan. Tällähän osoitetaan heidän mielestään muiden typeryys, kun kommentoivat ylipäänsä tätä asiaa.

 80. VAPPU ja AURORA: Onhan onhan tämä pelkkä tsoukki? Ilmeisesti haluatte tehdä analyysiä palautteesta tai kritisoida keltaista lehdistöä tms? Jos ei, tähtireporttereiden kannattaa tulevat postipaketit avata ulkona…

 81. Ette te tällaisella turhalla ja keksityllä tarinalla mitään legendaa ole muovaamassa. Keinotekoista lässytystä.

 82. kaduttaa, että vaivauduin edes lukemaan tämän jutun. Kulutin turhaan aikaani tälläisen ala-arvoisen paskan lukemiseen. Luulisi, että aikuisilla naisilla olisi edes jotakin parempaa tekemistä,kuin että saa hurmoksen housuunsa paskomisesta. Todella ala-arvoista.

 83. Kaiken kaikkiaan aika elitistinen ja todellisuudesta vieraantunut, hassuttelevaisuuteen pyrkivä suhde paskaan toimittajilla on. Eipä siinä mittään, tosin kakka on normaali osa ihmisen maailmaa ja siitä tuleekin kirjoittaa. Mutta näkökulmaa soisi miettiä, nimittäin varsinkin elonraitin loppupääsäs on vatsan toiminta merkittävässä osassa päivän kohokohtia pohdittaessa.

 84. Taidanpa jättää YO-kirjoitukset väliin – pidänkin tosi monta välivuotta ja menenkin pyhäkouluun ja sitten päivähoitoon. Ei ollut mahdollista minun varhaisnuoruudessani. Mahdollisesti myös leikkikouluun jos pääsisiin pois päivähoidusta. Harkitsen myös ministerinvirkaa kultturi- tai potkupallopuolelta.

 85. Podänkin monta välivuotta ja jätän kirjoittamatta ylioppilaaksi. Harkitsen päivähoitoa,pyhä- tai leikkikoulua. Ministerinvirka olisi myös haastava. Kulttuuri- ja potkupallopuolelta. Olen ajatellut myös lukihäiriötä sanasokeudun lisäksi. Naiset takaisin kotihellla ääreen pussikeittoa hämmentämään.. Ja valott pois. Sokeakin osaa tiskata pimeässä.

  1. Hyvä poika. Akat keittiöön tiskaamaan. Farkut päällä tai ilman. Nämä sankarittaret osaavat tiskata likaisella lattialla. Edes järjenvaloa puhumattakaan
   sähköä ei tarvita pussikeiton hämmentämiseen siskoilta. Hankkikaa oikea työ vaikka vessojen siivoojina. Tai taitaa sekin olla näille journalisteille liian haasteellista.

 86. Toivottavasti nämä vekkulit sentään wanhoina ja oikeasti housuunsa kakkaavina muistelevat (jollei ole dementiaa häiriöksi asti) mielellään tätä tempaustaan. Itse pidän ihan oikeasti(!) moista touhuilua muiden rahoilla sikamaisena vittuiluna.

 87. Kiva maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu..

  1. Tällä jutulla on kauaskantoiset ja kalliit seuraukset Vainion Liikenteelle. Minä en astu, enkä varsinkaan istu enää koskaan Vainion busseihin, jos asian käsittely jää tähän! Tytöt oikeuteen ja sassiin. Ostakoot koko bussin, kuten itse sanoivat, tai maksakoot firmalle arvioidut tulevaisuuden tulonmenetykset. Ja omasta pussista, ei yliopiston. Se, onko juttu totta vai ei, on täysin toisarvoista. Paskomattomuuttaan he eivät voi mitenkään todistaa. Yäk.

 88. Millainen ulosteperäisten mikrobien aiheuttama tautivaara tästä on aiheutunut myöhemmin näille istuimille istuville?

  Entä jos joku heikon vastustuskyvyn omaava ihminen sairastuu vakavasti tämän vuoksi?

  Voiko tämä olla totta?

  Tuleeko tästä näille ulostajille mitään rangaistusta tai vahingonkorvausvaatimusta?

 89. YLIOPPILASKUNNAN PAKOLLINEN JÄSENMAKSU POIS. NYT.

 90. Vaikka HS:ssä taannoin muuta väitettiin, ironia ei ole kuollut vaan voi hyvin. Kyllä 100-vuotisen historian painolastin aiheuttaman ummetuksen kunniaksi voi pari pökälettä vääntää ja hoidella samalla kekseliäästi ylkkäriläisten älyttömän ikivelvoitteen olla rankempia kuin koskaan ennen.

  Vähän huvittaa, millaisen paskahalvauksen tämä sivun kakkavitsi on aiheuttanut. Muistan toisinaan lukeneeni lehdestä myös jotain vakavaa. Kellä riittää intoa puhua siitä?

  Matti Rämö
  Ylkkäri 2005-08.
  Eri tyyppi kuin tuossa ylempänä.

 91. Menkää tekemään paskajuttu vanhainkotiin. Tutkivaa journalismia diitä, miltä vanhuksista tuntuu viettää tuntikausia omissa ulosteissaan. Sen kaltaisessa paskajutussa olisi oikeadti jopa jonkinlainen yhteiskunnallinen pointti. Ai mutta, taitaisi olla liian kova pala kaltaisillenne. Toivon todella, ettei minun enää tarvitse rahoittaa lehteä, kotiini en sitä ainakaan enää halua kannettavan. Toivottavasti ymmärrätte hävetä.

 92. Vähemmän tällainen toimittajan ”mainetta” tahraa kuin joku journalismin nimissä tehty mainos tyyliin Elle ja ”testasimme viiden tähden luksusristeilyä”. Mutta harmi: Tässä olisi ollut aineksia syvällisempäänkin mietintään housuun paskomisesta. Juttu luiskahtaa performanssitaiteen puolelle, jossa merkitystä ei ole sillä mitä taiteilija yrittää sanoa, vaan miten teos otetaan vastaan. Hauskaa seurata tätä kommentointia, jossa vaaditaan lehden lakkauttamista ja kysellään, miksi juttu on tehty. Juttu taitaa olla YL:n verkkolehden luetuin pitkään aikaan, siinä on yksi vastaus. Mutta: Missä kuvat???

 93. Vihani yliopistohipstereitä kohtaan syveni entisestään. Teksti oli täyttä sitä itseään. Kaukana rohkeasta tai oivaltavasta journalismista.

  1. Täysin samaa mieltä. Vitun yliopistohipsterit. Todella laimea ja turha juttu. Onko mitään kilpailua, missä voisi äänestää vuoden huonointa artikkelia?

 94. Tässä näkee mitä jälkeä syntyy, kun lapset pistetään aikuisten töihin.

 95. Matkustin yhtenä perjantain alkuiltana bussilla metrolta kotiin päin. Pidäkkeettömästi käyttäytynyt mies jututteli aika kovaan ääneen yhtä naismatkustajaa. Tuttujen jutusteluksi sen alkuun luuli. Miehen vain puhui ja jutteli luontevasti, mutta niin, että naishenkilö yritti olla miten pystyi ja vaihtoi lopulta paikkaa.

  Mies hoiperteli bussin keskiosassa olevalle käännettävälle matalalle penkille. Vähän ajan päästä alkoi haista. Olin parin kolmen metrin päässä takaviistossa. Mies oli alkanut kaivella housujensa sisältöä ja pyyhki sitä bussin seinään. Alkoi kuulua jo yleisempia vastalauseita. Ulosteen haju oli jo läpitunkeva. Bussi pysähtyi ja joka ikinen nousi, pois ja jatkoi matkaa kävellen.

  Kuljettaja aloitti ensisiivouksen, mutta eiköhän bussi päätynyt pesuun. Välitön reaktioni tilanteessa oli oksetus. Puuseitakin on mökillä tyhjennetty. Tunne on tuttu, mutta nyt ongelma oli, että spontaanisti noussut pahoinvoinnin tunne ei hävinnytkään normaalisti vaan vasta vähitellen vasta tunnin päästä. Paskahuussin tyhjennyt on välttämättömyytenä ohimenevä ja ymmärrettävä asia. Se on tärkeää. Tämä kuvotuksen tunne ei sen sijaan vaan mennyt oikein ohi.

  Ylkkäriä on tullut 80-luvulta luettua. Oli siellä mm. Kari Kontion subjetivistista gonzo-journalismia, joka veti tai oli vetämättä mukaansa tajunnallisen virran mukaan. Jostain syystä tästä jutusta tuli mieleen, että ihan näin huonoa kirjoitusta olisi aiemmin ollut.

  Mitäänsanomattomuutta ja typeriä mielipiteitä sekä puhdasta provosointia on ajansaatossa painettu, mutta panostetummista jutuista on ei ole helppoa muistaa huonompaa. Sellaisia on kyllä varmaan ollut.

  Miksi juttu, siis tämä kirjoitus, on niin huonolla tavalla huono,, typerä? On helppoa kuvitella, että jutusta ei ole sivumerkinnäksi aikansa rajoja rikkovasta no vaikka keskustelunavauksesta.

  Miksi sen pidäkkeettömän tahrijan teko oksetti vielä tunnin päästä, kun ulkovessan tyhjennyksessä tunne on ohimenevä? Se miehen touhu tuotti automaattisen biologisen kuvotuksen tunteen. Se oli hätkähdyttävää. Hätkähdyksen tunnetta voi hakea vaikka kerrostalon räystään reunalla kävelystä, jos ei oman pään seinään lyönti ole mielikuvituksellista. Minusta avain oli miehen kaikenlainen pidäkkeetttömyys ja pidäkkeettömyyteen kuuluva arvaamattomuus. Hän olisi voinut pyrkiä seuraavaksi vaikka muutamien askeleiden päästä istumaan viereeni tarjoamaan paskaista kättään.

  Ajatus kaiken tuon mahdollisuudesta on ihan eri asia kuin tärkeydessään ja hyödyllisyydessään lannanlevitykseen rinnastettava mekaanisen sanitaatiotehtävän toteutus.

  Kirjoittajien kuvauksena sinänsä elävässä tekstissä ei ole muuta sisältöä kuin, että osaataan olla jotenkin pidäkkeettömiä ja näytetään se muille. Bussin mies osasi tuon pidäkkeetömyyden samalla mittapuulla paremmin.

 96. Komppaan Matti Rämöä, oliko tuo nyt sitten niin rankkaa? Kunnollinen kymmenen–kahdenkymmenen hengen ripulikuuro tai ripulisade ruotsinlaivan karaokebaarissa, jonka uloskäynnit olisi suljettu apureiden toimesta, olisi jo osoittanut jonkinlaista yritystä rikkoa journalistisia raja-aitoja. Lisäpisteitä tulisi marssilaulujen lurittelusta Abban ikivihreiden päälle. Kunnon ripuli olisi myös puhdistanut historian painolastin aiheuttaman ummetuksen paremmin kuin hetkellisen helpotuksen tuova pikku pökäle. Ei kun laulu soimaan ja laineille!

  ”Kotikontujen tienoita tervehtien
  tämä laulumme kaikukoon,
  yli peltojen, vetten ja tunturien
  aina Hangosta Petsamoon.

  Sama kaiku on askelten,
  kyllä vaistomme tuntee sen,
  kuinka kumpujen kätköistä, mullasta maan
  isät katsovat poikiaan.”

 97. Taitanee olla täysin paska lehti, kun kerätään huomiota paska artikkelilla.

 98. NAUROIN!!”BUSSI ajaa Halikon läpi ja kakkaamme yhteistuumin vähän lisää.” Kyllä!

 99. edin minäkin kerran bussimatkalla kuivat takapenkillä, kuski keskittyi mutkaiseen tiehen ja bussi oli tyhjä etuosaa lukuunottamatta. Tosin ei tullut mieleen kertoa etupenkkien tytöille, Kings-pipoinen tyttö, arvaa mitä!
  Jos tytöille tulee bussikakkaamisesta olo, että ”pystyy tekemään mitä tahansa ja selviää mistä tahansa” niin elävätkö he muuten elämäänsä pidätellen ja estoisina?
  Ja ei minullakaan ollut enää kiire minnekään, vaikka housut olivat märkinä. Tuntui vähän absurdilta. Ei mitään pidäteltävää.

 100. Pahoitin mieleni tästä vulgaarista teosta. Ymmärränhän minä, että lapset tekevät omista eritteistään taidetta, mutta että aikuiset ihmiset. Ja Kekkosen muisto tässä myös häpäistiin. Milloin me suomalaiset apinat tullaan puusta alas? Tule taivas apuun!!!!!.

 101. Väsyneempää juttua ei voi keksiä. Tyttöjen kommandoisku herraklubille tulee lähelle, mutta siinä oli edes yritystä kertoa jotain jostain. Joskin sekin lässähti toteuksen, tuota, munattomuuteen. Olisitte edes paskoneet siellä klubilla. Sekin olisi tosin jo vanha ja tylsä idea.

  100 vuotta ylioppilaslehteä tiivistetään pääkirjoituksessa naisiin ja itsensä likoon laittamiseen. Hyvä ämmät, jatkakaa samaa rataa. Saatanan ääliöt.

 102. No kun tajuaa vertauskuvan niin tarinahan on suorastaan nerokas! 😉

  1. Mikäs se vertauskuva sitten on? Vai eikö sitä voi kertoa näille paheksujille, joiden äö riittää vain kauhisteluun? Olisi ihan kiva saada sitä oikeaa keskusteluakin sitten kun näin kova vaiva on nähty.

