Ylioppilaslehti suosittelee: Nuorten ja vanhojen miesten kirjallisuutta, jumppaa ja yksinoloa

Noudatitko virallisia suosituksia? Kerro siitä Instagramissa tai Twitterissä tägäämällä @ylioppilaslehti.

T:Teksti:

|

K:Kuvat: Ruutukaappaus New York Magazine, WSOY, Siltala, Sterling
Sonia El Kamel: Pyydän, jättäkää minut rauhaan

Rajoitusten purku on tietysti helpotus, mutta samalla osa ihmisistä jää kaipaamaan aikaa, jolloin ei tarvinnut tehdä mitään tai nähdä ketään. Yhdysvaltalaislehti New York Magazine (3.4.) haastatteli jutussaan ’A Great Excuse to Do Nothing’: The People Who Don’t Want to Return to Normalcy ihmisiä, jotka eivät odota paluuta kuluttavaan arkeen. ”Like, I don’t want to do any of that fucking shit”, yksi haastateltavista kuvaili. Niinpä.


Karoliina Paananen: Takaisin metsään

Lukekaa Jäniksen vuosi (1975). Edesmenneen setäkirjailijan Arto Paasilinnan veijariromaanissa ihmisen ja luonnon suhde vinksautetaan niin päin, että ihminen onkin luonnon armoilla. Päähenkilö jättää kaupunkielämän velvoitteineen, karkaa luontoon ja huomaa, että sehän on melko armoton mesta. Hauska klassikko, joka on rentouttavaa luettavaa tai kuunneltavaa.


Tuija Siltamäki: Tyhjyyteen huutamista

Kirjailija Antti Hurskaisen uusi romaani Kuihtuminen (Siltala, 2021) on ikävä ja epämiellyttävä. Brutaalisti alkoholisoitunut mieskirjailija matkaa yhdentekevästä kirjallisuustapahtumasta Kuopiosta kotiin Kouvolaan, sieppaa vanhuksen ja haukkuu siinä sivussa keskeisimmät ja mitättömimmät suomalaiset nykykirjailijat, kulttuurieliitin ja useimmat muutkin asiat ja ihmiset.


Antti Yrjönen: Painavia asioita

Voimaharjoittelu ei ole ratkaisu ihmiskunnan ongelmiin, mutta se on mukavaa ja harjoittajalleen jopa hyödyllistä. Raskaita esineitä voi nostella esimerkiksi Helsingin yliopiston opiskelijoita palvelevassa Unisportin liikuntakeskuksissa, jotka aukeavat jälleen 16. toukokuuta.