Helsingin yliopistosta Reilun kaupan korkeakoulu?

T:Teksti:

HYYn kehitysyhteistyövaliokunnan toiveissa on saada Helsingin yliopistolle Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimi. Arvonimi on kannanotto sosiaalisesti yhdenvertaisemman ja ekologisesti kestävämmän maailman puolesta, ja sen saadakseen yliopiston on sitouduttava käyttämään Reilun kaupan tuotteita erilaisissa tilaisuuksissa, kahviloissa ja ravintoloissa ja tiedotettava valinnastaan henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Valiokunta kerää parhaillaan adressia, joka luovutetaan rehtori Thomas Wilhelmssonille myöhemmin tänä keväänä. Adressin kirjoittajat esittävät, että yliopiston hallitus ja yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta vastaava vararehtori Kimmo Kontula aloittavat arvonimen tavoittelemisen. Nimiä listassa on tällä hetkellä kolmisensataa.

Tampereen yliopisto on jo Reilu. Se sai arvonimen ensimmäisenä korkeakouluna Suomessa syksyllä 2009. Opiskelijat laativat adresseja myös muissa yliopistokaupungeissa.

Adressi osoitteessa www.adressit.com/helsingin_yliopistosta_reilun_kaupan_korkeakoulu