 103. Filosofisesti mielenkiintoista, miten suurimmassa osassa kommentteja huokuu jonkinlainen primitiivinen tuohtumus ja loukkaantuminen, viha koko asiaa kohtaan. Mistä se johtuu? Mitä ihmisyhteisön syvää salaista koodia kirjoittajat rikkoivat, kun vastaanotto on tuollainen?

  Luulen, että kommentoijien kilahdus johtuu häpeästä. Häpeä on ilmeisesti jonkinlainen arjen turvallisuutta tuottava voima. Kun kaikki pelkäävät joutuvansa häpeämään, ja yhdessä käyttäytyvät sen mukaisesti, asiat sujuvat turvallisen keskinkertaisuuden vallitessa. Kun joukossa sitten on häpeämättömiä, lintukoto särkyy ja syntyy pelko muutoksesta. ”Joudunko minäkin kenties joskus tekemään jotain rajua, kun nuokin tekevät.”

  1. Näissä toimittajien tekemien kohujuttujen elinkaaressa on sisäänrakennettu väittämä: mikäs tässä nyt muka niin kummallista loppujen lopuksi on? Ärsyyntyminen nähdään lukijoiden suurena tappiona ja ärsyttävän jutun luonut toimittaja on voittaja häntä puolustelevine kollegoineen.

   Tuohtuminen ei ole lähtökohtaisesti primitiivistä eikä tästä kakkaspektaakkelista tuohtuminen ole primitiivistä tuohtumusta myöskään. Tässä voi olla kyseessä suuri pettymys asiaa kohtaan, jolta odottaisi enemmän. Kyllä minä 20v. lapseeni olisin pettynyt jos se alkaisi lapioiman kakkaa suuhunsa huomion kipeänä, joka muuten voisi olla seuraava askel toimittajatytöillä.

   Noh jokuhan voisi tokaista, että pettymykset ovat vain väärin asetettuja odotuksia.

   Onko täydellinen pidäkkeettömyys ihan ok? Olisiko jutun juureksi semmoinen, jos toimittaja tyttösen nähtyäni pyyhkäisisin kakkaa heidän kasvoilleen ja tekisin riehakkaan jutun siitä. Vaikka se voisi olla hieman laitonta, niin miksemme ottaisi seuraavaa askelta?

   1. Pettymys mihin? Odotitko enemmän jutulta, joka kertoo kakkaamisesta? Vai onko pettymys huomata, että on itse niin kireä, ettei kestä yhtä kakkajuttua jossain opiskelijalehdessä?

  2. Eihän tuo riko mitään ”syvää salaista koodia” vaan on ihan peri-inhimillinen kammo mahdollisesti tautia aiheuttavaa saastaa kohtaan. On täysin luonnollista tuohtua tällaisesta, ja siinä mielessä artikkeli onnistui. Mutta minkäänlaisesta älyllisyydestä tässä ikävä kyllä ei ole kyse.

 104. Suomalaisen kulttuurin ohuudesta johtuen nämäkin toimittajat kanonisoidaan pian älymystöön kuuluviksi. Voi sitten kysyä, missä vika. Kohauttamisen voi tehdä älyllisesti. Tämä ei valitettavasti ole sellaista. Liian helppoa.

 105. Tämä oli mahtavaa 😀 …ja monella tavalla! …varsinkin kun tämä on jossain Ylioppilaslehdessä :)

 106. Surullista, että artikkelin toinen kirjoittaja on Ylppärin päätoimittaja… toivottavasti viime aikoina mediassa vilauteltu ennustus ei ainakaan käy toteen: ”Wikipedia ei liioittele väittäessään, että monet Ylioppilaslehden päätoimittajista ovat nousseet median ja politiikan vaikuttajiksi. Ensi vuonna sata vuotta täyttävää lehteä ovat päätoimittaneet muun muassa toimittajat Saska Saarikoski ja Timo Harakka, asianajaja Matti Wuori sekä presidentti Urho Kekkonen.”

  Housuunpaskoja vahvana yhteiskunnallisena vaikuttajana ei nimittäin kuulosta kovin hyvältä. Ja tämä kakkaepisodi tulee myös luultavasti pienentämään entisestään Ylppärin suosiota, mikä ei ole päätoimittajalta kovinkaan mairitteleva suoritus. Tuntuu siltä, että tämä oli taas näitä itseään jotenkin keskimääräistä älykkäämpänä ja taiteellisempana pitävien tempauksia, joissa ei lopulta ole järjen hiventäkään – vain ylimielisyys lemuaa pitkälle. Myönnettäköön, että voihan tämä jollain oudolla (mutta aika Paskalla) tavalla kritisoida roskajournalismia.. mutta mikäli he oikeasti paskoivat bussissa housuunsa, niin olisi luullut olevan munaa myös siivota jälkensä (bussinkuljettajan työpaikka)…ja on paskanhajusta voinut olla haittaa kanssamatkustajillekin.

  1. Tiukkaa kamaa, etenkin 1. kappaleen: ”Surullista, että artikkelin toinen kirjoittaja on Ylppärin päätoimittaja… toivottavasti viime aikoina mediassa vilauteltu ennustus ei ainakaan käy toteen”.

   Ehkä arvon typyjen ajatusmaailma (tietysti olettaen, että heillä ylipäätään sellainen on) muuttuisi edes himpun verran, jos heidät upotettaisiin vaikkapa pariksi tunniksi kaulaa myöten sianpaskalla täytettyyn 200 litran jäteöljytynnyriin.

 107. Ois kiva tosiaan kuulla tekijöiltä, että mitä tällä jutulla haettiin. Täällä jengi arvailee toinen toistaan uskottavampia ja epätodennäkösempiä metaforia tän jutun oikeutukseksi, ja itsellänikin on kaksi arvausta.

  Mutta ennen kuin annan arvostusta tai tuomiota tälle sepustukselle, pitää kuulla mitä tekijät itse kertovat syistään tälle.

 108. Luen tätä linja-autossa ja oloni on inspiroitunut. :)

 109. Maailma (sisältäen tasavallan nimeltä Suomi) on täynnä lähinnä idiooteiksi luokiteltavia tyyppejä, jotka narsistisuudessaan alentuvat lähes mihin tahansa vain saadakseen nimensä ’näkyviin’. Oheiset YL:n kaksi muka tulevaisuuden toivoa edustanevat ko. lajia. Ehdotus: kun seuraavan kerran pyritte herättämään huomiota, toteutetaan vielä jämäkkäämpää kamaa. Fotari mukaan ja minä kusen teidän kummankin ammottavana odottavaan ahnaaseen suuhun. Kiskon ennen toteutusta pari, kolme tuopillista kaljaa (niin paljon kuin kyseistä kusijuomaa inhoankin), että nestettä varmaan riittää. OK-jutska?

 110. Itse olen sairaseläkkeellä oleva toimittaja. MIelenterveyssyyt pakottivat lopettamaan, mutta nyt on katkera olo, kun juttuni kelpaisivatkin lehtiin. Miksi eliitti saa kakkia housuun ja kirjoittaa siitä vieläpä lehteen ja me hiljaiset emme saa lehtien sivuille edes pientä juttua pissatipasta. Taitaa Ylioppilaslehti olla itsensä ähkyyn syöneiden porvarisperheiden vesojen temmellyskenttä.

 111. Minua kaduttaa, että nämä toimittajat ovat päässeet nauttimaan ilmaisesta peruskoulusta oppiakseen kirjoittamaan. Rahan haaskausta.

 112. Ilmeisesti yläpää ei enää tuota mitään, tähän on sitten tultu.

 113. Nyt suomalaiset pääsevät taas esittämään fiksua ja kypsää taivastelemalla tätä tempausta, ja esim. ”suomalaisen journalismin kriisiä”.

  Itse yllätyin kyllä positiivisesti tästä erilaisesta raportista. Lisää samanlaista tutkivaa journalismia tähän ”asiallisuuteensa” tikahtuvien pönöttäjien maahan.

  1. Mitä tässä ”tukivassa journalismissa ” sitten tutkittiin? Joni hyvä, kerro se minulle. Aivan liikaa on pitkin kaupunkia kaikenmaailman eritteitä ja roskaa pitkin katuja; liiankin iso joukko ihmisiä on jättänyt pönöttämisen ja keskittyy vapaasti ja villisti sotkemaan yhteistä ympäristöämme. Onhan se kummallista, kun nuorisomme parhaimmisto lehden palstalla sotkee henkistä ympäristöämme moisella potaskan kirjoittamisella.

   1. Entä jos he tutkivatkin omia ja ympäristön reaktioita? Tapauksella on sosiaalisia ja filosofisia ulottuvuuksia vaikka millä mitalla.

    1. Kuka aikuinen ihminen haluaa kuulla ykstyiskohtaista kuvausta toisen ulostamisesta? Niin autuaaliselta kuin se tuntuukin. Ei mene vitsinä ainakaan minulle. 2-vuotiaan onnistunutta pottatuotetta ihastellaan kyllä porukalla, mutta ei enää aikuisena. Se aika meni ohi jo näiltäkin naisilta. Ympäristön reaktioiden tutkimiseen bussi ei kyllä ole sopiva paikka. Minkälaisellahan hypoteesilla toimittajat lähtivät tälle p-reissulleen vai oliko vain huomionhakuisten päähänpisto?

 114. Taisi dementia iskeä jo nuorena.Kun tuli vähän valoisampi hetki,piti koko tarina muuttaa teekkarihuumoriksi.

 115. En usko että tämä juttu on oikeasti totta. Tytöt ovat perjantai-iltapäivähepulissaan kehitelleet jotain näin älytöntä kahvipöydässä. Kuvottavaa, ei voi muuta sanoa…

 116. Onpas nykyään harvinaisen sivistynyttä tämä sivistyneistö joka ehkä joskus, ainakin kuvittelee, päättävänsä jostain.
  Ja tämän schaiban lukemiseen kulutin ainakin 5 minuuttia.

 117. Aivan uskomatonta.

  Luulin että teekkarilehdet (jollaiseen itsekin kirjoitan) olisivat vain kokoelma paskoja ärsyttäviä insideläppiä niiden muutamien fiksujen excupohjaisten yms. juttujen lisäksi.

  Mutta nyt mieleeni nousee vain kysymys että mitä vittua. Tämähän on ihan uusi määritelmä julkaisukelvottomuudelle. Enpä tiedä miten nämä hipsteriämmät on tällaista edes keksineet. Tehkää seuraavaksi juttu vessaan hirttäytymisestä. Olen kuullut että siinäkin paska valahtaa pihalle.

 118. Loistava juttu joka toimii monella tasolla. Avantgardea. Ei kannata välittää jos ei ymmärrä, se on normaalia.

 119. Minäkin haluan mennä Helsingin yliopistoon opiskelemaan toimittajaksi. Nykyinen työni on tällaiseen verrattuna kovin tylsä.

  1. Kyllä tätä voi tehdä ihan missä tahansa ammatissa! Miksipä se olisi muissa tehtävissä yhtään sen paheksuttavampaa kuin toimittajankaan hommissa?

 120. Kirjoitus nosti mieleen erään kaukaisen illan, kun aikanaan AUK:ssa tupakaveri luki pornolehteä ääneen. Mietin silloin, että onneksi olen menossa yliopistoon, että ei tarvitse tulevaisuudessa kestää tuollaisia primitiivisiä typeryksiä…

 121. ”Osoitetietoja ei saa luovuttaa Ylioppilaslehdelle eikä lehteä saa lähettää” – jostain kumman syystä kävin ruksaamassa tämän kohdan tänään weboodista. Toivottavasti päätoimittajan nokkeluus kosahtaa omaan nilkkaan, jos riittävän moni kieltäytyy lehteä vastaanottamasta. En halua lukea ”toimittajien” kakkafetissileikeistä lehdestä, jonka tekijöiden toivoisi omaavan jonkinlaista älyä.

 122. Mahtavaa! Toivottavasti myös kuvarepo tästä tapahtumasta on tulossa. Nauroin ja tulin. 😀

 123. Tytöt vastaavat lähiaikoina: voi vide idiootit! luulittexte et me tozissaa tehtii toi. Ääliöt, tää oli vaan semmonen testi kuinka junttei te ootte jotka tästä ny keuhgootte. Ja zitäpaizi hurja nuoruus on tallasta, kelatkaa ny. [kikati kikati kikati, hyi helvetti meitä ällöttää noi paheksuvat sedät ja tädit, mennää zidukalle]

 124. Taiteilijatsielut? Ituhipit? Haluatte vain julkisuutta koska teidän sielunne pakahtuvat tuskasta, koska tunnette sisällänne jotain suurta joka haluaa tulla ulos? Tähän maailma on mennyt nykypäivänä, vapaan kasvatuksen tulos. VMP!

 125. Edelleen ihmettelen monien kommentoijien syvää tuohtumusta. Se oli vain kaksi sivua monikymmensivuisessa, sata vuotta ilmestyneessä lehdessä. Nettilinkki miljardien muiden joukossa.

  Mistä tämä primitiiviloukkaantuminen?

  1. Uunolla on varmasti enemmänkin ihmettelemistä maailmassa. Oletko katsonut pöksyihisi ja ihmetellyt mikä käärmeenpoikanen se sieltä kurkistaapi? Mut ihanaa että sun duunipaikkaan voi tulla vääntämään torttuset. MIssä kohtaa toimistossa istut? Kohta nimittääin: aaaaaaaah, uuuuh.

