Amatöörikokkien lähiruokaa voi tilata netistä

T:Teksti:

Ei jaksaisi kokata, mutta pizzataksin tuotokset eivät houkuta ja lähiravin­tolan lista on läpisyöty.

Mistä saisi hyvää, terveellistä, ko­tona valmistettua ruokaa? Ranskas­sa ja Hollannissa on kehitetty netti­palvelu, joka ratkaisee ongelman.

Hollantilainen Tweetjemee-sivus­to yhdistää lähiseudun nälkäiset ja amatöörikokit.

Ruuanlaittaja kirjaa palveluun mitä aikoo valmistaa, milloin ruokaa sopii tulla noutamaan ja mihin hin­taan. Ruokailija kirjautuu sisään pal­veluun ja syöttää sinne postinume­ronsa. Hän saa eteensä listan kokeista, joilla on ruokaa tarjolla, tekee valintansa ja maksaa netissä.

Tiistai-iltana kello 19 Jordaanin kaupunginosassa Amsterdamissa olisi tarjolla ainakin lasagnea ja vihersalaattia, luomuvihanneksista valmistettua kasvissosekeittoa ko­tona leivotun leivän kera, kanacur­rya, pihviä ja mozzarellasalaattia sekä valikoima suklaaleivoksia.

Asiakas noutaa ruuan sovittuna ajankohtana. Kokki saa annoksen hinnasta 70 prosenttia, Tweetjemee 20 prosenttia. 10 prosenttia lahjoite­taan hyväntekeväisyyteen.

 

Ranskalainen Super Marmite -palvelun käyttäjät saavat paitsi ruo­kaa myös uusia tuttavia. Palvelu toi­mii kuten Tweetjemee, mutta tällä kertaa illallistetaan kokkien kotona.

Super Marmiten kautta kokeilta voi myös tilata illallisen. Asiakkaat jät­tävät sapuskoista arvion palveluun – mitä enemmän positiivisia arvioi­ta, sitä paremmin luistaa kotikokin bisnes.

Maria Pettersson

www.tweetjemee.nl
www.super
marmite.com