Asiaton kysymys: Liittyykö lähtöönne draamaa, pormestari Jan Vapaavuori?

Ylioppilaslehti kysyy sen, mistä valtamedia vaikenee.

T:Teksti:

|

K:Kuvat: Jetro Stavén / Helsingin kaupunki

Hyvää päivää Janne! Saanhan puhutella teitä teidän armonne, teidän armonne?

Tottakai, saatte puhutella miten haluatte, rakas toimittaja. Miten haluaisitte että minä puhuttelen teitä?


Rouva Paananen tai Tutkiva journalisti. Olette varmaan jo kuullut uutisen, että Jussi Halla-aho hakee paikallenne. Saiko hänen ilmoittautumisensa pormestarikisaan teidät harkitsemaan lähtöänne uudelleen?

Rouva tutkiva journalisti, en ole ennen enkä nyt, enkä tulevaisuudessa ajatellut omaa elämänkulkuani suhteessa Jussi Halla-ahoon.


Oletteko te lähdössä EK:n johtoon?

Rouva Paananen, en ole.


Tietääkö Häkämies, että haluatte kammeta hänet syrjään?

Rouva Paananen, tällä kertaa tietolähteenne on joko epäluotettava tai ollut juovuksissa tai sitten olette kuullut väärin.


Ahaa, haette presidentiksi!

Käsittääkseni sellainen paikka ei ole nyt auki.


Helsingin kaupunki on iso työnantaja. Minkä seuraavista avoimista paikoista valitsette? Lähihoitaja, vahtimestari, puutarhuri…

Rouva Paananen, ehdottomasti jumppamaikan. En keksi luonteenlaadulleni tai motorisille taidoilleni sopivampaa työtä kuin liikunnan opettaja. Luotan, että jos tarkemmin katsotte auki olevia paikkoja, löydätte sieltä sellaisen. Ja jos ei löydy, niin valitsen puutarhurin. Vanhan kiinalaisen sananlaskun mukaan kaikki tässä elämässä on turhaa paitsi puutarhan hoito.


Vai mitä jätkät. Liittyykö tulevaan lähtöönne draamaa, teidän armonne?

Ööh…olen tottunut siihen, että elämään liittyy draamaa. Minusta draama kuuluu elämään ja se on ihmiselle hyväksi.

Asteikolla 1-5 kuinka paljon draamaa lähtöönne liittyy, teidän armonne?

Ehdottomasti 4.22.

Aiotteko tehdä profiilin työpaikkahakusivustoille? Minulla on otsikko valmiina: Jan Vapaavuori, maailman toimivin henkilö. Mitäs siihen sanotte?

Olen vakuuttunut siitä, että Helsinki voi vielä jonain kauniina päivänä olla maailman toimivin kaupunki. Uskon kuitenkin, että Helsingin kaupungilla on paljon paremmat mahdollisuudet kilpailla kansainvälisten verrokkiensa kanssa kuin nykyisellä pormestarilla.


Onko Helsingin kaupunki maailman toimivin työnantaja?

Ööh, tähänkin tohdin aavistuksen verran epäillä, ja onneksi se ei ole kuulunut meidän tämän vaalikauden lupauksiimme.

Kumman kaa lähtisitte mieluummin Vaasankadulle vetämään ns. syyntakeettomat, Nasima Razmyarin vai Anni Sinnemäen?

Ehdottomasti mieluiten rouva Paanasen.


Minä lähtisin Anni Sinnemäen, koska hän saattaisi ”pienessä hönössä” lipsauttaa jonkin mehevän juorun Ulta Bran ajoilta.

Karoliina Paananen on todennäköisesti varsin nuori, mutta jos hän jostain googlettaa, niin hän havaitsee, että olen Anni Sinnemäen kanssa kerran juonut riittävän määrän alkoholia tavalla, josta on uutisoitu Suomen kansalle.


Minkälaisia asioita Sinnemäki silloin lipsautti?

Kuten en paljasta sitä, mitä rouva Paananen tulee minulle lipsauttamaan syyntakeettomilla bakkanaaleillamme, en myöskään aio paljastaa sitä, mitä rouva Sinnemäki minulle paljasti.


Hävisitte puheenjohtajavaalissa Alexander Stubbille. Oletteko sen jälkeen voittanut Alexin jossakin? Esimerkiksi tenniksessä?

Siitä huolimatta, että olen lähes koko ikäni harrastanut kovin monintyyppisiä lajeja, on itsestään selvää, että urheilullisissa suorituksissa meriittini suhteessa Alexander Stubbiin ovat niin vähäpätöisen pienet, ettei siitä kannattaisi edes käydä keskustelua.


Entä onko Petteri Orpo ikinä voittanut ketään missään?

Käsittääkseni Petteri Orpo voitti Alexander Stubbin kokoomuksen puheenjohtajavaalissa.


Kokoomuksen touhusta ei näytä tulevan mitään. Olisivatko asiat paremmin, jos Teidät olisi valittu johtoon vuosia sitten?

Tämähän on suorastaan itsestään selvää.


Mikä on parasta Ben Zyskowiczissa?

Ben Zyskowiczin hienot kaverit.


Meillä Ylioppilaslehdessä on suvereenia Linkedin-osaamista. Voisimmeko auttaa teitä hakemaan töitä esimerkiksi laatimalla Linkediniin työnhakuilmoituksen puolestanne?

Olisin suorastaan imarreltu, jos teillä toimistossa haluttaisiin uhrata kallisarvoista aikaanne ja luovuuttanne ja energiaanne tällaiseen filantrooppiseen harjoitukseen.


Tarvitsisimme sitä varten vielä palkkatoiveenne. Kuinka paljon se on, asteikolla 1–500 000 euroa vuodessa? Yskäiskää, jos se on enemmän.

Vastaus on edelleen 4.22.


Sitten kun uusi uranne selkiytyy, teidän armonne, voisitteko ystävällisesti kertoa siitä ensimmäisenä Ylioppilaslehdelle?

Ehdotan, että me, rouva Paananen, ajoitamme yhteiset bakkanaalimme Vaasankadulla juuri tähän hetkeen, jolloin voin kertoa ne ensin Ylioppilaslehden toimittajalle kuitenkin ollen varma siitä, että hän ei sitä seuraavana päivänä enää muista.