Osaako Tero Vaara lukea?

T:Teksti:

Tero Vaara väittää Ylioppilaslehdessä (12/09), että olisin vaatinut Jussi Halla-aholle tuomiota hänen nettikirjoitteluistaan. Taustalla vaikuttaa viihdekirjailija Anja Snellmanin blogissaan ja MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksessä roiskimat mielipiteet. Kyseessä on Uuden Suomen haastatteluni, joka tehtiin ennen käräjäoikeuden tuomion antamista.
Viihteentekijöiltä ei voi odottaa pohdittua ja perusteltua puhetta ilmaisunvapausjuridiikan nyansseista. Mutta viihdetaiteilijoiltakin voi odottaa luetun ymmärtämisen alkeiden hallintaa.
Haastattelussa en – todellakaan – ole vaatinut Halla-aholle tuomiota, vaan sanoin näin: ”Jussi Halla-ahon mahdollista rangaistusta hän ei lähde arvailemaan, ja hän jättää asian tuomioistuimen päätökseksi.”
Ja lisäksi (Halla-ahon tueksi!): ”Asiaa pitää katsoa kokonaisuutena, eikä irrottaa yksittäisiä lauseita, Tontti kommentoi Jussi Halla-ahon blogitekstejä.”
Tero ja Anja. Uskottavuutensa voi menettää monella tavalla. Yksi näistä on tarkoitushakuisesti vääristellä toisten sanomisia. Onnea valitsemallanne tiellä. Ystävällisesti,

Jarkko Tontti
Kirjailija, OTT, VT