Miksi ihmiset ovat niin kiinnostuneita elämästäsi, Sita Salminen?

Jos some loppuisi, kaikki saattaisi muuttua vähän helpommaksi, sanoo Sita Salminen.

T:Teksti:

|

K:Kuva: Hilla Kurki

Kuka: Sita Salminen, 27

Asuu: Helsingissä

Tekee: Vlogeja ja ASMR-videoita Youtubeen. Kirjoittanut eroottisen novellikokoelman nimeltä Lupa, joka ilmestyi marraskuussa.

***

Millenniaalit valittavat turhasta.

Osittain todella totta. Toisaalta moni pitää valittamisena myös sellaista puhetta, joka oikeasti on haitallisten rakenteiden murtamista.

Mikä on pisin aikasi offline?

Yhdeksän tuntia, siinä ajassa nukkuu yön yli.

Missä menee jakamisen raja?

Tärkeimpien ihmissuhteiden sisällössä. Esimerkiksi perheenjäsenten asioita en hirveästi jaa.

Mikä on romanttisinta maailmassa?

Syvällinen, avoin keskustelu. Ainakin omassa suhteessa romanttisimpia hetkiä ovat ne, kun oikeasti puhutaan itselle tärkeistä asioista ja uskalletaan olla mahdollisimman avoimia toiselle.

Kuka on idolisi?

Kumppani ja ystävät. On helpompi ihailla ihmistä, jonka tuntee tosi hyvin ja jonka kasvutarinan näkee läheltä, kuin jotain julkkista, josta näkee vain tietyn puolen.

Mitä tulee influenssauksen jälkeen?

Toivottavasti tulee hetki, jolloin voin pysähtyä ja miettiä, kuka olen.

Mitä tekisit, jos some loppuisi?

Olisi mielenkiintoista havainnoida, miten ihmisten minäkuva muuttuisi. Se voisi helpottaakin asioita, kun ei olisi rinnakkaistodellisuutta, jossa itseä peilataan muihin.

Miten tehdään kirja, joka myy?

Luotetaan omaan intuitioon, uskalletaan ottaa riskejä. Ja tehdään siitä juttu. Mun kirjan kohdalla se juttu oli Mun lupa -Instagram-tili, joka antoi kirjalle syvemmän kontekstin.

Mitä tehdä, jos seksi hävettää?

Hyväksyä se: on ihan ok, että hävettää. Sen jälkeen kannattaa miettiä, miksi hävettää. Yksinäisyyden tunne aiheuttaa helposti häpeää, siksi vertaistuki on tosi tärkeää. Jos lähipiirissä ei ole ketään, jolle puhua, tukea voi etsiä vaikka netistä. Nopeasti huomaa, ettei ole yksin.

Kaikkien pitäisi käydä terapiassa.

Jos elettäisiin täydellisessä maailmassa, jossa terapeutteja riittäisi kaikille, niin miksi ei. Itsetutkiskelu on ratkaisu tosi moniin asioihin. Yritän olla arjessakin läsnä ja kuunnella itseä, mutta aina tunnemyrskyn keskellä ei jaksa. On helpompaa olla vihainen ja lapsellinen.

Miksi ihmiset ovat niin kiinnostuneita elämästäsi?

En kyllä tiiä! Ehkä miun elämässä yhdistyy tarpeeksi monia kiinnostavia elementtejä: esimerkiksi Suomi-Thaimaa-miksaus tai se, että mie olen Rovaniemeltä, toisin kuin aika monet muut somepersoonat. Se kaikki pitää myös osata paketoida kiinnostavaan muotoon.

Miksi influensserit viettävät paljon aikaa toistensa kanssa?

Mielikuva voi syntyä siitä, että on helpompi laittaa ig-stoori influensseriystävästä, koska tietää, että niitä ei haittaa. Mie vietän enemmän aikaa ei-influensseriystävien kanssa, mutta nautin myös kollegojen seurasta.