Ylioppilaslehden ja The Ulkopolitistin uusi podcast seuraa matkaa kohti Trumpin Amerikkaa

Ensimmäisessä jaksossa käydään läpi vaalitulosta, erehtyviä ennusteita ja ensireaktioita.

T:Teksti:

|

K:Kuva: Jussi Särkilahti

Siitä tuli totta. Republikaanien Donald Trump valittiin Yhdysvaltain presidentiksi. Ylioppilaslehden ja The Ulkopolitist -verkkolehden uusi podcast seuraa talven ajan, miten demokraattien valtakausi hiljalleen päättyy ja kuinka uusi herra ottaa Washingtonin haltuun.

Ensimmäisessä jaksossa käydään läpi muun muassa sitä, miksi ennusteet erehtyivät, ketkä lopulta saapuivat ääniuurnille ja millaisia reaktioita Trumpin valinta herätti Yhdysvalloissa ja maailmalla. Keskustelemassa ovat Pohjois-Amerikan tutkimukseen erikoistunut Hanna Harrison ja poliittisen historian graduaan valmisteleva toimittaja Janne Soisalon-Soininen. Keskustelun vetää Ylioppilaslehden päätoimittaja Robert Sundman. Jakson voit kuunnella Soundcloudissa, sekä pian myös iTunesin kautta.

Mikäli käytät podcastien kuuntelemiseen ja hallinnoimiseen ohjelmaa, on feedimme osoite lisäämistä varten seuraava: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:267383885/sounds.rss. Esimerkiksi iPhone-puhelimien Podcast-ohjelmalla meidät voi tilata klikkaamalla +-painiketta ruudun vasemmasta yläkulmasta, valitsemalla ”Lisää podcast” ja kopioimalla feedin osoitteen ilmestyvään kenttään.

Tulevissa jaksoissa perehdymme muun muassa Trumpin poliittiseen linjaan, demokraattisen puolueen tulevaisuuteen sekä Yhdysvaltain ilmasto- sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisiin suunnanmuutoksiin, joita ennakoitavissa on. Keskustelijat vaihtuvat aiheen mukaan.

Tämä on Ylioppilaslehden ensimmäinen kokeilu podcastien saralla. Kerrothan siis meille sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse (posti@ylioppilaslehti.fi), missä onnistuimme ja missä emme. Kommentteja otamme mielellämme vastaan niin sisällöllisestä kuin teknisestäkin puolesta.

Jos analysoiminen kiinnostaa tämän podcastin kuuntelemisen jälkeenkin, suosittelemme lukemaan seuraavat jutut:

Palataan jälleen kahden viikon kuluttua!