  2. Jonkin asian julkinen paheksuminen on paras osoitus siitä, ettei itse voisi koskaan moiseen toimintaan alentua – kaikkihan tiedämme, millaisia viktoriaanisen siveitä heteroita Raamatun ”todellista sanomaa” julistavat saarnamiehet lopulta ovat.

   Oletukseni on siis, että reaktio johtuu hämmentävän suuresta rektaalisesti epävävarmojen kaappihousuunpaskojien määrästä keskuudessamme.

  3. Näissä menee yleensä sama kaava: provokatiivinen esitys, laajan yleisön paheksunta mm. iltalehtien katalysoimana – tuon liiallisen paheksunnan paheksunta toisen osapuolen joukosta – jutun näkeminen keskustelunavauksena, jonka päätteenä todetaan, että on edelleen tabuja. Tämä oli heikkotasoinen esitys kaavanmaisen pulinakierroksen nostatukselle.

   Ulosteet tuottavat ihan primitiivistä biologisperäistä torjuntaa, mitä lähemmin joutuu tekemiseen kuvotuksen hallinta tulee vaikeammaksi. Siinä ei ole ihmettelemista. Tarkoituksellinen ulostaminen yleisessä paikassa, jossa sitä ei kuuulu tehdä, on ikävä teko. Sillä on konkreettisen teon lisäksi vahvaa symbolista merkitystä. Paheksuvien tunteiden nostattaminen ei ole vaikeaa. Juttu ilmensi huonoa mielikuvitusta ja siten kehnoa journalismia.

 126. Harvinaisen typerä juttu. Tähänkö on journalismin taso mennyt? Varsinaisia isänmaantoivoja nämä ”toimittajat”. Lehtenne kelpaa nykyään enää perseen pyyhkimiseen, lopettakaa koko julkaisu.

 127. Päätoimittaja voi sitte vanhoilla päivillä muistella että on ollut samassa asemassa kun silloin tuleva presidentti Oikeustieteen Tohtori Urho Kaleva Kekkonen.
  Urho kirjoitti viiltäviä yhteiskunnallisia ajatuksia, ja itsekin sain jotain ihan konkreettistakin aikaseksi.

  Kerrassaan ja totaalisesti vastenmielisiä ihmisiä.
  Miksi mielenterveyshoidon määrärahat ovat näin huonolla tolalla?

  1. Muistaakseni Kekkonen kirjoitti, että oksentaminen kannattaa aina 😀

 128. Lehden painoarvoa voi miettiä tämän journalistisen tunkiokukkasen lemahduksen jälkeen. Ja voi olla, että toimittajat vielä miettivät, että keksittäessä tämä tuntui vielä hauskalta idealta…

 129. Niin sairasta, että menkää tutkituttamaan päänne, siellä ei ole kaikki muumit laaksossa. Mikä tässä oli ideana, että te ämmät voitte tehdä mitä vaan ja missä haluatte? Toivottavasti saatte työstänne potkut ja joudutte hoitoon.

 130. Mielestäni tämä oli aivan oivallinen tapa laittaa piste omalle uralle. Voi olla varmaa että kukaan järkevä ihminen ei ikinä tule palkkaamaan näitä kahta ”toimittajaa” edes burgereita paistamaan.

  1. 157.1
   Raikkaan vasemmistolaista journalismia! kommentoi

   Kai niillä siellä burgeripaikoissakin jonkinlaiset hygieniastandardit on.

   Käsiä ei ehkä tarvitse aina pestä, mutta jos tahallaan kylvää omaa ulostettaan ympäriinsä, niin tuskin on kovin vaikea päätöksentekotehtävä burgerinpaistajien rekrytoinnista vastaavalla henkilöllä edessään…

 131. Tää oli sitten varmaan semmonen nk. ironinen läppä?

 132. Vosin kuvitella lukevani tällaista jonkun 13-vuotiaan pissiksen Facebook-seinältä.

  Mitä lisäarvoa bussi tuo housuunpaskomiseen?

 133. Tää on paras artikkeli ikinä!! Hyvä ja rohkee veto! Vielä kun oon aiemmin elänyt siinä uskossa että muijilla tulee vaan vaahtokarkkeja … Ja te negatiiviset valittajat -luitte tän silti? Luulen että matkakin sujuu nopeemmin tai sitten hitaammin. Varmasti kokeilen!

 134. Ylioppilaslehti on näemmä tullut tiensä päähän. Nyt on käytetty se ”natsikortti”. On tuotu esille sen vihoviimeinen epätoivoisen argumentti: vai pitäisikö sanoa hätähuuto. Tämän jälkeen ei millään ole enää mitään välliä. Kaikki sanottu tai tehty menettää merkityksensä. Miten lehden kirjoituksiin voisi suhtautua enää ”vakavasti”. Ylioppilaslehti tunnetaan nyt housuunkakkijoiden julkaisuna, jossa järki loistaa poissaolollaan. Vähintä mitä päätoimittaja ja toimittajat voisivat tehdä, on jättää haiseva riuku, ja antaa uusien tuulien puhaltaa lannanlöyhkä käymälästä. Aloittakaa uusi ura vaikka aikuisviihteen parissa. Jotkut ihan oikeasti kiihottuvat pissa-kakka-leikeistä. Jos teette jatkoa jutullenne, haluisin kuulla miltä tuntuu, kun joku häiriintynyt tulee paskomaan teidän työpaikallenne
  Juttu on tasoltaan rimanalitus. Kuvottava, alkeellinen, sairas.

 135. Tämä on tytöille hyvä referenssi kun hakevat Seiskaan töihin.

  Ettei tytöt vaan olleet pilvessä tai pillereissä. Tuollainen anaalivaihehan menee adhd-pojiltakin ohi noin 17 vuoden iässä. Ehkä tytöt voisi pistää armeijaan niin ei tarttis kärsimystä hommata elämäänsä ihan tieten tahtoen. Nyt meillä on valtakunnassa uudet julkkikset: kakka-aurora ja kakka-vappu!!Onnitelut sen johdosta. PLÄTS!!!PRYYH!!NYT TULEE!…AAAHHHH

 136. Olen aina ihmetellyt kuinka korkeasti koulutetut ihmiset voivat äänestää Vihreitä tai Vasemmistoliittoa. No jos älykkyys on samaa tasoa kuin näillä tytöillä en ihmettele enää.

 137. olisi mukavaa leikki noitten tyttöjenkaa kakkaleikkejä :)

 138. Nolointa on tuo kommentti, joka kertoo toimittajien vielä lapsellisesta ajatusmaailmasta

  ”Tekisi mieli kertoa. Kings-pipoinen poika, arvaa mitä!”

  Pidä vaan omana tietonasi.

  1. 165.1
   Turku on Suomen perseenreikä kommentoi

   Mun mielestä tää on kipeen hauska. Skriivaan vedet silmissä ja toivon tälle stoorille kansainvälistä huomioo -siis miten joku tiukkapipo EI voi tykätä tästä -tää on aivan käsittämättömän siistiä journalismia. Käykää niissä sinisissä Granilaiskemuissanne. Täähän on just niin akateeminen, empiirinen, primitiivinen ja itseensämenevä. Ne jotka ei tätä ymmärrä, ei ole selvästi paskonut housuun! -No en mäkään ole mutta jurrissa kyllä. En uskailtais tehdä tota (edes Turun) bussissa. Räkättänyt nii paljon et alkaa kehittyä vatsalihakset! Keep up the good work

  2. Jep. Tulee mieleen se mies joka veti käteen bussissa niin että pikkutyttö joutui katselemaan sitä.

 139. Minäkin kävin ruksaamassa weboodissa ettei ylioppilaslehteä saa enää lähettää minulle. En todellakaan halua lukea mitään tällaista. En nyt enkä jatkossa.

 140. Tyypillisiä akateemisia k-päitä, joille vanhemmat ovat lapsesta saakka opettaneet että siivojat ja muut duunarit ovat niin alhasita pohjasakkaa että kelpaavat korkeintaan älymystön paskoja pesemään.

  1. Eiväthän tytöt kakkineet bussiin vaan housuihin ja jos tuotos oli kiinteää (kuten ymmärsin) aiheutui siitä vain hajuhaittaa (ja näköjään henkistä haittaa aika monelle) !

 141. Kukahan noita toimittajia vetelee tuon jälkeen b-rappuun. Oksettaa jo ajatuskin.

  Silti naurattaa ajatus siitä kuinka bussiyhtiö yrittää uutisten mukaan paikallistaa bussin, jossa ulostautuminen tapahtui, jotta mahdollisten vahinkojen laajuus saadaan selvitettyä

  1. Vai naurattaa. Ko linja-auto on pakko saada pois liikenteestä ja kokonaan sisäpesuun. Tämä maksaa Vainion liikenteelle useita tuhansia euroja. Ja sinun mielestäsi on naurettavaa?

   Onneksi ko henkilöt ovat julkisuuteen kertoneet nimensä ja kuvatkin löytyy niin Vainion liikenteelle on helpompaa osoittaa tämä suurehko lasku tempauksesta oikeaan osoitteeseen.

   Jos tämä on tulevaisuuden journalismin taso niin Seiska on ollut hyvä viitoittaja. Tosin sekin alkaa olemaan tällaisen journalismin suhteen jo laatulehti.

   1. Miksi koko bussi pitää saada sisäpesuun jos mitään ei ole löytynyt normaalisti illan/vuoron päättyessä?

    Saattaisin minäkin kokea tilanteessasi itseni niin loukatuksi että uhkailisin vastaavilla kostoilla, mutta pyripä laittamaan vähän jäitä (virka)hattuun!

 142. Naiset takaisin keittiöön! Laskevatpa alleen ainakin sisätiloissa häpäisemättä perheitään.

  1. Mikä lienee ollut jutun pointsi?Mitäköhän sukulaisenne,ystävänne,mahd.lapsenne tai tulevat lapsenne,maamme lapset ja nuoret ajattelevat.?Minneköhän on mankeloitunut terve häpeä?Niin minä kuin toimittajat tulemme vastaamaan teoistamme Herramme Jeesuksen Kristuksen edessä.Jeesus Kristus niin minua kuin Teitä armahtakoon ja Siunatkoon.

  2. Niin tavallisen näköisiä tyttöjä, eihän kukaan noista kiinnostu. Pakko tehdä jotain näyttävää. Kakanheittäjät aikoinaan Oulussa saivat ikuisen leiman, näihin naisiin tullaan liittämään aina ulostus. He tulevat haisemaan jokapaikassa, minne ikinä menevät.

 143. Minustakin tämä on yhtä aikaa nerokas ja järjetön juttu.

  Mutta koska olen aina pitänyt itseäni avoimena mieleltäni, ajatuksiltani enkä paikalleen jämähtäneenä pökäleenä hyväksyn tämän artikkelin, en tuomitse. Toki hämmästelen sen aihetta, kohdetta ja varsinkin sen alkuperää/lähtökohtaa, mutta joltain Pussy Riotilta tämä vähän haiskahtaa.

  Taas niinkuin ennenkin yhteiskunta vain tuomitsee, eikä kykene mihinkään muuhun ajatteluun. Joskus maailmaan pitää ilmestyä myös uudenlaisia performansseja.

 144. Opiskelin kulttuurialalla Seinäjoen ammattikorkeakoulussa, ja opiskelujen alkuaikoina jaksoin vielä selata läpi opiskelijayhdistys Samon jäsenlehteä, Samolaista. Kuitenkin sen alhainen taso sai minut hetken päästä heittämään lehden suoraan roskiin.

  Luulin, ettei opiskelijalehti siitä enää huonommaksi voisi muuttua, mutta tämä artikkeli kyllä todistaa minun olleen väärässä. Jos olisin yliopistossa, kieltäytyisin heti vastaanottamasta Ylioppilaslehteä. En kestäisi sitä häpeää, että olen ”osa tätä”.

  Toivon, että kirjoittajien äidit, isät ja isovanhemmat tietävät tästä jutusta, eikä vapaan kasvatuksen kauhistelemat tukkapöllyt tai piiskaamiset varmasti tekisi pahaa näille idiooteille. Toivottavasti myös bussiyhtiö saattaa kirjoittajat vastuuseen, toivon pesulalaskun olevan paskamaisen suuri, jotta tytöt voivat ottaa vaikka opintolainaa sen maksamiseen.

 145. Laitoin jo viestiä Taloussanomiin, että lopettaisivat Kaarenojan jutut siellä. Ehkä muutkin voivat olla sinne yhteydessä. En halua kakkajournalismin leviävän.

 146. Mikä lienee ollut jutun pointsi?Mitäköhän sukulaisenne,ystävänne,mahd.lapsenne,maamme lapset ja nuoret ajattelevat.?Minneköhän on mankeloitunut terve häpeä?Niin minä kuin toimittajat tulemme vastaamaan teoistamme Herramme Jeesuksen Kristuksen edessä.Jeesus Kristus Teitä armahtakoon ja Siunatkoon.

 147. Tähän olisi hyvä lopettaa koko lehti jos lehden päätoimittaja kokee hyväksi journalismiksi omiin housuin paskantamisen ja siitä kirjoittamisen.

 148. .
  Miks meillä kaikki kaunis tahtoo kuolta
  ja suuri surkastua alhaiseen?
  .

