Rahkaa naamaan yliopistolla

T:Teksti:

Itäisessä Intiassa, Patnan kaupungissa sijaitsevassa Arvind Mahila Collegessa pidettiin tänä vuonna rahkansyöntikilpailut.

Rahkansyöntikisat ovat Intiassa hyvin perinteisiä, mutta niitä ei ole järjestetty kovin usein viime vuosina. Kyseessä oli myös tiettävästi ensimmäinen kerta, kun kilpailu järjestettiin korkeakoulussa.

Päivää ennen hindujen pyhää juhlapäivää Makar Sankrantia pidetyn tapahtuman järjestämisestä vastasi instituutin rehtori Asha Singh. Singh kertoi The Telegraphille viettäneensä usein Makar Sankratia kollegoidensa kanssa, mutta tahtoneensa tänä vuonna juhlistaa päivää toisenlaisella tavalla.

Kisassa ei rajattu syömiseen käytettävää aikaa, eikä kilpailijoiden myöskään tullut lappaa suuhunsa ennaltapäätettyä määrää rahkaa. AInoana tavoitteena oli syödä niin paljon kuin suinkin mahdollista. Rahkan makua tasapainottamaan kilpailijoille tarjottiin myös muun muassa mausteista vihannescurrya.

Yhteensä yli 300 opiskelijaa, opettajaa ja instituutin muuta henkilökuntaa otti osaa kilpailuun. Voittajaksi selviytyi matematiikan laitoksen johtaja, professori Ajay Kumar. Hänen onnistui ahmia kaksi ja puoli kiloa rahkaa viidessätoista minuutissa.

”Ainoa strategiani oli olla pysähtymättä hetkeksikään”, voittoisa Kumar selvitti jälkeenpäin. ”Pidin silmäni kiinni ja söin niin paljon rahkaa kuin kerralla kykenin.”

Yksikään opiskelija ei yltänyt kisassa mitalisijoille. Toiseksi kisassa sijoittui instituutin kirjastonhoitaja ja kolmanneksi jo eläkkeellä oleva opettaja.

 

Sanat: Oona Juutinen