Aikamme influensseri – haastattelussa Kasper Strömman

Ikävintä influensserina olemisessa on niin monen ihmisen influenssoimisesta syntyvä vastuu, sanoo Kasper Strömman.

T:Teksti:

|

K:Kuva: Sara Hornig

Kuka: Kasper Strömman
Ikä: 44
Asuu: Vallilassa 
Tekee: Kasper Diem -blogia, Kasper ja Mikko -podcastia ja Stugor-arkki­tehtuuriohjelmaa. Vuoden graafikko 2013. vaikuttaja.

Jos saisit käyttöösi aikakoneen, mihin matkustaisit?

Vuoteen 2013 voittaakseni Vuoden graafikko -tittelin uudestaan. Nyt puhutaan kuitenkin elämän suurista kohokohdista.

Syksy tarvitsee oman leivoksen. Mikä se on?

Jokin perunaleivostyyppinen. Syksyllähän ei oikein muuta ole kuin perunannostoloma, joka myös syyslomana tunnetaan. Kolumbus toi perunan Eurooppaan, mutta kuka toi sen Suomeen? Ehkä Runeberg.

Kuka on idolisi?

Olen itse oma idolini. On vähän epäterveellistä idolisoida muita ihmisiä, koska silloin pettyy aina. Idolius pitää löytää itsestään.

Mainitse ikonisin tietämäsi duo.

Haluaisin sanoa Kasper & Mikko, mutta kyllä se taitaa olla Black & Decker.

Podcast on vain keino pitää omaa brändiä näkyvissä.

Ruma sana toi henkilöbrändi! Itse tykkään ilmaisusta rakentaa myyttiä itsestään. On nopeampaa puhua tunti jonkun kanssa kuin kirjoittaa se kaikki ylös. Haluan vanhana sanoa, että mulla on ollut podcast.

Mitä tulee podcastien jälkeen?

Olen kerran kokeillut semmoista kuin Facebook Spaces. Se on virtuaaliympäristö, johon tarvitsee lasit, hanskat ja kuulokkeet. Tapaa Kasper ja Mikko kauniissa puistossa! Kyllä se on tosi ihmeellistä. 

Kuka voittaa vaalit?

Se joka tuo kolmannen vaihtoehdon hillon ja mantelimassan rinnalle. Joku joka tarjoaa vaihtoehtoja eikä ole juuttunut kahteen vanhaan. 

Huhtikuu on kuukausista julmin. 

Ei, ei missään nimessä. Se on kuukausien top kolmosessa! Samaan tapaan pidän maanantaita viikon parhaana päivänä. Silloin kaikki ikään kuin alkaa taas alusta. 

Mikä on onnellisuutesi salaisuus?

Riittävä uni, vedenjuonti ja liikunta. Dehydration aint no joke.

Mikä on ikävintä influensserina olemisessa?

Vastuu tietenkin. Influensserina influenssoin niin montaa ihmistä, että mukana tulee paljon vastuuta. Toisaalta olen kiitollinen, että se vastuu on annettu just mulle. Käytän sitä hyviin tarkoituksiin enkä pimeiden mahtien edistämiseen. 

Mitä olet oppinut influensserikavereiltasi Asennemediassa?

Mulla on loppujen lopuksi aika vähän tekemistä niitten kanssa. Yritän välttää sitä, että influenssoisin liikaa šampoota ja muita tällaisia asioita. Sen olen oppinut Asennemedian konttorilta, ettei ikinä voi olla liikaa tauluja, joissa lukee Live Love Laugh

Missä on maailman paras design?

Design on tänä päivänä kauhean ladattu sana, lähinnä markkinointitermi. Oikeasti maailman paras design on varmaan jossain polkupyörätehtaalla tai muussa paikassa, jossa se sana on reclaimattu alkuperäiseen merkitykseensä. Olen kuullut, että Taiwanissa ollaan tosi hyviä tekemään polkupyöriä. 

Mitä pimeä mahti tekee?

Ehkä se on jonkinnäköinen houkutus lopettaa oikea koulu ja enrollata elämäm kouluun. Olen koulutusta puolustavalla ristiretkellä tällä hetkellä. 

Mikä mättää nykymenossa?

Nykymeno on oikeastaan ihan hyvä. Suomi on kaikissa mittareissa aina ygönen, mutta maailman onnellisimmassa maassa kaikki raivostuvat kuullessaan sen. Ei siis oikeastaan mätä mikään, mutta aina pitää tietysti silti parantaa ja taistella ykköspaikan puolesta.