Arkisto

25.10.2024
Hyyn edarivaalien äänikuningatar Jenny Kasongo toivoo, ettei vasemmisto jyrää muiden ryhmien yli budjettineuvotteluissa. Myös muut ääniharavat peräänkuuluttavat kompromissia.
Tolvaksen lähtö tuli Ylvan hallituksen puheenjohtajalle pienenä yllätyksenä. Uuden toimitusjohtajan rekrytointi on käynnissä.
24.10.2024
Jodelin perusteella oikeiston jytky edarivaaleissa näytti selvältä, mutta toisin kävi, kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Roosa Welling.
Maailmanpyörä kasvatti paikkamääräänsä Hyyn edustajistossa. Vaalien voittajiin lukeutuu myös uusi konservatiivinen ryhmä Murros, joka onnistui nappaamaan yhden paikan.
17.10.2024
Hyyn pääsihteerin sijaiseksi nimitetty Paula Karhunen uskoo, että talousvaikeuksissa painiva ylioppilaskunta tulee selviytymään vielä seuraavistakin 160 vuodesta.
11.10.2024
Viisi euroa vai 20 euroa? Ylioppilaslehti kysyi Hyyn vaaliliitoilta, paljonko jäsenmaksua oltaisiin valmiita korottamaan tai mihin isot leikkaukset kohdistuisivat.
Hallituksen opiskelijoihin kohdistuvista lisäleikkauksista ei koskaan tiedä, mutta tähtiin voit aina luottaa.
Toimitussihteeri Eveliina Lempiäinen katsoo kameraan vakavana. Hänellä on vihreä college, jossa lukee Happy Valley, ja takana näkyy Talvipuutarha.
Suunnitelmien peruminen on helpompaa kuin koskaan, ja usein tingimme vapaa-ajan menoista. On aika keskittää sluibailu ikäviin velvollisuuksiin, kirjoittaa toimitussihteeri Eveliina Lempiäinen.
Hallitus on siirtämässä opiskelijat yleisen asumistuen piiristä takaisin opintotuen asumislisälle. Muutoksen on määrä astua voimaan elokuussa 2025, ja yksin asuvalle helsinkiläiselle se voi tarkoittaa jopa 130 euron menetystä kuussa. Kysyimme, miten muutokset vaikuttaisivat opiskelijoiden asumiseen.
Vielä alle kymmenen vuotta sitten fukseja pantiin strippaamaan ja tyhjentämään viinapulloa piirissä. Nykyään fuksiaisissa pyritään takaamaan turvallisempi tila ja alkoholiton vaihtoehto kaikille. Mitä opiskelijakulttuurissa on oikein tapahtunut?
Kunnianhimoton ilmastojournalismi on epäreilua yleisöä kohtaan, kirjoittaa toimittaja Karoliina Paananen.
Töölön rajat eivät ole vain maantieteellisiä. Ne määrittelevät hyvän maun, kirjoittaa toimittaja Juho Kankaanpää roastissaan.
Ö Fest on salaperäinen musiikkifestivaali, jonka järjestämispaikkaa ei kerrota etukäteen edes niille, jotka ovat ostaneet lipun. Sen parikymppiset järjestäjät ovat halunneet luoda taianomaisen yhteisen kokemuksen, mutta työstään he eivät saa palkkaa. Onko festarialan tulevaisuus pienissä kengännauhabudjettitapahtumissa?
Takavuosien fuksiaiset tuntuvat nyt varsin kyseenalaisilta, mutta onko opiskelijakulttuuri siistiytynyt jo liikaakin, pohtii Ylioppilaslehden päätoimittaja Roosa Welling.
Hyvinvointivaikuttaja Roosa Rahkonen on kokenut uupumuksen ja masennuksen, mutta tänä syksynä hän palaa yliopistoon ja muuttaa kaupunkiin, joka ei koskaan nuku. Ovatko zoomerit jo liian kunnianhimoisia, vai vieläkö kannattaa puskea unelmia kohti?
Matias Stubbe tutki oikeustieteen gradussaan, miksei Suomessa vainajan tuhkista saa tehdä timanttia.
3x
Ylioppilaslehti esittelee elokuvia, joissa trippaillaan tai muuten vain poltellaan röökiä ja kumia.
Rapatessa roiskuu ja joskus rusentuu muutama raakku. Lähetimme postia ansioituneille mokaajille.
13.9.2024
Hyyn rahahuolet jatkuvat, ja edustajistossa väläytellään sekä jäsenmaksun korottamista että tuntuvia leikkauksia.
Welling on työskennellyt viimeiset viisi vuotta Helsingin Sanomien toimittajana.
"Erityissuojelussa taitaakin koulutuksen sijaan olla petetty koulutuslupaus, josta on muodostumassa kokoomuslainen klassikko", kirjoittaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli.
"Harmittomien meemien lisäksi American Psychon kohtauksia on viime vuosina irrotettu kontekstistaan pönkittämään miehistä ylivaltaa internetin manosfäärissä", kirjoittaa Ylioppilaslehden toimitussihteeri Eveliina Mäntylä.
Palstalla ilmastonmuutos näkyy.
Laitaoikeistolle povataan eurovaaleissa historiallista voittoa. Parlamentissa istuu jo edustajia, jotka myötäilevät Venäjää ja rikkovat oikeusvaltioperiaatetta – siis unionin omia sääntöjä.
Kokoomusopiskelijoiden mukaan opiskelijapolitiikan keskusteluilmapiiri on kärjistynyt ja yhteys ryhmien välillä heikentynyt. Kuuluuko missään enää sivistyksen ääni?
Tehokas uni on talouskasvun edellytys. Vastarinta mätänee sängyssä.
Hallitus tervehtii opiskelijoita leikkaamalla asumistukea ja jäädyttämällä opintorahan indeksikorotuksen. Asumistuen leikkaukset astuivat voimaan 1. huhtikuuta. Näiden haastattelujen jälkeen kehysriihessä päätettiin leikata opiskelijoiden asumisesta vielä lisää.