Millaisia terveisiä haluat lähettää Suomen hallitukselle?

Hallitus tervehtii opiskelijoita leikkaamalla asumistukea ja jäädyttämällä opintorahan indeksikorotuksen. Asumistuen leikkaukset astuivat voimaan 1. huhtikuuta. Näiden haastattelujen jälkeen kehysriihessä päätettiin leikata opiskelijoiden asumisesta vielä lisää.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

”Haluan lähettää tulikivenkatkuisia terveisiä ja toiveen siitä, että kaikista pidettäisiin huolta, kuten musta ja mun vähävaraisista ystävistä. Empatia kuuluu politiikkaan ja kuka tahansa, joka väittää ettei kuulu, on välitön ja vaarallinen haitta tälle yhteiskunnalle.” 

Aatos Ketvel, 24 

elokuva- ja televisiotutkimus 

”Olemme hyvin haastavassa taloudellisessa tilanteessa. Hyvinvointivaltiomme ei pyöri tällä tavalla. Samanaikaisesti, onko järkevää leikata sieltä, missä tulevaisuutemme on? Jossain määrin ajattelen, että kaikkien on syytä osallistua talouden uudelleenlaittamiseen, mutta meidän täytyy ajatella opiskelijoita investointeina.” 

Johanna Suihkonen, 29 

tieto- ja palvelujohtaminen, Aalto-yliopisto 

”On tosi paha mieli. Kaikki on jo sanottu. Ei voi sanoa muuta kuin mitä helvettiä. Oletteko tosissanne?”  

Cindy Katila ja Katia Komu, 24 

sosiaalitieteet ja yhteiskunnallisen muutoksen tutkinto-ohjelma 

”Leikkaaminen ei ole kovin reilua, koska opiskelijana pitäisi pystyä keskittymään opintoihin, jotka stressaavat jo tarpeeksi. Se, että pitää stressata myös rahasta, jaksaa käydä töissä ja valmistua ajallaan, kasvattaa painetta. Otetaan pois niin vähästä.” 

 Suvi Pynnönen, 21 

kasvatustieteet, luokanopettajan opintosuunta 

”En ole omasta puolestani erityisen haavoittuvaisessa asemassa. Elämäni ei muutu leikkauksista suuresti. Terveiseni liittyvät siihen, mitä leikkaukset tekevät opintojen saavutettavuudelle. Millainen on yhteiskunta, jossa vain hyvin toimeentulevien perheiden lapset pystyvät opiskelemaan? Ilmastopolitiikan osalta haluan lähettää hallitukselle sellaisia terveisiä, että mitä helvettiä.”  

Lassi Laakso, 23 

talous- ja sosiaalihistoria 

”Haluaisin, että politiikka menisi täysin eri suuntaan kuin nyt, mutta minulla ei ole harhakuvia, että nykyinen hallitus tekisi niin. Mielestäni heidän pitäisi erota. Se olisi mukavaa.”  

Victor Nissén, 23 

filosofia