3 x kesäheila

Näiden kanssa aurinkoista oikotietä onneen.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

Timothée Chalamet 

Suomeksi Timotei Kalametsä. Hollywoodin kultapojun suomalainen nimi ei ole sattumaa. Timotei rakastaa Suomen luontoa yhtä palavasti kuin Emma Thompsonin ”kirjeen” rustanneet lobbarit. Kulturellit ihmiset tietävät, että toistaiseksi Timotei kuhertelee tyttöjen huuliulkonäköpaineilla rikastuneen Kylie Jennerin kanssa. Juhannusyönä on aika lurittaa muinaispohjolaisia loitsuja. Kuten Midsommar-elokuvasta opimme, pitää vain tuupata muutama mummo ja pappa alas kalliolta ja sujauttaa omia häpykarvoja jonkun Timon juomaan. Hokkuspokkus, seuraava Dyyni kuvataan Levin laskettelukeskuksessa ja tuotantokannustimia satelee.  

Eveliina Mäntylä 

Mari Rantanen  

Jos ei heilaa helluntaina, ei heilaa koko kesänä, tiedättehän. Vaikka poliisiministerimme nimi viittaa rentoon päihdekäyttöön laiturinnokassa, tämä tiukka täti laittaa katujengit ruotuun, pysäyttää sinisilmäisten sukupuuton ja estää Putinia saapumasta itärajan yli taikasanalla asylum. Rantanen (ps) tuo ”rotia ja järjestystä” anarkistiseen Suomeen. Hän on sopiva kumppani vappuriehan jälkeen kaitsemista ja kaitaa tietä etsivälle opiskelijalle, jolla on suunta hukassa. Kesän kuherruskuukaudet kuluvat Itä-Suomessa, jossa ex-poliisi lukitsee hoitonsa käsiraudoilla raja-aitaan. Mari, ota ohjat! 

Petri Jääskeläinen 

Patrizio Lainà 

On aina seksikästä, kun nimi osuu yksiin ammatin kanssa. Tulee olo, että tällä prinssillä on tähdet kohdillaan ja kohtalo hyppysissään. STTK:n pääekonomistin soisi ottavan omiin käsiinsä myös listaamattomien yhtiöiden osinkoverohuojennuksen. Kesä Patrizion kanssa tarkoittaa Euroopan interrailia, jolla pääsee valtaamaan tämän synnyinkaupungin Kölnin tuomiokirkon sekä Toscanan viinitarhat, jotka miljonääriveron käyttöönotolla siirretään yhteisomistukseen. Kollektiivin nurmella juodaan limoncelloa ja vaihdetaan lemppari Karl Marx -quoteja. Jos köyhän opiskelijan fyrkka loppuu, Patrizio lainaa. L’amore domina senza regole! 

Adile Sevimli