Ylioppilaslehdelle kaksi ehdokkuutta Edit-kilpailussa

Aikakauslehtialan Edit-kilpailun voittajat ratkeavat 15. maaliskuuta.

T:Teksti:

|

K:Kuva: Aapo Huhta

Kuva: Aapo Huhta.

Ylioppilaslehti on saanut kaksi ehdokkuutta tämän vuoden Edit-kilpailussa. Edit on Aikakauslehtien liiton järjestämä aikakauslehtialan kilpailu, jonka ”shortlistit” eli kilpailusarjojen kolmen kärjet julkistettiin tänään.

Syksyn ensimmäisessä Ylioppilaslehdessä (4/2017) julkaistu, freelance-toimittaja Veera Koivaaran kirjoittama Usko, toivo ja yksilöllisyys -juttu on ehdolla vuoden feature-jutuksi. Juttu käsittelee parikymppisten tasapainoilua uskonnollisen kodin ja oman, henkilökohtaisen vakaumuksen välillä. Jutun tekoon osallistuivat myös freelance-valokuvaaja Aapo Huhta, editorina työskennellyt Ylioppilaslehden toimitussihteeri Veera Jussila ja AD Tuomas Järvenpää, joka vastasi jutun taitosta sekä kuvasuunnittelusta.

Toinen Edit-ehdokkuus on niin ikään kyseistä jutusta. Huhdan ottamat kuvat ovat ehdolla myös vuoden aikakauslehtikuviksi, kuvareportaasi-sarjassa. Kilpailusarjojen voittajat selviävät 15. maaliskuuta.

Ylioppilaslehti oli ehdolla kilpailussa myös viime vuonna. Tuolloin Ylioppilaslehden toimitussihteeri Melissa Heikkilä oli ehdolla vuoden toimittajaksi ja freelance-valokuvaaja Jussi Särkilahti vuoden kuvaajaksi Palveluksessanne-jutun kuvista. Vuoden toimittajaksi valittiin viime vuonna Suomen Kuvalehden Vappu Kaarenoja, ja vuoden kuvaajaksi puolestaan Image-lehteä avustanut Vilma Pimenoff.