Opintopisteitä Occupy-mielenosoituksesta

T:Teksti:

Yhdysvaltalaiset opiskelijat pääsevät pian perehtymään mielenosoitusliikkeeseen sekä teoriassa että paikan päällä.

Mielenosoituksesta maailmanlaajuiseksi ilmiöksi kasvanut Occupy Wall Street -liike on saanut huomiota myös akateemisessa maailmassa. Ainakin kaksi yhdysvaltalaista yliopistoa on ilmoittanut käsittelevänsä mielenosoituksia ensi lukuvuonna alkavilla kursseillaan.

New Yorkissa sijaitsevan Columbia Universityn antropologian laitos aikoo tarjota kurssin nimeltä Occupy the Field: Global Finance, Inequality, Social Movement. Wall Streetin välittömässä läheisyydessä sijaitseva yliopisto suunnittelee lähettävänsä opiskelijat luentojen lisäksi myös kenttätyöhön: opinto-ohjelman mukaan heidän odotetaan jalkautuvan paikan päälle protesteihin.

Kurssia opettava Hannah Abbot vakuuttaa, että mielenosoittajien keskuudessa tapahtuvaan kenttätyöskentelyyn ei liity turvallisuusriskejä. Abbot on itsekin osallistunut Occupy Wall Street -protesteihin. Hän kuitenkin uskoo, etteivät hänen omat mielipiteensä tule vaikuttamaan opetuksen laatuun.

”Kokemukseni värittää väistämättä tapaa, jolla opetan, mutta tiedän pystyväni opettamaan puolueettomasti”, Abbot ilmoitti.

Columbia Universityn lisäksi myös New York Universityn opiskelijat pääsevät perehtymään mielenosoituksiin. Sosiaali- ja kulttuuriantropologian laitoksella tarjottavan Why Occupy Wall Street? The History and Politics of Debt and Finance -kurssi tarkastelee taloutta ja kulttuuria. Kurssin opettajaa ei ole vielä paljastettu, mutta hänen on kerroittu olevan modernin yhdysvaltalaisen kulttuurisen, sosiaaisen ja poliittisen historian asiantuntija.

Lähteet: NY Post, The Australian

 

Sanat: Oona Juutinen

Kuva: Rob Sheridan