 149. Nämä naiset kiteyttivät paskahypoteesiinsa koko lehden sisällön. Vastenmielistä ja kuvottavaa toimintaa terveiltä(?) naisilta!

 150. Teidänkö käsissä tulevaisuutemme on? Mahtaa olla niin ohut päänahka että tyhmyys paistaa läpi…

 151. Kun nyt alkuun on päästy, Ylioppilaslehden päätoimittaja ja toimitussihteeri voisivat testata kakkaamistaitojaan oikeassa paikassa, siis siellä missä pukataan kakkaa housuun joka päivä, vanhusten kroonikko-osastoilla. Paikoissa, joista lähdetään pois vain jalat edellä.

  Kannattaa kokeilla, miltä tuntuu istua tuntikausia kroonikkovaipoissa, joissa on pissaa ja kakkaa riittävästi. Itse en siihen pystynyt, kun kerran kokeilin. Siis tekemään tarpeitani siihen vaippaan, vaikka hoitajat niin kehoittivat. Kämppäkaveri sen sijaan osasi homman, mutta ei tiennyt tästä maailmasta mitään, kun hoitajat vaihtoivat virtsanhajuisen vaipan uuteen.

  Olen siis tehnyt sen jutun, mutta kokeilematta miltä se uloste vaipassa oikeasti tuntuu. Kyntämätöntä sarkaa on siis vielä paljon.

 152. Jokainen tekee sitä mihin kykenee. Harmillisesti he vaan eivät yllä kovin korkealle.

 153. Typerä temppu. Mitä hyötyä tästä oli kellekään? Bussifrmalle vaan vahinkoa. Kenkää tämmöisille paskahousuille toimituksesta.

 154. todella ala-arvoinen kirjoitus. ONko tämä ylioppilaslehden uusi suunta? Jos näin on, niin lehden voisi saman tien lopettaa.

 155. Aikuiset naiset, hyvä luoja mikä teitä vaivaa! aivan uskomatonta – toivottavasti tulee sakkoja, eikö hävettää yhtään?

 156. Täydellistä! Täydellistä! Tämä on paras teksti pitkään aikaan. 16. päivä Tampereelta Turkuun, vois koittaa pientä kakkailua siinä, tosin en usko, että pokka kestää tai että haluaisin edes istua epämukavasti niin kauaa, mutta ajatuksena kiehtoo. Olen fani!

 157. Vaikka tälle tarinalle seuraisikin jatkoa, joka selittää housuunpaskomisen, sitä ei luultavasti julkaista suurissa lehdissä, joten se siitä.

 158. Vitun hipsterit, olette pilanneet tämän maan.

 159. Mitäpä jos Ylioppilalehti ostaisi ihan oman bussinsa jossa toimittajakunta saisi paskoa ihan luvan kanssa housuihinsa.

  Kyseinen sabotoitu bussifirma on yksi maan parhaimmista, pitkän linjan yritys, joka pitää huolta asiakkaistaan ja työntekijöistään. Millä oikeudella ”toimittajat” menevät sabotoimaan sitä yritystoimintaa joka tuottaa mm. verojavaroja jolla teidänkin nököjään hyödyttömät opinnot on maksettu?! Nyt äkkiä tilannetajua peliin ja syyttämään äkillistä harkintakyvyn menetystä. Ja maksakaa siivouslasku vähän äkkiä. Itse en ole asiakaspalvelutehtävissä mutta matkustan ao. busseissa – toisin sanoen saatte suoraa palautetta minulta ihan kasvotusten jos vastakkain satutaan.

 160. Ammattitaitonne on kuin tavara housuissanne, mutta ei huolta sillä toimittajakunnassa tämäkin on hyvää keskitasoa.

 161. Olen aina ihmetellyt kuinka korkeasti koulutetut ihmiset voivat äänestää Kokoomusta. No jos älykkyys on samaa tasoa kuin näillä tytöillä en ihmettele enää.

 162. Pari ehdotusta:

  – Käydään joukolla ruksimalla Weboodista kohta, joka kieltää Ylioppilaslehden lähettämisen
  – Äänestetään seuraavissa edarivaaleissa ehdokkaita, jotka haluavat lopettaa Ylioppilaslehden pakkomaksattamisen opiskelijoilla

  PS. Yksityisautoilu kunniaan tämän artikkelin jälkeen.

 163. Olin ihan varma ettei oman kouluni teekkarilehtien juttuja voisi millään alittaa, mutta tää menee niin pahasti huti ja ali ettei paatuneintakaan teekkaria enää naurata. Kyllä voi nuori ihmismieli olla sitten TYHMÄ

 164. En löytäisi mitään järkevää syytä tuntea minkääntasoista myötätuntoa, vaikka ko. toimittajat kivitettäisiin hengiltä. Harmi ettei tämä rangaistusmuoto ole käytössä suomessa.

 165. Paskaa…ei kiva tempaus missään tapauksessa, ajatteleeko nykypissikset kanssaihmisiä ollenkaan?

 166. Tämä juttu ei voi olla älyllisesti totta.

 167. Hyvin tehty 😀 Nyt tiedän miltä vaippaan kakkivista vanhemmistani suurin piirtein tuntuu. Ja voihan olla että tulevaisuuden vanhusten kakanpidätyskyky huononeen sitä kyytiä, että kakka tipahtaa jo ennen palvelutaloon pääsemistä ?

 168. Vaikea uskoa, että olisi edes totta, vaan pelkästään huomionhakemista…mutta ehkäpä onkin, ja tämän vuoksi toivottavasti yksityinen bussfirma hakee korvauksia, ja näitä toimittajia kehotetaan oikeasti hakeutumaan hoitoon!

 169. Kyllä on mennyt radikalismilla pupu pöksyyn. Ennen olisi käyty paskomassa ryhmässä ja julkisesti vaikka Eduskuntatalon rappusille. Siellä suunnallahan sitä itteään on muutenkin riittävästi.

  Mitä keskustelua siitä syntyy, että paskoo housuunsa bussissa! Ainoa vitsi tässä taitaa olla se että akateemisilta pissiksiltä syntyy sitä pootakin.

 170. Siis tää on oikeesti mauttomin juttu mitä oon ikinä lukenu. Mua hävettää niin paljon noiden kahden tytön kirjotukset ja tekemiset. Vielä ku on kuvatki julkisesti iltasanomissa. Ei voi sanoa muutakun että onnea vaan tulevaisuuteen! Harvoin tulee hävettyä noin paljon toisten puolesta..

 171. ”VK: Me joudutaan varmaan ostamaan tää koko bussi.”

  No, onko YL jo tarjoutunut maksamaan liikennöitsijän kulut? Kulujahan tulee jo siitäkin, että joutuu paikallistamaan tuon dösän puhumattakaan itse puhdistuskuluista. Aika säälittävää toimintaa olette harrastaneet.

 172. Sadan vuoden päästä Ylioppilaslehden historiikissa tämä juttu on esillä ajasta, jolloin Suomessa meni todella hyvin, ja lehden toimittajat joutuivat kriittisen journalismin sijaan oikein puristamaan ideoita saadakseen sivuille täytettä.

 173. Nykyajan ”älymystöllä” on asiat liian hyvin, kun housuun paskantaminen on huvia.

  Suosittelen kulttuurimatkaa jonnekin alemman hygieniatason maahan, jossa vatsataudit ja loiset ovat arkipäivää. Paska tulee bussissa housuun pyytämättäkin ja vatsa on myös aika kipeä, kuumettakin voi olla.

  Onneksi olen jatko-opiskelija eikä mun ole pakko tukea moista paskaa jäsenmaksuilla.

 174. Mikä lienee ollut jutun pointsi?Mitäköhän sukulaisenne,ystävänne,mahd.lapsenne tai tulevat lapsenne,maamme lapset ja nuoret ajattelevat.?Minneköhän on mankeloitunut terve häpeä?Niin minä kuin toimittajat tulemme vastaamaan teoistamme Herramme Jeesuksen Kristuksen edessä.Jeesus Kristus niin minua kuin Teitä armahtakoon ja Siunatkoon.

 175. Ylioppilaslehden jutut ovat tätä tasoa…? Kävin ammattikoulun ja olen ylpeä valinnastani.

 176. Kertakaikkisen mahtavaa. Maa täynnä epäoikeudenmukaisia epäkohtia ja joku kerrankin keksii herätellä tätä hölmöläisten maata oikealla tavalla. Hieno veto mimmit!!!

 177. Onko ylioppilaslehdessä Vappu Kaarenojan ja Aurora Rämön lisäksi muitakin paskahousuja?

 178. Tämä on vanha juttu. Voin sanoa, että tämä on tehty ennenkin, about reilu 10 vuotta sitten.

 179. Hyvällä tuurilla tämä juttu lietsotaan niin isoksi, että saadaan otsikot ulkomaidenkin lööppeihin. Ruotsiin nyt ainakin! Suomen kakkakohu!

 180. Heti alkoi jöpöttää kun ajattelen opiskelijatyttösiä paskat housuissa ja lapsia siinä vieressä. Ja sitten joku maahanmuuttajasiivooja joutuu puhdistamaan noi penkit, harmi etten itse pääse nuuhkimaan. Heittäisin siihen vielä hmm… jotain päälle. Olis sille Kings-pipoiselle pikkupojalle tosiaan jotain katseltavaa. Saisko tän videolla?

 181. Tämän numeron juttuja lukiessa ei voi muuta sanoa, kuin että tulee tooodella kova ikävä 1990-luvun loppua, jolloin lehden puikoissa olivat Erola, Möttölä ja Torsti. Se oli laatujournalismia, tämä ei. Moukkamaista ja mautonta pissisten kirjoittelua.

 182. Hymyssä (vai oliko Ratossa?) oli tälläisiä juttuja 70-luvulla. Paria hunttia vastaan jengi teki kaikenlaisia tempauksia. Housuun kakkaaminen oli kuvailtuna, yksi tyyppi taisi lisärahasta syödäkin paskaa. Siinä kai sitten seuraava projekti taisteluparille.

 183. Ei siinä ole mitään hienoa, jos paskoo housuunsa. Lapsena on pakko kusta ja paskoa housuun/vaippaan, koska ei ole pidätyskykyä. Vanhuksena taas ei ole mitään kontrollia asian suhteen, kun ei tiedä tuleeko nyt itku, nauru, paska vai mitä muuta voi aukoista tulla. Mikään elollinen olento ei turauta paskaa ihan mihin sattuu, anteeksi vaan.
  On varmasti ollut kokemuksen arvoinen reissu. Voi hyvä luoja. Hävetkää.

 184. Elokuvassa Kuolleiden runoilijoiden seura on kohtaus, jossa Robin Williams yllyttää opiskelijapoikia seisomaan lehtorin pöydällä, koska se antaa heille erilaisen näkökulman ympäristöönsä ja avartaa heidän maailmankuvaansa. Miksei sama kaunis periaate voisi olla myös housuun kakkaamisen taustalla?

 185. 224
  Onneksi pian pois Ylkkärin piiristä kommentoi

  Luin jutun pari päivää sitten valtavan myötähäpen siivittämänä.. Tähänkö on tosiaan päästy sadassa vuodessa? Järkyttävää kuraa – kirjaimellisesti.

  En tilaisi lehteä, jos siitä pitäisi maksaa.

  1. Jos maksat ylioppilaskunnan jäsenmaksua, rahoitat myös tätä lehteä.

 186. Kertokaa nyt toimittajat, miksi tämän teitte, kun iltiksiä lukevat suomalaiset eivät tajua:
  Oli helppo tietää, että ”uutinen” kokeilustanne päätyy iltapäivälehtien etusivuille. Järkyttävää, että se tällä hetkellä on myös luetuin uutinen juuri nyt. Hyvät kansalaiset, olette kaikki menneet halpaan. Paskajuttu päätyi ykkösuutiseksi, kun samaan aikaan muualla maailmassa soditaan, raiskataan, tapetaan, orjuutetaan ja tuhotaan maapallo. Täällä me kaikki myös kerromme, etten juuri minä lue iltapäivälehtiä, heh. Nehän on täyttä paskaa. Ei syytetä enää sitä keltaista lehdistöä. Syytetään itseämme. Me sitä paskaa kulutamme. Samapa sillä, kuka sitä tuottaa. Well done, girls.

 187. Bussissa tuhertaminen on turhan helppo protesti mattiklingeille ja kaarinasuonperille. Niillehän kettuilevat kaikki.

  Jos ulostelinjalle mennään, niin rohkea toimittaja kävisi paskomassa moskeijaan, koska se olisi poliittisesti epäkorrektia toimittajien omassa viiteryhmässä.

 188. Eipä siinä. Ihan hauska juttu, jos oli totta.
  Tytöt sitten paskansivat housuunsa bussissa jossa oli vessakin.

  Kun kanssamatkustajatkaan eivät nyt niin suuresti häiriintyneet tästä tempauksesta, niin ainoa vahingonkärsijä on linja-autofirma, joka joutuu käyttämään henkilökuntansa työaikaa tämän episodin jälkipuintiin.

  Ei tuo nyt niin erityisesti pöyristytä tai okseta itseäni, mutta se vähän harmittaa, että linja-autolippujen hinnat pian taas nousevat, kun liikennöitsijät lisäävät hintoihin ihmispaskan siivouslisän.

  Että sikäli sontikaa vessoihin, hipit!

