Opiskelijoiden oma flirttisivusto

T:Teksti:

Kampuskohtainen flirttisaitti helpottaa aloitteen tekemistä – ja voi johtaa avioliittoon.

LikeALittle-niminen nettisivusto on sosiaalisen median uusin tulokas. Opiskelijoille suunnattu sivusto mahdollistaa nimettömän flirttailun samalla kampuksella opiskelevien ihmisten kanssa.

LikeALittle on levinnyt räjähdysmäisesti kampuksilla ympäri Pohjois-Amerikkaa ja Kanadaa. Sen jälkeen, kun kolme Stanford Universityn opiskelijaa perusti sivuston vuosi sitten, on se löytänyt tiensä jo yli 400:n kampuksen opiskelijoiden käyttöön.

Sivustolle lähetettävissä nimettömissä viesteissä käyttäjät kertovat ihailunsa kohteen sukupuolen, hiusten värin sekä paikan jossa ovat tämän nähneet. Lisäksi perään voi kirjoittaa pienen viestin. Erityisen sivustosta tekee se, että se on rajattu kampuskohtaiseksi, ja rekisteröityneet käyttäjät saavat ilmoituksen kaikista omaa kampustaan koskevista uusista viesteistä. Viestin lähettäjä ja kohde ovat siis lähellä toisiaan, ja kasvokkain kohtaamisen todennäköisyys kasvaa.

Yksi sivuston perustajista, Evan Reas, kertoo saitilla tietävänsä kokemuksesta miten hankalaa aloitteen tekeminen uusia ihmisiä tavatessa saattaa olla. Hän sanoo itse olevansa usein liian ujo edes tervehtiäkseen kampuksella tapaamiaan ihmisiä. LikeALittle syntyi, kun Reas pohti tätä ongelmaa ystäviensä kanssa.

”Päätimme koettaa keksiä mielenkiintoisia tapoja yhdistää ihmisiä,ja loppu on historiaa.”

Konsepti on ilmeisen toimiva – LikeALittlen kautta lähetetyt viestit ovat johtaneet useisiin romansseihin, ja tiettävästi ainakin yksi sivuston kautta tavannut pariskunta on päätynyt naimisiin asti. Kosinta tapahtui tietenkin LikeALittle -viestin muodossa.

 

Sanat: Oona Juutinen

Kuva: Eron Iler