Ylioppilaslehden seuraava päätoimittaja on Roosa Welling, 25

Welling on työskennellyt viimeiset viisi vuotta Helsingin Sanomien toimittajana.

T:Teksti:

|

K:Kuvat: Tilda Lassila

Ylioppilaslehden seuraavaksi päätoimittajaksi on valittu toimittaja Roosa Welling, 25. Valinnan teki Helsingin yliopiston ylioppilaskunta valintatyöryhmän yksimielisen esityksen pohjalta. Päätös hyväksyttiin edustajiston kokouksessa tiistaina.

”Tuntuu ihan todella hyvältä. Olen onnellinen tästä mahdollisuudesta”, Welling kommentoi tunnelmiaan heti valinnan jälkeen.

”Eniten odotan, että pääsen muodostamaan omaa toimitustani. Se on minulle aivan uusi työtehtävä, josta olen innoissani. Jännittää nähdä, millaisia ihmisiä tällä kertaa hakee, ja vaikuttavatko Ylioppilaslehteen kohdistuneet leikkaukset hakijoiden määrään. Olen luottavaisin fiiliksin, että hyvä porukka löydetään.”

Welling haluaa tehdä seuraavan kahden vuoden aikana Ylioppilaslehteä, jonka jutut päätyvät myös valtakunnallisiksi uutisiksi.

Hän nostaa esiin kuihtuvan mediakentän ja vastikään lopetetut nuorten mediat, kuten Lapin ylioppilaslehden, Improbaturin ja Nyt-liitteen sekä Helsingin Sanomien lopettaman yliopistokirjeenvaihtajan pestin. Mediakenttä on pitkälti keski-ikäinen ja -luokkainen.

”Nuorten ääni ei kuulu entistä enemmän, vaan vähemmän. Siihen haluan puuttua”, Welling sanoo.

Welling on työskennellyt viimeiset viisi vuotta toimittajana Helsingin Sanomissa. Welling on toiminut Helsingin Sanomissa myös toimitussihteerinä ja tuottajana. Viimeiset kaksi vuotta hän on seurannut erityisesti nuoria ja opiskelijoita koskevia uutisaiheita.

Welling on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.

Ylioppilaslehden päätoimittajan kausi on kahden vuoden mittainen. Uusi päätoimittaja aloittaa tehtävässä elokuussa. Ylioppilaslehden päätoimittajan tehtävää haki määräaikaan mennessä kymmenen ihmistä.

Päätoimittaja valitsee Ylioppilaslehden uudet toimitussihteerit ja AD:n. Myös heidän kautensa on kahden vuoden mittainen. Haku toimitussihteerien ja AD:n tehtäviin aukeaa kesäkuussa.

30.5.2024 Juttuun päivitetty parempilaatuinen kuva.