 189. Sairastan suolistosairautta, joka laittaa minut paskomaan housuun tämän tästä, mutta tälle saavutukselle/kokeelle/whatever ja tästä tehdylle jutulle ei ymmärrys riitä.

 190. En onneksi ole lehteä lukenut enää vuosikausiin. Tässä taas yksi esimerkki tulevaisuuden päättäjistä ja suurista ihmisistä. Toivottavasti nämä neandertaalit ymmärtävät edes hävetä. No, joka porukasta löytyy aina joukko paskahousuja, mutta että kirjaimellisestikin?

 191. Työskentelen yhdessä Suomen suurimmista lehtitaloista, varsin korkealla positiolla ja voin sanoa ettei kumpikaan kirjoittajista tule ikinä saamaan töitä meidän konsernista.

  1. Yrittäjä
   Tuohon voin jatkaa että noilla ”meriiteillä” ei nämä nuoret naiset kyllä tule saamaan mitään muutakaan työtä.
   Voiko oikeasti 25 vuotias olla nuon järjetön???

   1. Juu niitä 30-vuotiaitakin on aika järjettömiä. Muutaman kerran tapasin jopa lähes keski-ikäisen ja IHAN KAHELIN TYYPIN.

  2. Niin niin, ei varmaankaan saa Radio Novalta työtä kukaan, joka on tehnyt elämässään mitään jännää. Enää pitäisi tietää, mitä arvoa sellaisella elämällä on, jossa ollaan niin erottumisenpelkoisia ja keskinkertaisia, että mokoma kakkajuttu aiheuttaa tuollaisen primitiivisen pillastumisreaktion.

  3. Joo joo!
   Jos oikeasti olisit töissä jossakin lehtitalossa, tajuaisit, mistä tässä jutussa oli kyse. :)

 192. Eivät sitä varmaan oikeasti tehneet. Saivat ilta-sanomilta bonuksen kun tyttöjen vastaus tähän on maksullisessa lehdessä. Tää on tälläinen hyväsisko -järjestely taas.

  Nuoret sukupolvemme kärsivät myös huumorin kapea-alaisuudesta joka ilmenee tälläisenä muka-nokkelana teko-modernismina. Kaikkihan sitä nuorena haluaa olla radikaali, toisista siihen vain ei ole ollenkaan. Monesti he keiltä lahjoja löytyy eivät pyrikään jakkaroille ja jalustoille ylväisiin toimiin ja tehtäviin vaikka päätoimittajiksi. Näistä tulee sitten niitä oikeita anarkisteja.

  1. Nää kirjoittajat saa palkinnon sitten kun tämä artikkeli todetaan vuoden eniten luetuksi lehtijutuksi. Eniten luettu artikkeli kertoi housuunpaskantamisesta.

 193. Ulostaminen julkisella paikalla tuottaa monille seksuaalista mielihyvää. Ja housuun paskominen ehkä vielä erityisesti. Ehkä tämä on tulkittava nuorten naisten seksuaalisen vapauden ilmaisuksi. Mielihyvää se tekstistä päätellen on ilmiselvästi tekijöilleen tuottanut. Kaikillahan on omat perversionsa. Pissa- ja kakkaleikit lienevät nyt in. Ehkä housuunsa paskantaminen on tämän uuden nuoren naissukupolven ”se” juttu, feministisseksuaalisen vapautumisen ilmaus.

 194. Oliko tää jotakin oman seksuaalisuutensa toteuttamista? Jos ei, niin ei auennut juttu minulle.

  Nimestään päätellen päätoimittaja on tulessa palava vasuri.

 195. Juttu on fiktiota, koska kakka HAISEE! Myös nuorten naisten kakka.

 196. Näistä kahdesta kuullaan vielä. Näistä tulee jotain tosi-tv -tähtiä tai vihreiden kansanedustajia.

  1. Suurin osa vammaisistakaan ei tee tarpeitaan housuun… ainakaan tahallisesti.

 197. ”Työskentelen yhdessä Suomen suurimmista lehtitaloista, varsin korkealla positiolla ja voin sanoa ettei kumpikaan kirjoittajista tule ikinä saamaan töitä meidän konsernista.”

  Kukaan itseään kunnioittava ja omaan ajatteluun kykenevä toimittaja minkään Erkon tai Erkon haamujen perseiden nuoleskelijaksi haluakaan.

  1. ”Kukaan itseään kunnioittava ja omaan ajatteluun kykenevä toimittaja”

   Anteeksi, siis tarkoitatko bussissa housuihin paskantavaa henkilöä itseään kunniottavaksi toimittajaksi.

  2. Tämä artikkeli sanookin kaiken olennaisen ”vapaiden toimittajien” taidoista

 198. Ei vidu näinkö alas on kyseiset toimittajat ovat menneet. SÄÄLITTÄVÄÄ

 199. Ei jumalauta mitä pellejä! Siis onks tää edes totta. Koulutettuja ihmisiä…äiti aikoinaan sanoi että opiskele hyvä ihminen!! Miks, et musta tulis tollanen aivoton järkeä käyttämätön ihminen. No thanks. Hirveen vaikee tämän uutisen jälkeen selittää omalle jälkipolvelle opiskelun merkityksellisyyttä :)

 200. Ylioppilaslehden tilaus peruttu. En halua tukea tälläistä älytöntä toimintaa. Aivan hirveetä touhua.

 201. Tämän artikkeli myy lehteä: tulee olemaan kuumaa kamaa tietynlaisia eroottisia fantasioita harrastavien keskuudessa. Vaikka ”alan lehtiä” on saatavilla muutakin kautta. Ajatelkaa mikä eroottinen fantasia: ujot nuoret toimittajatytöt rajuissa anaalisissa puuhissa ihan julkisessa liikennevälineessä.

 202. Ei V***U!!! Pitävätköhän nää pellet ny itteensä kovinkin älykköinä?? Ääliöitä!! Paskoisivat kotona omalla sohvallaan housuihinsa, jos se kerran niin kivaa on. No…kun kuvia katsoo, en sinänsä ihmettele päähänpistoa. Naisihmisiä(kö), ei vaan sairaita elukoita!!!

 203. Suosittelen kaikille kokeilemaan tätä myös työpaikallaan, ihan testimielessä. Siitä voi sitten myös tehdä reportaasin miten kävi ja huomasiko kukaan.

 204. Paskantakaa omalle sohvallenne ja tehkää siitä sitten yhtä tyhjentävä ja jonninjoutava kirjoitus. Onko oikein tahrata tahallisesti julkisia kulkuvälineitä tämän ”neronleimauksen” tähden?!?! Idioottimaista toimintaa, josta journalismi kaukana.

 205. Ei nyt oikein aukene, että mitä vastaan tässä anarkisoidaan?

 206. Toivottavasti saitte perse- ja virtsatietulehduksen kun paska lätisi pari tuntia housuissanne!! YÄKKK!!!

 207. Jos meille hakee töihin mainiten mitenkään sanan ylioppilaslehti, karsiutuu automaattisesti pois. Tällaisiin urotekoihin päätyvät aina ne, joilla oli ennen tunne ylivertaisuudesta. Kun se harha alkaa rapistua, tunnetta ruokitaan juuri näin tyhmillä teoilla. Tekijät kyllä keksivät toinen toistaan naurettavampia perusteluja. Mutta meidän yhtiöön ei pääse töihin!

 208. Kakka-Liisat ovat ilmeisesti myös maksullisen korkeakoulutuksen linjoilla.
  Mitään muuta aikuisen ja täysjärkisen ihmisen päähän pälkähtävää syytä on mahdoton keksiä.
  Pois maksuton opiskelu!

 209. Onneksi on kuvien ja nimien kera nämä ”neidit” laitettu julkisuuteen, niin on helpompi poistaa heidät työnhakijoiden seasta tulevaisuudessa!

  Toisaalta vaikuttavat molemmat ns.ikuisilta opiskelijoilta 😀

 210. Näin espoolaisena yksityisautoilijana ilahduttaa tämä opiskelevan nuorison tempaus, joka osoittaa sen, että joukkoliikennettä käyttävä voi milloin vain joutua istumaan alleen paskovan pseudointellektuellin viereen. Mercedes Benzilläni Turkuun ajaessani en altistu moisille riskeille. Joukkoliikenteen julkinen rahoitus on lopetettava ja säästyneet varat käytettävä autoveron alentamiseen ja moottoriteiden kunnostamiseen ja rakentamiseen.

  1. Oikein! Joutuvatpa sitten paskomaan polkupyöränsä satulaan.

 211. 259
  Miten sitä vihaansa kannattaisi purkaa? kommentoi

  Moi.
  En ihan ymmärrä miksi tästä tuohdutaan niin paljon. Onko jotenkin hyväksyttävämpää tai anteeksiannettavampaa, jos joku alkoholin suurkuluttaja virtsaa tai ulostaa ratikkaan? Alkoholo ja muut aineet ovat aina huono tekosyy.

  Tuohtua saa, en hlökohtaisesti osaa sanoa mitä mieltä olisin jutusta ennen kuin kuulen tekijöiden kommentit. Mutta se tässä inhottaa kommentteja lukiessa, että kun tekijöitä halutaan loukata ja osoittaa vihansa heille, loukataan heitä myös ja nimenomaan naiseutensa kautta: hellan ääressä soppaa hämmentävät-jutut, tytöttely ja heidän seksuaalisuuteensa puuttuminen (”kuka heitä enää haluaa b-rappuun laittaa?”).

  Kuvotun huomattavasti enemmän näistä kommenteista kuin itse jutusta.

  1. Provosoimalla saa provokatiivisia kommentteja. Mistä päähäsi on juolahtanut, että tätä verrattaisiin humalassa housuun paskomiseen siten, että se olisi jotenkin oikeutetumpaa kenenkään mielestä?

   Jos tämmöiseen kokeeseen lähtee, tulee näiden sekaisin olevien tyttölasten tavoin käyttäytyvien varautua muutamaan yhtä iljettävään vastaiskuunkin.

   Toki voi aina heittäytyä täysin relativistiseksi ja asettua näennäisesti vain hämmästelemään ilmiötä puun oskalle. Se on yksi tapa, mutta jos olettaa, että kaikki tuumiskelisivat bussissa ulostamisen aloittavan jännittävän jatkokertomuksen ja johtavan suorastaan filosofiseen aprikointiin, joutuu kokemaan pettymyksen. Paskalla kuorrutettu paska on paskaa.

   Ihmisten provosoitumisherkkyyttäkään ei varmasti kannata kummastella tyyliin: Syyriassa kuolee satoja päivittäin ja me vain vatvomme tätä. Tietysti vatvomme, koska toimittajien energia on mennyt paskantamiseen eikä Syyrian tilanteen kartoittamiseen.

  2. Minä en ainakaan tuohdu – mutta jotenkin olen ajatellut että alkoholin suurkuluttajat ja pultsarit olisivat jotenkin reppanoita, joita voi sääliä, muttei heitä valita mihinkään merkittäviin tehtäviin. Tarkoitatko, että naiset jotka tekevät samaa, tulisi valita?

  3. Sama vika.
   Suurin osa kommenteista on vastenmielisiä – varsinkin, kun lukutaito ei ole riittänyt edes siihen, että oltaisiin hahmotettu, mitä jutulla on ajettu (ei välttämättä kuitenkaan järkevimmällä mahdollisella tavalla) takaa.

 212. Vaikka juttu olisi tehty ”kieli poskessa”, eikä olisikaan aito niin mmelkoisen leiman naiset ottivat pärställeen vuosiksi. Toki asia unohtuu nopeasti vaan aina se tulee netin syövereistä esiin. Toki julkisuuteen haluavat pääsevät sinne, tosin ”paska kaksikko” ei ole imartelevin titteli..

 213. En tajua jutun journalistista merkitystä, mutta nauroin holtittomasti lukiessani.

  1. Yksi jutun opetus on, että kannattaa suosia yksityisautoilua.

 214. Onko se J. Turkka & Jumalan teatteri alkanut opettamaan journalismia yliopistolla vai mistä helvetissä tässä on nyt kysymys ?

  Toivottavasti päätoimittaja Kaarenoja & toimitussihteeri Rämö toipuvat tästä infantiilisesta tasosta ja ymmärtävät irtisanoutua lehden toimituksesta.

 215. Suosittelen teille molemmille psykologilla käyntiä.

 216. Siis tämähän on varmasti joku tutkimus, kuinka netissä/somessa leviää joku juttu ja kuinka ihmiset siihen reagoi/kommentoi.

 217. Siis tämänkö oppii ylioppilaana? Taidan harkita lukion jättämistä kesken vaikka viimesiä kirjoituksia vaile..

  1. Mutta kakkaaminenhan on jalo taito. Ei suotta kannata jättää kakkausopintoja kesken.

  2. Älä jätä kesken, mutta jatka ammattikorkeakouluun tiedekorkeakoulujen sijasta. Voit oppia muutakin kuin paskomaan housuun.

 218. Hienoa että löytyy muitakin kakkaharrastajia,harrastamme kaverini kanssa tätä viikoittaik,bussissa,lentokoneessa,junassa,jopa polkupyörän päällä ja kerran teimme tämän kirkossa jouluhartaudessa,siinä oli naurussa pidättämistä kun kaverilta pääsi kakan välistä miehekäs töräys ja kirkkoholvi senkuk raikui urkujen soittaessaan omaa melodiaa.

