Lapin ylioppilaslehti lopetetaan

Lapin yliopiston ylioppilaskunta on perustanut ylioppilasmediatoimikunnan, joka selvittää journalistisen julkaisun tulevaisuutta.

T:Teksti:

|

K:K: Pauliina Nykänen

Lapin ylioppilaslehti lakkaa ilmestymästä. Helmikuun 27. päivä ilmestynyt numero jää lehden viimeiseksi. 

”Harmittaa älyttömän paljon. Tein kaikkeni, mutta lehti ei jatku”, sanoo päätoimittaja Åsa Niemi

Viime vuonna Lapin ylioppilaskunta (Lyy) päätti lopettaa Lapin ylioppilaslehden lehden rahoittamisen säästösyistä. Yksi säästämiseen vaikuttavista seikoista oli kirjanpitovirhe, joka aiheutti 16 000 euron budjettivajeen Lyyn talouteen.

Ylioppilaslehti kertoi Lapin ylioppilaslehden tilanteesta aiemmin. Ennen joulua tehdyssä haastattelussa Niemi kertoi, että lehti pyrkii kevään aikana saamaan ulkopuolisen rahoittajan. Tavoite ei toteutunut. 

”Rahoitushakuja ei ollut montaa tarjolla, eikä niistä ole kuulunut mitään. Pitäisin ihmeenä, jos rahaa jostain tulee”, Niemi sanoo. 

Lyy suunnitteli siirtävänsä Lapin ylioppilaslehden uuden yhdistyksen ylläpidettäväksi ilman ylioppilaskunnan rahoitusta.

Tammikuussa Lyyn hallitus asetti uuden ylioppilasmediatoimikunnan, joka selvittää ylioppilasmedian tulevaisuutta. Sen tavoitteena on, että jonkinlainen journalistinen julkaisu jatkuu. 

Niemen mukaan kyseessä saattaa olla jonkinlainen verkkojulkaisu. Asia on vasta suunnitteluasteella, eikä ole selvää, kuka, miten tai millaista journalistista julkaisua Lapin ylioppilaskunnassa jatkossa tehdään.