Postia: Suomen pitää olla maa, jossa ahkeruuteen kannustetaan – Siksi lähetimme Jukka Kurttilalle rahaa

Palstalla lähetämme ihmisille postia.

T:Teksti:

|

K:Kuvat: Antti Yrjönen

Tsau, Jukka Kurttila!

Ikävä kuulla, että elämä on koetellut. Kerroit hiljattain Helsingin Sanomissa ja MTV:llä, että olet perustanut kavereittesi kanssa ”ihan perusolutta” valmistavan oluttehtaan.

Riipaisevissa haastatteluissa kerroit, että pääkonttori on 12 neliön huone Kontulan Sirrikujalla, eikä kalliisiin laitteisiin ole varaa.

Pienpanimoille suunnattua verohelpotustakaan ei suuren tuotannon takia heru.

100000 litraa Keijo-kaljaa kuukaudessa valmistetaan A. Le Coqin panimolla Tartossa. Ahdinkosi on käsinkosketeltavaa.

”Me ollaan Kontulassa sen verran köyhempiä, ettei ole varaa kalliisiin laitteisiin. Piti keksiä toisenlainen ratkaisu”, kuvailit tilannetta.

Jopa Ylioppilaslehden kyynisessä toimituksessa painettiin pitsiliinat silmäkulmaan. Me olemme huolestuneita, Sinusta Jukka, ja haluamme auttaa.

Suomalainen yhteiskunta on todella epäonnistunut, jos jopa mainostoimisto Bob Helsingin perustaja ja Finlaysonin omistaja ja luova johtaja joutuu kärsimään puutetta.

Vuonna 2019 ansiotulosi olivat surkeat 189 747 euroa ja 97 senttiä, niukasti enemmän kuin naapureillasi. Samana vuonna kontulalaisten ansiotulot olivat keskimäärin hieman yli 20000 euroa.

Me täällä Ylioppilaslehdessä uskomme, että Suomen pitää olla sellainen maa, jossa jokaisella on oikeus ja mahdollisuus menestyä omalla työllään ja jossa ahkeruuteen kannustetaan.

Siksi lähetämme sinulle innovaatiotukena ja köyhäinapuna tämän ruttuisen viiden euron setelin.

Toivottavasti siitä on apua.

Voimia toivottaen

Ylioppilaslehti