  1. Voisitko kirjoittaa tuosta kirkossa housuun paskomisesta laajan reportaasin seuraavaan YO-lehden numeroon? Vaikuttaa sopivan intellektuellin syvälliseltä. Miten kanttori reagoi kultivoituneeseen paskan törähtelyyn ja oliko kuvitettu äänimaisema renessanssia vai barokkia?

   Minä näen Joonaksessa Suomen journalistiikan terävimmän kärjen, koska olen syvällinen ja haavoittuva. Ah.

  2. Kokeilkaapas seuraavan kerran moskeijaa ja seuratkaa reaktioita. Tulee varmaan ”hauskaa”?

 219. Akateemisen koulutuksen lopullinen tavoite on oppia paskomaan housuihinsa. Onhan se akateemista paskoa housuihinsa saatikka vessaan, jossa ei akateeminen väki tekee asiansa. Minun mielestäni näiden naisten tutkimus jäi kesken. Heidän olisi pitänyt tehdä koe kuukautisten aikana jolloin olisi saatu paskan, kusen ja veren sekoitus

 220. Kyllä tällä voittaa minkä tahansa jäynäkilpailun! :)

  1. 269.1
   ei lähelläkään jäynää kommentoi

   et oo näköjään vielä tajunnu jäynän ideaa…

 221. Vaikka olen kuinka avarakatseinen hyvänsä, niin jutun pointti ei minulle aukea. Miksi kyseiset henkilöt eivät toimita pissing&shitting lehteä? Luulen että kuvareportaasilla varustettu lehti myytäisiin loppuun hetkessä.Kyseessä on itseasiassa vahingonteko, ja siitä joutuu rikosoikeudelliseen vastuuseen.

 222. Onnea näillekin anarkistilepakoille. Tästä varmaan aukeaa hieno ura journalistisessa maailmassa. Ja toivottavasti YL ymmärtää viimeistään nyt potkaista nämä pihalle näyttävästi.

 223. Mahtavaa tytöt. Muistelen Jumalan teatterin toimintaa Oulussa silloin hyvään aikaan kun oli aatteen Paloa.
  Kumpa se aika viela palaisi.

 224. Ja kun toimittajien lapset esimurrosiässä googlettavat (tms.) äitejään kavereiden kanssa, niin…

  Joskus oli lehti nimeltä Ratto ja siinä palsta Rattotemppu ja sen tekijä. Oli mateen nussimista, kusiaispesässä istumista, omasta verestä tehdyn veripaltun syömistä, takapuolen paistamista sähkölevyllä ja muuta sellaista kivaa. Tää oli loppujen lopuksi aika laimea juttu. Tsempatkaa vähän. Uusia ideoita? Ja opeteltkaa kirjoittamaan vetävämmin, tarinasta puuttuu pihvi. Ottakaa mallia vanhasta kunnon Ratosta!

 225. Hämmentää tämä nuorison tekemisen puute; tässä on selvästi kyse jäämisestä johonkin oraalisen/anaalisen ym.vaiheen ongelmaan. Onnea vaan terapiaan !

  1. Hyvä Täti! Jos kaksi ihmistä jostakin ikäluokasta kakkaa housuun bussissa, ei se tarkoita, että koko ikäluokalla on tekemisen puutetta ja kakkivat housuunsa ympäri kaupunkia. Tuo on taas typerää yleistämistä. Menepä katsomaan yliopistoihin ja korkekouluihin, niin näet, että siellä tehdään töitä ja on tekemistä! Terveisin, Ammattikorkekouluopiskelija ja kiireinen!

  2. Aivan… Nää on kai niitä drop-outteja jokka jää yliopistolle hengaan ku ei muuallekkaan pääse.

 226. Saapahan ainakin huomiota. Sama kuin paskanheitto teatterissa. Ne ovat saaneet niitä hyväpalkkaisisa töitä, kun uskalsivat. Paskantakaa tekin seuraavan kerran jossakin TV haastattelussa pöksyyn tai pöydälle torttu ja kutsukaa sitä orvokiksi.

 227. 1) Toivottavasti en tunne ketään kommenteissa mouhottavia.
  2) En usko, että kirjoitus on totta, ellei tule kuvia.
  3) Hykerryttää ajatus henkilöstä yrittämässä selvittää millä paikoilla tytöt istuivat viikkokausia sitten. :-)

 228. Aliarvoista toimintaa ja raportointia! Toivottavasti päätoimittajalle ja näille ”toimittajille” annetaan kenkää mahdollisimman nopeasti!

 229. Jos on jotain näin hienoa tavallinen ja (oletettavasti) mielenterveydeltään normaali ihminen onnistunu tekemään, niin laita tää nyt sun CV:hen! Olis varmasti vakuuttava osa ja osuis työnantajan ( )( )silmiin.

  Haters gona hate, eli toivon et saatte tästä sellasen BB-stigman ja ootte ikuisesti ne tytöt jotka kakkas housuun bussissa. Tarkoituksella.

 230. Näin vaan pari vuotta paskojia vanhempana istun kotona miettimässä että olenko kyynisyyden multihuipentuma kun pidän tätä juttua niin idioottimaisena. Onko minussa jokin aivosolu alikehittynyt kun näen koko jutun idean ja vielä toteutuksen siltä kun jengi olis vetänyt jotain mömmöjä viinan kanssa sekaisin. Ovatko äiti ja isä ylpeitä teistä nyt? Mun tytär on 6 vuotias ja mua vituttais aika rankasti jos hän vetäis kakat housuunsa bussissa kun luulin opettaneeni hänet jo sisäsiistiksi. On normeja joita pitää rikkoa ja normeja joita ei pidä rikkoa, tämä osoittaa paitsi surkeeta harkintakykyä ylioppilaslehdeltä myös ala-arvoista käyttäytymistä kahdelta nuorelta naiselta.

  Jos haluatte paskoa housuihinne kotonanne tai kenties toistenne kotona, tai fetissiluolassa niin siitä vaan, ja vaikka paskoisittekin housuihinne yleisellä paikalla niin pliis älkää kirjoittako siitä.

 231. Oletteko jo hakeneet töitä Seiskasta tai Ilta-Sanomista? Näillä meriiteillä ja journalistisella tasolla olette varmasti kuumaa kamaa paskalehtimarkkinoilla.

 232. En ole koskaan elämässäni ostanut Iltalehteä, Ilta-Sanomia, Seiskaa, Hymyä tms.. En myöskään omista tai katso televisiota. Hesariakin silmäilen suurella varauksella. Miksi? Koska jopa tämä artikkeli oli parempi (ja aidompi, rehellisempi, autenttisempi, hauskempi jne..) kuin mikään mitä edellämainitut toimijat nykyään keskimäärin pystyvät tarjoamaan. Onko siis nykyisen valtamedian taso heikkoa vai oliko tämä artikkeli poikkeuksellisen valovoimainen suoritus tutkivan journalismin lähihistoriassa? Jokainen päätäköön itse..

 233. Erittäin mairitteleva kohta CV:ssa ”housuun paskantaminen” Luulen että voi moni tulevaisuuden työpaikka näiltä kahdelta jäädä saamatta. Toivottavasti. Potkut olisi ainoa järkiratkaisu. Hävetkää!

 234. Nythän nää kimulit tempun tekivät. En vaan ymmärrä tässä sitä phointtia !???

 235. Kroonista suolistosairautta sairastavana olen jollakin hassulla tavalla tyytyväinen, että joku uskalsi kirjoittaa tällaisesta aiheesta, joka on yleensä tabu. Jotkut meistä joutuvat kuitenkin elämään tällaisten asioiden kanssa ihan tosissaan joka päivä, joten mielestäni tämä juttu sai ajattelemaan asiaa uudella tavalla. Ei se ole niin häpeä, jos joskus kävisikin vahinko…

  1. Kroonista suoistosairautta sairastavana olen jostain kumman syystä erittäin ärsyyntynyt ja pettynyt, että joku terve ihminen menee ja paskoo julkisiin kulkuvälineisiin huvin vuoksi, varsinkin kun ei ole kerrottu, mitä tällä tavoiteltiin.. ja tämä näköjään on sitä ”tutkivaa journalismia”. Jotkut meistä kun tosiaan joutuvat elämään tällaisten asioiden kanssa ihan tosissaan joka päivä ravaten vessassa ja peläten tuleeko housuihin kaveri, rajoittaen sosiaalista elämää sekä omaa hyvinvointia stressaamisen ja kipujen takia.

   Ei jumalauta, kyllä minua ainakin ottaa ohimoon että jotkut oikeasti huvin vuoksi ja urheilun kannalta lähtevät tekemään kakkapiloja julkisiin, toiset kun pelkäävät joka ikinen sekunti koskapa saattaa sairaus yllättää ja tehä tepposet.

   Vahinko on aina vahinko, mutta nämä vahingot tapahtuvat lapsille ja vanhuksille, ja tietenkin heille, joilla on suolistosairauksia. Terveet ihmiset täten pilailevat jostain kulmasta, herne nenään vedettynä, sairaiden kustannuksella.

 236. Ei, tämä ei ole nokkelaa, ei taidetta, ei Y-sukupolvelle, ei hauskaa eikä keskustelua herättävää. Oikeesti, mikä vittu teitä vaivaa??

 237. Ja tämän kirjoituksen tarkoitus oli……?. Arvostukseni ylioppilaslehteä kohtaan taisi juuri valua aamukakkini mukana pöntöön

 238. Hävetkää saatana!!! Kyllä huomaa tämän nykyisen yliopistolla opiskelevan älymystön henkisen tason…

 239. En voi ymmärtää mikä tässä on ollut ajatuksena, eikö moista olisi voinut ihan kotisohvalla kokeilla.
  Ei mitään journalistista eikä yhteiskunnallista merkitystä, PASKA juttu.

 240. Voi voi.. huomiota vaan haetaan älyttömällä tempauksella. Pikkuboheemitytöt joilla ei ole mitään kotikasvatusta, halutaan tehdä jotain , josta tuntuu puystyvänsä mihin vaan. Muinoin kun perustin aikauslehden suomeen 2008, silloinen päätoimittaja kirjoitti ”oman” versionsa haastattelusta, joka ei pitänyt paikkaansa. Olette mielestäni vähä-älyisiä, huomiota hakevia pikku lapsia jotka luulee tietävänsä kaikesta kaiken. Well done, nyt ”suomen media” teki teistä jutun, saahan sitä niinkin trafiikkia sivuillenne, Kommarit.

 241. Ihan kiva tempaus, mutta voisit Vappu tehdä sitä gradua välillä.

 242. Siis onko järkeä? Paskotaan bussissa housuun ja vielä räkätetään päälle…

  Taitaa olla totta se väittämä, että ihmiskunta tyhmistyy sukupolvi sukupolvelta koska luonnonvalinta ei enää tee selvää idiooteista ja tyhmät tekevät enemmän lapsia…

 243. epäilen suuresti että näin olisi tapahtunut,tytöillä hieman vilkkaampi mielikuvitus ja tekivät siitä jutun..

 244. Miksi liikenneyhtiö piti sotkea tähän tarinaan?

 245. Hei tytöt! Terveisiä täältä tosielämästä!
  70-luvun radikaaleja on pilkattu tähän päivään asti, 90-luvulla kettutytöt joutuivat oikeuteen vakaumuksensa puolesta, mutta mitä tekee tämä vaahtokarkki-pissis-sukupolvi. Kaduilla tuulee ja niin tuulee näiden teinityttösten yläpäässä. Aivot ovat vaihtuneet alapäähän. Jos tämä oli joku nykynuorison protesti nykymenoon, siihen olisi ollut tuhansia tehokkaampia ja ennenkaikkea ÄLYKKÄÄMPIÄ tapoja tehdä se. Vaikka sitä ei edes olisi tapahtunut.
  Kaikkein surkeinta tässä touhissa on se, että tällaista toimintaa (mistään journalismistahan ei ole kyse!)saa hävetä koko NAISsukupuolen edestä. Näinkö köyhää se kaikki sitten on, kun naiset pääsevät päättäviin asemiin??? Te tytöt teette karhunpalvelusta paitsi akateemisille myös ja ennenkaikkea naisille väläyttelemällä tällä tavalla älykkyytenne tasoa, joka näköjään taantuu sukupolvesta toiseen yhä infantiilimmalle tasolle! Hienoa lapset, jatkakaa.

  1. Niin, se että muistaa asiat kokeessa, ei tee ihmistä älykkääksi ja sopivaksi käyttämään tietoa. Näitä Naisia jotka ovat päässeet päättäviin asemiin ja sitten eivät sovi niihin on paljon eduskunnassa, esim. Roosa Meriläinen on yksi hyvä esimerkki näistä ihmisistä joilta pitäisi vaan kieltää puhuminen 😀

  2. Hei Toimittaja!

   Onneksi olkoon, kuvittelin hetken, etten tule pitkään aikaan lukemaan mitään niin kuvottavaa kuin tämä ”artikkeli”, mutta väärässä olin! Kommenttisi oksettaa minua enemmän kuin ulosteleikit ikinä. Millä käsittämättömällä perusteella kehtaat sotkea sukupuolen tähän? Noin 50% maailman väestöstä on naisia, jos et ole sattunut huomaamaan. KAIKKI kaameimmat teot maailmassa ovat joko mies- tai naissukupuolen tekosia. Saavatko kaikki maailman miehet hävetä Hitlerin tekosia (haha pakollinen natsikortti…) koko MIESsukupuolen edestä??

