Korttelibileitä, ruokakarnevaali ja kuutamouintia

T:Teksti:

We Love Helsingin Timo Santalan vinkit Helsingin kesään.

Ravintolapäivä

Yhden päivän ruokakarnevaali, jossa kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan, kahvilan tai baarin omaan kotiinsa, työhuoneelle, kadunkulmaan, puistoon tai vaikka mattolaiturille. Tarkista kartta tapahtumapaikoista Facebookista Ravintolapäivän sivulta.

”Kierrämme kavereiden kanssa Helsingin puistoja äänentoistolla varustetulla kuormapyörällä ja myymme kyydistä viiniä, tapaksia ja caipirinha-mehujäitä.”

Ravintolapäivä 21.5. ympäri Suomen
www.facebook.com/ravintolapaiva

Punajuuri block party

Viime elokuussa Punavuori Block Party valtasi Pursimiehenkadun Viiskulmassa korttelibileitä varten. Mukana oli punavuorelaisia muusikoita, taiteilijoita, mainostoimistoja ja kanta-asukkaita.

”Toivottavasti Punajuuri Block Party saa jatkoa. Ihmisistä lähteviä katujuhlia tarvitaan lisää, ja odotan innolla, mitä Face­bookissa perustettu Kallio-liike saa aikaan. Myös Kumpulan kyläjuhlilla kotikulmilla on ihana tunnelma.”

Kaljakellunta

Tänä vuonna 15. kertaa järjestettävässä Kaljakellunnassa seilataan useimmiten alas Vantaanjokea Pikkukosken uimarannalle. Yleensä kellunta on tapahtunut heinä-elokuun vaihteessa, tarkka päivä selviää myöhemmin.

”Parhaita tapoja viettää kesäpäivää.”

Juhannus stadissa

Kaupunkijussia voi suunnata viettämään jo perinteeksi muodostuneisiin We Love Helsingin Juhannustansseihin. Tanssilattiatila Kuudennella Linjalla laajenee tänä kesänä suuremmaksi kuin koskaan, kun käyttöön saadaan salainen lisähuone, jossa valssin tahdissa mahtuu pyörähtelemään suven kauneimpia hetkiä.

”Juhannuksena kaupunki on meidän! Kadut tyhjenevät ja pyörällä voi ajaa keskellä tietä. Kukaan ei tule valittamaan melusta puistoissa, kun vain Helsinkiä intohimoisesti rakastavat jäävät kaupunkiin muiden painellessa landelle. ”

Juhannustanssit 24.-25.6. Ravintola Kuudes Linja, Hämeentie 13.

Kesäyöt

Helsinki. Kesä. Helle. Yö. Se on siinä.

”Kesän parhaita hetkiä on öiset pyöräilyt isolla jengillä pitkin poikin kaupunkia. Ja hellelukemat mBarin terdellä vielä pilkun aikaankin. Ja yöuinnit Kumpulassa ja Stadikalla. Ja jatkot Kekkosen uima-altaalla. Ja perinteiset Flow-jatkot mattolaiturilla.”

Noin 1.6.-31.8. ympäri Suomen.