Lähetimme ruplia Venäjän apumiehelle, ex-kansanedustaja Ano Turtiaiselle

Palstalla lähetämme ihmisille postia.

T:Teksti:

Arvoisa ex-kansanedustaja Ano Turtiainen,

Saamanne 632 ääntä ei tällä kertaa riittänyt eduskuntapaikan uusimiseen. Se on noin viidennes äänistä, joilla teidät valittiin eduskuntaan perussuomalaisten riveistä vuonna 2019. 

Romahdus ei yllätä. Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan kärjistyttyä suomalaiset kääntyivät näkyvästi Venäjää vastaan ja tukeutuivat Natoon. Te olitte eri mieltä, ja totesitte vain Jumalan kanssa tehdyn liiton olevan kestävä. Kansan syvien rivien mielipide ei muuttunut, vaikka hankitte puoluekokoukseenne Venäjän suurlähetystön ystävällismielisen tervehdyksen kesällä 2022. 

Kansanedustajakautenne muistetaan parhaiten kohuista. Kutsuitte muun muassa poliisimiestä munattomaksi nillittäjäksi. 

Kohuista merkittävimmät kuitenkin liittyivät rahaan. Monet somekeskustelijat epäilivät toistuvasti teidän ja Valta kuuluu kansalle -puolueenne saavan sitä Venäjältä. Väitteitä ei ole vahvistettu. 

Sen sijaan saitte runsaasti rahaa toisaalta. Olitte vuonna 2020 koko eduskunnan ahkerin kilometrikorvausten nostaja. Iltalehti kertoi teidän nostaneen jopa 12 000 euroa korvauksia ja ajavan omalla autolla kilometrinkin mittaiset matkat. Siinä autossa ei ilmastohumppa soi. 

Nyt kun olette pudonneet eduskunnasta, kilometrikorvausten ja muiden etujen saaminen lakkaa. Lisää tulojanne syövät Gometal-voimailuvälinekauppanne konkurssi ja Wiikinki-grillinne nurin meno. Vähempikin aiheuttaa stressiä, vaikka varmasti nostatte kansanedustajien sopeutumisrahaa niin paljon kuin voitte. Voimia! 

Halusimmekin Ylioppilaslehdessä muistaa teitä lähettämällä muutaman ruplan. Ne ovat käypää valuuttaa suuresti tukemallanne Venäjällä ja tulevat tarpeeseen – naapurimaan johtajat tuskin kiittävät Teitä työstänne ruplasalkuilla nyt, kun menetitte paikkanne kansanedustajana. 

Удачи в будущем, 

Ylioppilaslehti