Rakas luentopäiväkirja

T:Teksti:

Löysimme harvinaisuuden: totuudenmukaisen luentopäiväkirjan. Sosiaalipsykologiaa lukeva Terhi, 23, kävi maaliskuussa diskurssianalyysin perusteet, katsoi kissavideoita ja suunnitteli loikkausta kauppikseen.


Tiistai 13.3.

Diskurssianalyysin perusteet, luento yksi. Taas pitäisi naputtaa luentopäiväkirjaa kolmen pisteen edestä, jorista tyhjää ja improvisoida monisteista. Kauppiksessa ei tällaista nyhvättäisi. Miksi, miksi en hakenut sinne? Miksei opo sanonut, että lukiopsyka on ihan eri maailma kuin tämä Foucault-jaaritus?

Jotain hyvääkin: ensimmäisellä luennolla paikalla ovat kaikki. Kerron siis sekä Sannalle että Riikalle uusimmat käänteet. Tai no, sen, ettei Antti ole vieläkään vastannut inbox-viestiin. Näytän iPhonella todisteet. Varaan samalla intervallibodyn Uni-Sportista ja lähden vartin etuajassa. Huomenna ei ehdi jumppaan, iltavuoro Body Shopissa.

 

Torstai 15.3.

Livahdan luennolle vähän myöhässä. Hyvä, että tuoleja on jo paljon vapaana. Pitäisiköhän itsekin vain ottaa enemmän työvuoroja. Näyttäisin, että olisin hyvä tuuraaja myymäläpäällikön äitiyslomalla. En sitä paitsi kuitenkaan tee kandia diskurssianalyysillä. Haastattelen vain ja tulkitsen. Täällä koulussa opetetaan liikaa teoriaa, lähinnä elämää on TVT-ajokortti. Luennoitsijankin kalvot ovat menneet sekaisin.

Antti on vastannut vihdoin. Nuutti pitää hakea tarhasta, sitten voidaan nähdä. Antti on niin aikuinen ja samalla lapsellinen. Olisikohan musta äitipuoleksi? Sitten en ainakaan voisi enää noin vaan lähteä Summer Schooliin Granadaan.

 

Tiistai 20.3.

Maanantaiyö meni Antin kanssa vääntäessä. Luennolla nukuttaa. Torkahdan juuri siinä vaiheessa, kun puhevikainen dosentti analysoi eläkeläisrouvien keskustelua Runebergin tortuista. Unen ja valveen rajamailla mietin, voisiko Antin säätämiseen soveltaa diskurssianalyysia. Mikä funktio on ainaisella Mä en vaan haluu edetä liian nopeesti -virrellä? Miten ahdistus ja ihastus vaihtelevat Antin seksipuheessa? Minkälaisiin valta-asetelmiin puhujat asettuvat, kun toisen on NIIN SAATANAN VAIKEA VASTATA NIIHIN INBOX-VIESTEIHIN?!

Havahdun muistutusäänen: äidin kanssa MuCavaan afterwork/school-skumpalle. Äiti haluaa taas keskustella mun uravalinnoista ja hammashygieniasta. No, ilmaiset skumpat on win-win.

 

Torstai 22.3.

Anteeksi vaan herra powerpointteja-vain-kuolleen-ruumiini-yli, tää kurssi on iso DIS. Jos käsitän oikein, diskurssianalyysi tarkoittaa samaa kuin lukion äidinkielen aine. Verorahojen haaskuuta istuttaa hyvää työvoimaa täällä pohtimassa, onko joku älähdys hegemonisen järjestyksen artikulaatio. Parasta olisi näyttää keskimmäiset diskurssit näille huru-ukoille ja ryhtyä rehelliseksi hajuvoidekaup-piaaksi. Eilisen perusteella ainakin äidistä olisi parasta harkita sitä Body Shopin pestiä. Iskä (<3) sentään aina kannustaa seuraamaan sydäntään.

Kulutan puolitoistatuntisen tsekkailemalla, onko deitti.nettiin tullut mitään herkkupaloja. Antti on mielessä, mutta rakkaudessa pitää olla joustava monitaituri. Ihan niin kuin työelämässäkin.

 

Tiistai 27.3.

En pääse koskaan U35:lle asti. Äiti lahjoitti aina niin järkevänä mulle syntymäpäivälahjaksi viisaudenhammasleikkauksen omalla asemallaan. Kipu on infernaalinen ja ulkonäkö kuin pallokalalla. No way lähden kasvattamaan tuskia haljulla läpätyksellä ja UniCafen lantturaasteella. Katson netistä kissavideoita ja tekstailen Sannalle:

Mitä kuuluu kalvosulkeisiin? 

Huh, dosentti on kaivanut äidin neuloman riekkopaidan päälleen. Yritän nappaa kuvan. Koita kestää, tsemii hani!!!

Antti ei pääse hoivaamaan mua, koska niillä on Nuutin äidin kanssa terapiasessio. Siellä ne maalaa sormiväreillä ja vähän itkeskelee. Ällöttää ja ärsyttää, kun en pääse purkamaan raivoa bodycombattiin.

 

Torstai 29.3.

Ei mitään järkeä mennä luennolle, kun en mennyt viimeksikään. Body Shopista tarjotaan vielä sopivasti keikkaa lennosta. Parempi keskittyä ruokkimaan säästöpossua, kun kesä Granadassa näyttää toteutuvan. Mä niin ansaitsen sen! Soronoo Antti, diskursiiviset käytännöt ja äidin niskaanhuohotus, Terhi lähtee nyt vähän latkimaan sangriaa ja hablaamaan espanjoolaa. Ehkä musta voisi sittenkin tulla sellainen elämyksellinen matkanjärjestäjä, yhdistäisin sosiaalipsykaa, matkailualaa ja kieliä. Olisikohan kauppiksessa joku jännä sivuaine? Kyllä reissaus on mun juttu. Ja tietenkin sangria hyvässä seurassa ;)

 

Terhi on toimituksen mielikuvitusystävä.

 

Sanat Ylioppilaslehden toimitus, kuva Verna Kuutti