3 x laiskottelu

Nyt riittää. Rauhoitu.

T:Teksti:

Hyötyä hyödyttömyydestä 

Nykyään laiskottelustakin pitäisi ottaa kaikki irti. Mediassa ja kirjamarkkinoilla meritoituneet self help -gurut antavat ymmärtää tekemättä jättämisen olevan jopa menestyksen salaisuus – joutilaisuus lisää luovuutta! Kuulostaa stressaavalta. Laiskottelun suurin hyöty kuuluu sinulle, ei yhteiskunnalle. Unohda self help -pöhinä, uppoudu omaan mukavuudenhaluisuuteesi ja nauti tehottomuudestasi. Tärkeintä on vain olla ja lusmuilla. 

Petri Jääskeläinen 

Tärkeysteatterin loppu 

Nuoriso on kautta aikain värittänyt katukuvaa maleksimalla toimettomana ja työllistänyt vartijoita lorvimalla paikoissa kuten kauppakeskuksissa, joissa pitäisi esittää ostovoimaista ja kiireistä yhteiskunnan jäsentä. Laissez-être. On turha odottaa tehokkuutta uudelta pullamössösukupolvelta, jonka aktivismikin on lojumista asfaltilla. Aivot kehittyvät 27-vuotiaaksi asti, ja nuori mieli tarvitsee unta ja lepoa. Kun ensi kerran varaat Aleksandriasta yhteiskäyttöhuoneen, vaihda Noccosi melatoniiniin. Voit hyvällä omallatunnolla ottaa nocoset. 

Adile Sevimli  

Elinikäiset oppijat Timo, Tuula ja minä 

Aina kun kirjoitan uutta lisäaikahakemusta opinnoilleni, ajattelen demareita. Esimerkiksi kansanedustaja Timo Harakkaa. Hänellä kesti 19 vuotta valmistua maisteriksi Teatterikorkeakoulusta, jossa hän aloitti dramaturgian opintonsa jo Jouko Turkan aikana 80-luvulla. Harakan opinpolkua hidasti se, että hänet erotettiin Teatterikorkeasta, kun hän oli opiskelijatovereidensa kanssa hajottanut koulun kalustoa 24 000 markan arvosta. Valtiotieteellisessä tiedekunnassa opiskellut Harakan puoluetoveri Tuula Haatainen ehti hyödyntää ikuista opiskeluoikeutta 12 vuoden ajan ennen kuin se poistettiin vuonna 2005 Haataisen omasta esityksestä hänen ollessaan opetusministeri. Venyneistä opinnoista huolimatta Harakka ja Haatainen näyttävät pärjänneen elämässä ihan hyvin – toivottavasti minäkin. 

Anni Härkönen