   Idiootti.

 246. 301
  Hei nyt vähän leveliä tähänkin hommaan! kommentoi

  Toihan oli ihan paskaa joka tuli perseestä. En ole yhtään vakuuttunut.
  Menkää seuraavan kerran vatsataudissa dösään niin ei tarvitse pidätellä. Riittää kun ajatteleekin pieraisua niin perseestä lentää ämpärillinen ruskeaa vettä sen verran kovalla paineella että varmasti kirvelee. Jos oikein hyvä tuuri käy, toisesta päästä saattaa lentää samanaikaisesti laatta.
  Istukaa vielä vastakkaisille penkeille jos mahdollista ja yrittäkää ulostaa yhtäaikaa allenne sekä oksentaa samanaikaisesti toistenne päälle.
  Siinä vasta olisi performanssi. Ansaitsisitte sen.

  Terveisin Raivo Ripuli

 247. Hahaha! Aivan mahtavaa! Mistä moinen idea? Loistavaa. Kaikille turhille tosikkomussuttajille omena suuhun.
  Nauroin katketakseni ja vieläkin hymyilyttää. Suomalaiset herätkää, elämän ei tarvitse olla niin vakavaa. Bitch slap ja pieni ravistus olkapäistä ja se on hänessä.

 248. Oikeastaan tämä on hyvä juttu ja nostaa valokeilaan hiljaisen vähemmistön, eli pidätyskyvyttömyydestä kärsivät. Ehkä tämän todennäköisen jutun motiivin olisi voinut nostaa paremmin keskiöön. Nyt ilmeinen hyvä tarkoitus jää lukijalle helposti epäselväksi, ja itsekin olin ensilukemalta valmis tuomitsemaan tämän harvinaista journalistista uhrautumista osoittavan artikkelin. Varmaan seuraavassa numerossa leidit paljastavat tarkemmin jutun motiivit mutta varmasti pidätyskyvyttömien asiaa tässä on ajettu! Hyvä YO-lehti, hyvä tytöt!

 249. Toivottavasti bussiyhtiö vaatii korvauksen tempusta,
  siivouskulut n 400E+menetetty ansio n 600E+mahd oikeudenkäyntikulut, siinäpä likoilla on sitten maksettavaa, onnea matkaan vaan. :)

 250. Paska juttu mutta tulipahan tehtyä? ääliöt.

 251. Wanha. Veikko Ennala teki tämäntyyppisiä juttuja jo 60-70-luvulla.

 252. Koko uutinen on äärioikeiston järjestämä mainostemppu, niin kutsuttu ”fals flack” operaatio. Mistään housuunpaskomisesta ei ole mitään todisteita. Itse asiassa mitään Helsinkiä ja Turkua ei edes ole olemassa.

 253. Jos olisi mahdollista, harkitsisin vakavasti HYY:stä eroamista. Vaan eipä ole mahdollista opiskella Helsingin yliopistossa tukematta järjestöä, jonka arvot ovat ristiriidassa omiensa kanssa. Minä en halua, että jäsenmaksuani käytetään tällaiseen ”journalistiikkaan”.

  1. Weboodista voi poistaa luvan antaa osoite lehdelle. Voi mennä pissa kakan sijaan housuun jos monet lehdestä kieltäytyvät

 254. Pointti on tällä jutulla vain jos se on keksitty. Jos ei, niin tytöt on sairata vähän

 255. Hienoja naisia! Elämän arvot kohdallaan…ei mitään diiva ladyjä!

 256. Kukaan ei voi vaatia miten kenenkin tulee toimia/käyttäytyä, koska oikeaa tapaa elämiselle ei ole. On ainoastaan kulttuuri/yhteiskunta sidonnaiset käyttäytymismallit ja niiden pohjalta olettamus siitä, mitä meidän tulisi olla. Kenenkään komemntoijan tulkinnat eivät ole sen oikeimpia, kun toimittajienkaan. Tietenkin jokainen vastaa omista seuraamuksistaan.

 257. Kolmekymmentä vuotta lehdistössä töissä ollut, ihmettele kuinka lapselliseksi journalismi saa nykyään mennä… Hävetkää!

 258. Ottamatta sen kummemmin kantaa kirjoitukseenne, voimia ja jaksamista artikkelin tekijöille. Huomaatte luultavasti tästä kommenttitulvasta mitä tämä maailma oikeasti kaipaa… : )

 259. 2 girls 1 bus! Piristävin artikkeli pitkään aikaan suomalaisessa lehdessä :)

 260. Varsin itsekeskeistä omilla ruumiineritteillä tunnelmointia julkisessa tilassa. Tahallinen vahingonteko ja kanssamatkustajien hyväksikäyttö.

 261. ”Ylioppilaslehti täyttää päätoimittajan kauden aikana 100 vuotta. Hakijalta toivotaan kykyä luotsata lehteä juhlavuonna ja halua osallistua lehden pitkän tähtäimen kehittämistyöhön.”

  Nyt on rekrytointi onnistunut.

  Päätoimittajan suurin kyky luotsata lehteä ylioppilaslehden 100v juhlavuonna oli paskantaa omiin housuihinsa ja samalla pistää koko ylioppilaslehti sekä lehden muut toimittajat naurunalaiseksi.

 262. Miksi
  1) Joku tekee näin?
  2) Joku haluaa lukea tästä?

  Molemmat huolestuttaa. Tätäkö nykyajan nuoriso pitää viihteenä? ..tai vielä pahempaa, uutisointina.

 263. Satavuotis Kakka Kuningattaret! Tässä on sitä jotain itseään ..kohti kuninkaalista Turkua Prinssejään hakemaan.. meneehän siinä löysät housuun..

 264. Niin, se joka uhraa vapautensa ”turvallisuuden” kohottamiseksi, ei ansaitse turvallisuutta, sananvapautta tai VAPAUTTA MIHINKÄÄN.

  Mutta sitten on sellainen, kuin terveen järjen rajat. Tarkoitan sillä sitä, että sekoilkaa lapset, sekoilkaa… Mutta kuitenkin pitäkää ittenne ihmisinä, sillä ”järjetön” sekoilu tuo AINA tuloksia/muuttujia, jotka sitten polttaa pyrstönne.

  PS: Kuitenkin tyttösten tempaus sopi suomen tämänhetken älylliseen tasoon, varsinkin POLITIIKAN älylliseen tasoon. Olen jo Koivistosta lähtien tullut vakuutetuksi, ettei sellaista maata kuin ”Suomi” enää ole.

 265. Peruutin juuri lehden ”tilauksen”, toivottavasti menee perille.

 266. Miten voidaan tuollaista henkilö pitää päätoimittajan hommissa.
  Mene tutkimaan yläpääsi mahdollisimman nopeasti.

 267. Mikä järki tässä on?

  Ylioppilaslehti… Tosi sivistynyttä… Ootteko te lukenu ittenne tyhmäks?

 268. Loistavaa paskaa! Repeilin. Voittaa seiskan artikkelit!

 269. Tämä oli hyvä juttu. Olen aina miettinyt, miltä pienestä vaippoja käyttävästä pojastana on tuntunut silloin, kun en ole huomannut vaihtaa vaippaa ajoissa eli hän on joutunut kulkemaan tavarat pöksyissä pidemmän aikaa. Hän ei koskaan osoita olevansa hermostunut tai tyytymätön, kun kakat ovat housuissa, ja koska hän ei osaa vielä puhua, olen joutunut vain arvailemaan, miltä moinen mahtaa edes tuntua. Tämän jutun perusteella uskallan jopa päätellä, ettei se niin hirveältä varmaan tunnukaan. Kaikkeenhaan tottuu.

 270. Nämä kaksi idioottia onneksi ovat tunnistettavissa naamakuvaltaan vielä vuosikymmeniä. Eiköhän vaippa-Vappu ja ripuli-Rämö pääse vielä loistokkaisiin parisuhteisiin yhteiskuntamme pohjasakan kanssa. Loistava ura tiedossa paskat housussa Alepan kassalla kenkää odotellessa.

 271. Päätoimittaja Vappu Kaarenoja. Oikeampi nimitys olisi paskatoimittaja tai alapäätoimittaja. Kun päässä ei selvästikään liity mitään. Mikseivät nyt vastaa paskojat median puheluihin kun yrittävät näitä paskojia tavoittaa, ovatko menneet paskat housuun ei tarkoituksella? No naamaat on jo nähty, tietää tehdä paskajäyniä vaikka yliopistolla.

 272. Tää oli parasta mitä oon pitkään aikaan lukenut! Miks ei, iha vaa muuten vaan. Ens kerral paskokaa koko penkille:). Fuck the world:)

 273. Ylioppilaslehti tiivisti jutussaan nykyisen tason. Onneksi olkoon ja potkikaa nyt vittuun nämä toimittajat, seiskassa heille on varmasti käyttöä.

 274. Ylioppilaslehden päätomittajaksi pääsee näköjään kuka tahansa riippumatta älyllisistä ominaisuuksista.

 275. Naisilta pitaisi kielta osallistumatta mihinkaan journalistiseen toimintaa saati evata paasypaikat kouluihin. Taso on laskenut koko 2000 luvun ja tassa tuli nyt pohjannoteeraus.

 276. Tämä tapaus tullaan tulevaisuudessa tuntemaan nimellä ”kakkagate”

 277. Tätä lukiessa voin olla vain onnellinen, etten ole saanut akateemista koulutusta ja oppinut näin ala-arvoista paskajournalismia. Julkisuuttahan se on paskakin julkisuus, tässä varsinaisessa merkityksessään.

 278. Nyt vaan kaikki pervot haistelemaan Vainon bussien penkkejä. Suuri laupeudenteko kurjalle vähemmistölle !

 279. Loistava juttu.

  Monta kertaa syvällisempi ja kiinnostavampi kuin suurin osa ilta-sanomien ja muiden lehtien hömppäpaskasta.

 280. Espanjalaisessa hömppäsarjassa Serranon perhe oli taannoin hahmo nimeltääbn Chuky, joka paskoi vähän sinne tänne. Yhdessä jaksossa kaveri punnersi pökäleen auton penkille. Ylioppilaslehden fiktiotarina on saanut vaikutteita sieltä.

 281. En ole aikoihin nauranut näin vitusti! Kumpikohan on saanut tämän kuningasidean ja ehdottanut sitä ihan tohkeissaan..

 282. Weboodiin samantien, tällaista paskaa ei tarvitse mulle enää toimittaa! Vähintä mitä voitte tehdä on korvata linja-autoyhtiölle aiheuttamanne siivouskulut ja negatiivinen julkisuus.

 283. Sairaudellenne ette mitää voi. Pitäkää nyt kuitenkin vaipat päällä edelleen ja kuten tähänkin saakka ja ennen tota bussiperformanssia teitte.
  Onko mahdollista että vois joku hoito kuitenkin auttaa? Tämä paskahousu maine teitä seuraa koko loppuelämän joten onnea vaan. Juttu tullaan aina kaivamaan esiin vaikka yrittäisitte sen muuttaakkin muuksi.
  Jotenkin säälittää , mutta toisaalta ei yhtään.

 284. Jotain on kyllä pahasti pielessä näillä tytöillä, ilmeisesti yliopisto palauttaa jotkut takaisin paska-asteelle.

 285. Kakka on kiinnostava aihe. Kakkahuumori on purrut kautta aikojen. Sleepparit teki niitä kakkakepposiaan hotellien aamupalapöydissä kun kätkivät kakkapökäleitä kananmunakoreihin. Tuntuu hieman oudolta että Ylkkäriin kirjoitetaan kakasta mutta mikäs ettei. Saahan tolla kommentoinnin käyntiin:)

 286. Toivottavasti nämä kaksi hengen jättiläistä saavat joskus 80-90-vuotiaina maata päiväkaudet kotonaan paskat housuisaan/vaipoissaan kenenkään tulematta siivoamaan. Onhan ainakin harjoiteltu.

 287. Ei paljon huvittaisi tämän jälkeen bussissa ajella.

 288. Tiukempi ÄO-seula ylioppilaslehdelle. ”Suomen pääkaupunki?”-kysymys ei oo tarpeeks kattava. Paitsi tietty tähän provoon se soveltuu hyvin.
  ”Konkreettiseen sävyyn laaditun kirjoituksen perusteella ei ole syytä epäillä, etteikö kaikkea, mitä internetissä lukee, olisi tapahtunut”

 289. Jos jutun idea oli herättää keskustelua, mikseivät kyseiset ”toimittajat” kokeilleet vaikkapa Mad Max tyylistä: ”Two will enter, one may leave” häkkitappelua?
  Olisi ollut win-win tilanne kun toinen olisi jäänyt häkkiin pysyvästi ja olisivat saaneet varmasti heräteltyä keskustelua.
  Albert Einstein oli oikeassa, Maapallon ainoa loputon luonnonvara on ihmisen tyhmyys.

 290. SIIS MITÄ VITTUA?!?!? Miten jollekkin edes tulee mieleen tehdä jotain tälläistä!!!

 291. Tältäkö näyttää printtijournalismin kuolema? Painettu sana ei kelpaa enää kuin pyllyn pyyhkimiseen.

 292. Olette samalla tasolla kuin puolitoistavuotias poikani tai hoitokodissa oleva mummo.kuvottavaa tehdä tälläistä. edes journalismin hengessä, ei kukaan halua tälläistä lukea.

