Ylioppilaslehden seuraava päätoimittaja on Adile Sevimli, 28 – ”Nyt aivosumun keskelle paistaa aurinko”

Sevimli on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistossa ja työskentelee parhaillaan tutkivan journalismin Long Play -verkkomediassa.

T:Teksti:

|

K:Kuva Jonne Räsänen/ Otava Avainsanat

Ylioppilaslehden seuraavaksi päätoimittajaksi on valittu toimittaja Adile Sevimli, 28. Valinnan teki Helsingin yliopiston ylioppilaskunta valintatyöryhmän yksimielisen esityksen pohjalta.

Sevimli ei päässyt osallistumaan valintaansa koskevaan kokoukseen koronan takia.

”Nyt aivosumun keskelle paistaa aurinko”, Sevimli kommentoi tunnelmiaan.

”En malta odottaa, että pääsen aloittamaan uudessa duunissa ja tapaamaan tulevat toimitussihteerit ja AD:n. Jännittää nähdä, millaisia tyyppejä tällä kertaa hakee.”

Sevimlin tavoitteena on tulevan kahden vuoden aikana tehdä mediaa, joka ei tyydy vain reagoimaan, vaan myös aloittaa keskusteluja. Hän haluaa myös tehdä monipuolista lehteä, joka puhuttelee monenlaisia lukijoita.

Hän nostaa esiin myös Ylioppilaslehden aseman supistuvalla aikakauslehtien kentällä.

”Sekä mediassa että yliopistoissa yritetään pärjätä yhä pienemmillä resursseilla samalla kun odotukset näitä instituutioita kohtaan ovat pysyneet samana tai jopa kasvaneet. Se on jännittävä paikka tehdä juuri Ylioppilaslehteä, johon varmasti kohdistuu entistä suurempia odotuksia”, hän kertoo.

”Kauheat paineet olla hauska, viiltävän osuva ja koskettava, kaikkea yhtä aikaa!”

Sevimli työskentelee parhaillaan tutkivaan journalismiin keskittyvän Long Play -verkkomedian toimittajana ja tuottajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa toimittaja Ylellä sekä taustatoimittajana podcasteissa ja tv-ohjelmissa. Sevimli on kääntänyt ja kirjoittanut myös kirjoja. Yhdessä Oona Pohjolaisen kanssa kirjoitettu nuortenromaani Kärsimyskukkauuteaddiktio (Otava) ilmestyi viime viikolla.

Koulutukseltaan Sevimli on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Opiskelijoille hän saattaa olla tuttu myös ainejärjestölehti Groteskin päätoimittajana.

Ylioppilaslehden päätoimittajan kausi on kahden vuoden mittainen. Nykyinen päätoimittaja aloitti tehtävässä elokuussa 2020 ja päättää kautensa heinäkuun 2022 lopussa. Tehtävään saapui määräaikaan mennessä kahdeksan hakemusta.

Ylioppilaslehden toimitussihteerit ja AD:n valitsee päätoimittaja. Myös heidän kautensa on kahden vuoden mittainen.

Juttua päivitetty 20.5. kello 10.55. Lisätty Adile Sevimlin kommentit.