Helsingin yliopiston opiskelijoiden ja kyltereiden yhteissitsit loppuivat huumausepäilyyn

Avaruussitsien järjestäjät kertovat, että mahdollisesti huumattu vieras on viety ambulanssilla sairaalaan. Epäily on kolmas, josta Ylioppilaslehti uutisoi vuoden sisään.

T:Teksti:

Aalto-yliopiston kauppatieteilijöiden ilmailukerhon KY-mppin, Helsingin yliopiston valtiotieteilijöiden tiedekuntajärjestö Kannunvalajien sekä kasvatustieteellisen tiedekuntajärjestö Conduksen järjestämät Avaruussitsit loppuivat tänään torstaina kesken kaiken. Syynä on jälleen huumausepäily, josta KY-mppi kertoi sitsien Facebook-tapahtumasivulla.

”Tapahtumassa on vahva epäilys siitä, että yksi vieraista on huumattu. Hänet on viety ambulanssilla sairaalaan, ja tilanteen johdosta järjestäjät ovat päättäneet, että juhlia ei voida jatkaa”, päivityksessä kirjoitetaan.

”Esitämme pahoittelumme järjestäjien puolesta, ja toivomme osallistujilta ymmärrystä.”

 

Ylioppilaslehti kertoi viimeksi kaksi viikkoa sitten, että Helsingin yliopiston ainejärjestöläisten vuosijuhlilla huumattiin mahdollisesti useampi osallistuja vajaa kuukausi sitten. Toukokuussa puolestaan kerroimme, että Kannunvalajien kaverisitseillä on mahdollisesti huumattu kaksi osallistujaa. Avaruussitsit on siten kolmas tapahtuma vuoden sisään, jonka huumausepäilystä Ylioppilaslehti uutisoi.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) pääsihteeri Jannica Aalto muistutti Ylioppilaslehden jutussa kaksi viikkoa sitten, että esimerkiksi ainejärjestöläisten vuosijuhlilla huumaaja oli todennäköisesti osallistujien joukossa. Siksi tarkkoja ohjeita on vaikea antaa.

”Voimme vain sanoa, että omia juomia on jatkuvasti tarkkailtava. Samanlaista ohjetta antaa myös poliisi. Ilmiö on valitettavan yleinen myös esimerkiksi helsinkiläisissä yökerhoissa”, Aalto sanoi.