Tyylitarkastus: Maatalous- ja metsätieteilijöiden kumisaappaat

T:Teksti:

Marzanna Lehto

Marzanna Lehto, 24

”Ostin saappaat kolme vuotta sitten Stockalta. Valitsin nämä, sillä näissä on vuori ja mulla on samanvärinen pipo. Pinkkiä sen pitää olla – erotun harmaasta massasta. Mulla on myös toiset ruskeat, joissa on ruusuja. Saappaiden ei mun mielestä tarvitse välttämättä sopia muihin vaatteisiin. Ne pistetään jalkaan silloin kun sataa tai menee plussan puolelle.”
Anu-Maarit Seppälä

Anu-Maarit Seppälä, 22

”Mulla on ainakin kolmet parit kumppareita. Duudsonien emäntäsaappaat ja mustat Nokiat, ovat työsaappaita ja nämä ovat mun kaupunkikumpparit. Näissä on sopivan matala varsi. Päällimmäinen syy ostaessa kuitenkin oli se, että Hai-saappaat ovat klassikko. Kumpparit voivat olla tyylikkäät, ja niitä näkyy enemmän katukuvassa. Maailmalla Hunterit ovat olleet muodissa jo vuosia.”
Riina Rautio

Riina Rautio, 23

”Halusin varta vasten Hai-saappaat. Ne ovat klassikko, niitä on paljon erivärisinä ja ne näyttävät hauskoilta. Nämä [vadelmanväriset] eivät sovi hyvin muihin vaatteisiin, mutta nämä olivat Etolassa ainoat. Laitoin äidin kutomat villasukat alle; ne vähän niin kuin mätsää näihin.”
Noora Manninen

Noora Manninen, 24

”Hankin nämä kesällä maatalousharjoittelussa hajonneiden tilalle. Moniin muihin saappaisiin verrattuna nämä tuntuvat mukavilta jalassa. Hai-saappaissa varsi on liian löysä, kun taas näissä halpiksissa se on tarpeeksi tukeva. Olisin mielelläni ostanut Nokiat, merkillä on sillä tavalla väliä. Harkitsin myös punaisia, mutta päädyin mustiin, sillä se sopii paremmin muihin vaatteisiin.”
Helena Hauta-alus

Helena Hauta-alus, 27

”Prismassa ei ollut vaihtoehtoja, kun kävin ostoksilla, joten pitkävartisten mustien ja näiden kesken valitsin kivemman näköiset. Ennen koiran hankintaa en koskaan pitänyt saappaita, mutta koiraa ulkoiluttaessa ne ovat hyvät. Olen töissä täällä, joten sisälle tullessani vaihdan toiset kengät. Pidän näitä, jotta säästän nahkakenkiäni.”
Katri Haataja

Katri Haataja, 19

”Aiemmin mulla ei ollut sellaisia saappaita, joita olisi kehdannut laittaa kouluun jalkaan. Halusin varta vasten Hai-saappaat, sillä ne ovat muodissa. Ajattelin myös, että nämä miellyttävät useamman vuoden silmää. Nokian pitkävartiset saappaat eivät sovi katukäyttöön, vaan niillä lähdetään mieluummin jonnekin suolle tarpomaan.”
Kirsi Kurki

Kirsi Kurki, 26

”Nämä on mun kaupunkikumpparit. Maastokumpparit on erikseen, ne ovat sellaiset skrodemmat, eikä niitä oikein kehtaa pitää. Nämä Etolasta ostetut on sievät ja kevyet jalassa. Ulkonäkö ratkaisi saappaiden valinnassa. Ajattelin, että tämä nauhadetalji on kiva, erikoinen, naisellinen lisä. Muutenkin mun tyyli on naisellinen ja maanläheinen.”

 

Tästä jutusta on poistettu osa 21.4.2017.