 293. No on teillä helpot oltavat jos paskomalla housuun tulee voittaja olo. Mites jos selvittäisitte nälänhädän ennen tällaistä typerää skeidaa.

 294. Aurora Rämö haastattelussa pari vuotta sitten: ”Mediani on printti, printti ehdottomasti. Ei minulla ole mielenkiintoa sähköiseen kuuluisuuteen. Kyllä se on journalismi joka ainakin toistaiseksi vie mennessään.” LOL!

 295. Tätä luokkaako on akateemisen koulutuksen tuoma sivistys? Eikö teillä ole potentiaalia fiksumpaan toimintaan, hävetkää vajaälyistä käytöstänne!

 296. Lainaus Hesarin sivuilta:

  ”Valtiotieteen kandidaatti Vappu Kaarenoja, 24, on valittu uudeksi Ylioppilaslehden päätoimittajaksi. Kaarenoja aloittaa kaksivuotisen kautensa elokuun alussa. Valinnan teki Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto kokouksessaan keskiviikkona.

  Kaarenoja on työskennellyt aiemmin muun muassa ylioppilaslehti Ainon päätoimittajana ja toimittajana Helsingin Sanomissa ja Taloussanomissa. Kaarenoja opiskelee Helsingin yliopistossa valtio-oppia.”

  -Että Kiitos vaan tästä jutusta. Tuollainen koulutus ja työtausta jutun kirjoittajalla. Tässä voi vaan ihmetellä journalismin tilaa! Kyllä Suomessa koulutetaan sitten fiksuja ihmisiä. Ettekö mitään muuta keksineet?

 297. Uskomatonta. Tytöt pilasivat maineensa (jos sellaista näiden ihmisten ajattelukyvyn perusteella on joskus ollut) ja pahimmassa tilanteessa koko tulevaisuutensa. Kuka työnantaja haluaa ottaa näin älyvapaata sakkia töihin? Millä oikeudella tytöt vaurioittivat tahallaan (vahinkojahan sattuu ja niille ei voi mitään) bussiyhtiön omaisuutta ja kanssamatkustajien viihtyvyyttä? Tärkein kysymys kuitenkin kuuluu: Miten on mahdollista, että joku tällekin palstalle kommentoinut edes leikillään puolustaa kyseisiä valopäitä? On täysin käsittämätöntä, että tämänkaltaisen arvostelukyvyn omaavat henkilöt ovat päässeet edes tuohon asemaan. Kertonee jotain myös lehden toimituksen valitsevan elimen arvostelukyvystä..

 298. Kiitoksia toimittajat! Nyt ymmärrän paremmin miksi keskiajalla poltettiin noitia nuotiolla. Ei se sittenkään niin huono juttu tainnutkaan olla. Ei ainakaan voi mitenkän huonompi asia olla kuin suomalainen journalismi.

 299. Kyseinen julkaisu ei ole millään muotoa journalismia. Viimeistään tämä tempaus, jolle ei sanoja löydy, vei viimeisenkin rippeen siitä, mitä journalismilla tarkoitetaan. On surullista jos nämä tytöt pitävät julkaisuaan journalistisena. Voi olla mahdollista, että kyseinen raportti ei pidä edes paikkaansa. Sairas mieli kykenee mihin vain.

 300. Siis onko tää nyt totta koko juttu? Missä on jutun kärki?

 301. Miksihän naisia valitaan niin harvoin pörssiyhtiöiden johtoon ja eduskunnan puhemiehistöön?

  1. Kyllä miehet tekevät paljon enemmän tämäntyyppisiä tempauksia kuin naiset. Kommenttisi haiskahtaa naisvihalta.

 302. Istun tässä juuri työtuolissani, oon aika varma että en oo paskonu housuuni, mutta silti alko paska haisemaan tätä juttua lukiessani.

  Loppujen lopuksi tässä jutussa ei minun mielestäni ollut mitään ”pointtia”. Olisitte vaikka ilmoittaneet bussin kuljettajalle että paskoitte housuunne ja tehneet pienen tutkielman teihin kohdistuneesta käytöksestä jne.

 303. On se kyllä harmi, että tämä maa on täynnä valittavia tiukkapipoja. Eihän tuo juttu ollut edes pitkä, kyllä sinne ylioppilaslehteen mahtuu sitä intellektuellia ja analyyttista juttua myös tämän lisäksi. Kyllähän otsikosta näkee mitä tämä käsittelee, ei ole pakko lukea loppuun, jos ei tahdo. Meidät kaikki kuitenkin pakotetaan lukemaan joka päivä iltapäivälehtien lööppejä, jotka käsittelevät Matti Nykäsen tai Martina Aitolehden yksityiselämän käänteitä. Tätä ei kuitenkaan tuohtuneena ja vihoissaan päivitellä jokaisen artikkelin pohjalla. Sisältö kakkajutussa ja seiskan lööpeissä on kuitenkin käytännössä aika sama. Paitsi että kakkajuttu sisälsi mielestäni hyvinkin nokkelaa sarkasmia ja roskalehtijutuille naureskelua.

 304. Päällimmäinen tunne on raastava myötähäpeä. Tosin, jos tempauksen olisivat tehneet kaksi nuorta miestä mahdollisesti pikkuhumalassa, juttu saisi aikaan korkeintaan olankohautuksen. Miehet saavat paskoa housuihinsa, naiset eivät!

 305. Norovirus kausi on jo käynnissä ja yllättävät housuun
  paskomiset lisääntymässä. Miten toimit jos ”varpusparvi” yllättää bussissa,metrossa tai vaikka
  elokuvissa? Minulta pääsi pissat housuun Keha III
  ruuhkan vuoksi kun jono ei kulkenut ja en ehtinyt
  vessaan ajoissa -nyt lähtiessäni autolla käyn aina
  vessassa ensin.

 306. Keksitty juttu, vie pohjan tarinalta, joka sekään ei kantaisi.

 307. Tää on niin nähty. Ei mitään uutta. Tylsää. Ratikassa näitä tulee vastaan tasan tarkkaan joka päivä. Netissä on sit paljon vakuuttavampaa kamaa jos haluaa tehdä statementteja/anarkiaa/julkisuutta.

 308. Minä kun luulin että teekkarit on ne jotka keksivät kaikenlaista säätöä, mutta en tiennyt että yliopiston porukka on näin sairasta sakkia (edustaahan Vappu Kaarenoja ja Aurora Rämö yliopiston opiskeljoita tavalla tai toisella).

  Vähintä mitä voisi tässä kohtaa odottaa että Vappu Kaarenoja ja Aurora Rämö hakeutuvat hoitoon sekä eroavat tehtävistään välittömästi.

 309. Kauhee haloo yhestä tekstistä.
  Tuskinpa nämä nyt tosissaan tätä ovat tehneet, tai että tämä mikään tositarina olisi.
  Opetelkaa lukemaan rivien välistä ja haukkukaa vasta sitten.
  Tämähän on loistavasti kerrottu tarina, kuin itsensä Stephen Kingin kirjoittama olisi. Vaikkakin tarina aiheenaan on toki paska.
  Mutta samaa paskaahan tuolta iltalehti/iltasanomat sivuiltakin saa lukea :)

 310. Okei, 2 ihmistä keksi tehdä jotain hassua jolla ei ole mitään sen laajempaa merkitystä. Jos samalla linjalla jatketaan niin eiköhän jutunaiheita riitä. Onko näillä jutuilla mitään merkitystä? Ei.

  Epäilenpä, että lähtökohtaisesti on mietitty, että miten saataisiin aikaiseksi juttu, joka leviää parhaiten somessa. Tätäkään kommenttia ei varmaan kukaan edes lue. Toimittajat laskevat lopussa montako kommenttia tuli ja ovat tyytyväisiä.

  Silläkään ei ole merkitystä onko juttu edes totta vai ei. Näinhän maailma nykyään toimii. Koko juttu voi olla keksitty.

  Kaikenkaikkiaan aikamoinen pohjanoteeraus. Vähän niinkuin Tampereen lemmenlukkojen sulatus. Ensin oli hyvä idea ja siitä se sitten lässähti.

 311. Loistava juttu. Hyvin kirjoitettu. Vei mukanaan. Oon itte menossa reilun viikon päästä Turkuun.

 312. Vainion liikenne takuulla ilahtui tästä bussimainoksesta!

  Meikäläinen lopetti sitten YL:n lukemisen tähän. Kiitti moi!

 313. Kaarenoja opiskelee Helsingin yliopistossa valtio-oppia ja työskentelee Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Aino-lehden päätoimittajana. Hän on päätoimittanut myös valtio-opin opiskelijoiden Policy-lehteä ja työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa, Taloussanomissa ja Iisalmen Sanomissa.

  Tulevaisuudessa on hienoa vastailla kysymyksiin mistä moinen ajatus näin fiksulle toiminnalle ja oliko jotain muuta? (ennenkuin näytetään ovea…)

 314. Harmillista tässä on, että ”Minä olen tottunut saamaan kaiken heti” -sukupolven parempikin osa joutuu leimatuksi, ei vain sen ”minäminäminä” -osa.

  Ryhdikäs ja ainoa vaihtoehto on todeta journalismin tällä kertaa karanneen pikkuisen pöksyistä ja erota.

 315. Loistojuttu, nauroin katketakseni ja hauska seurata kohua.

 316. Säälittävää. Kerta kaikkiaan säälittävää toimintaa kahdelta aikuiselta ihmiseltä. Ei muuta kommentoitavaa.

 317. Hieno juttu, mahtaisi entinen päätoimittaja Urho Kekkonen olla ylpeä jutusta.
  Tarkoitusperiä voi itse kukakin miettiä, ehkäpä toimittajat pyrkivät tulevaisuudessa Vihreiden tai Kokoomuksen kansanedustajiksi?

  Tosin luulen että koko juttu on ns. muunneltua totuutta eli suomeksi paskaa.

 318. Onko tässä jotain seksuaalista. Siis tehdään jotain tuhmaa, jota ei saisi tehdä?

  Toisaalta, tuli vaan mieleen, että oliko tämä sittenkin provo. Tosielämässä ei paskottu, mutta haluttiin katsoa ihmisten reaktiota asiaan?

  Jos kuitenkin totta, niin kai sen olisi voinut testata kotona? Tai ryhmässä?

 319. Mitä ihmettä täällä inistään? Antaa toisten paskoa housuun, jos siltä tuntuu. Hirveä haloo jostain näin mitättömästä jutusta. Nämä naiset saivat todellisen kokemuksen, toisin kun nämä joka asiasta valittavat mymmelit.

 320. Eihän tästä jaksa närkästyä, mutta saa kai sentään ihmetellä, miten turhaa? Teksti ei sisällä kummempia kirjallisia ansioita kuin keskitasoisen lukiolaisen kyhäelmät ja idea – no, vielä nuorempien. Hyvä kuitenkin että nuoret päätoimittajanaiset näyttivät Haloselle, mihin naisten valitseminen kärkipaikoille johtaa – eipä tarvitse enää pohtia vaikkapa sellaista turhaa asiaa kuin pörssiyritysten valitsemaa heikkoa naisedustamista johtotasolla. Tästä voi lukea ihan suoraan kuinka erilaisen ja tuoreen näkökulman akateemiset naiset voivat johtopaikoille tuoda, suorastaan tuulahduksen uudesta ilmapiiristä.

  Tietysti kirjoittaa olisi voinut vaikka pohtien intialaisen naisen kokemaa joukkoraiskausta linja-autossa, mutta aiheena se olisi varmasti ollut tylsä, ja ikävämpihän sitä olisi itsekin ollut kokeilla, niin tämä sopii hyvin akateemisen kyvykkyyden henkeen tänäpäivänä.

  Ja vinkkinä seuraavaan ideaan – jos aiheet loppuvat, niin houkutelkaa ensi perjantaina pilkun jälkeen muutamia ihmisiä toimitukseen kuseskelemaan nurkkinne. Voitte sitten pyytää haastatteluja heidän tuntemuksistaan, ja maanantaina saatte vielä toisen näkökulman kun muut työntekijät saapuvat kertomaan omansa. Onhan se hienoa kun lehden linja ei muutu, vaan pitää paineen allakin pintansa päätoimittajan osoittamalla tavalla. Onneksi olkoon journalistisesta uroteosta!

 321. Omaa urakehitystään voi edistää moni tavoin, mutta tämä tempaus tuskin sitä sitä tee. Taipaapi neitosilta jatkossa sulkeutua työpaikka aika monen lehden toimukseen tai muuhun pestiin. Leima housuunsa paskovasta naisesta näet istuu vielä tiukemmassa kuin se ihoon liiskautunut söhjö siellä persvaossa. Mutta ainahan nämä housuunsa paskovat naiset voivat pitää blogia. Siellä voivat jakaa kokemuksia kakkaamisen ja ehkä pissaamisenkin ihanuudesta sekä muista voimaannuttavista kokemuksistaan.

 322. Vitut te mitään paskoja vääntäneet ole. Kuva tai ei tapahtunut.

 323. Mutta hauskaa on se, kuinka raivostuneita kommentteja asia tuotti.

  En kyllä ymmärrä tempausta, mutta en tajua myöskään tätä hirmuista suuttumusta. Mielestäni tapaus on liikkuu jossain tyhmän ja oudon välimaastossa. Itselleni ei kyllä tullut mitään aggressioita pintaan.