Pian alkaa Sorbuksen Ylkkäri-viikko!

T:Teksti:

Kuva: Ylioppilaslehti.

Ylioppilaslehti julkaisee toukokuussa antologian, jossa vierailevien kirjoittajien tekstit pohtivat median ja journalistisen valinnan suhdetta taiteeseen, talouteen ja tieteeseen.

Valtaamme ennen keväistä h-hetkeä Sorbus-gallerian viikoksi. Tule kanssamme hengailemaan, pohtimaan journalismia ja sen kipukohtia sekä kuuntelemaan kiinnostavia keskusteluja.

 

MAANANTAINA 12.2. KLO 18 puhutaan taiteesta mediassa. Onko taiteilijoiden paljon puhuttu köyhyys poliitikkojen vika, vai ovatko taiteilijat edes köyhiä? Onko median rakastama taide nykyään mietoa hyötytaidetta? Tai oikeamielisen osoittelevaa eikä vahingossakaan moraalitonta? Keskustelemassa ovat tutkija Pauli Rautiainen, kuvataiteilija Anna Tuori, tutkija Sari Karttunen, Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Aino Frilander ja vapaa kulttuuritoimittaja, valokuvaaja Helen Korpak. Keskustelun vetää Ylioppilaslehden toimitussihteeri Veera Jussila.

KESKIVIIKKONA 14.2. KLO 18 puheenaiheena on tieteen ja journalismin suhde. Mitä tieteen piirteitä media ei valota tarpeeksi? Heikentääkö ristiriitainen terveysjournalismi luottamusta lääketieteen asiantuntijoihin? Onko suomalainen tiedepolitiikka todella niin kehnoa kuin negatiivisen uutisoinnin perusteella näyttäisi? Keskustelijoina ovat tietokirjailija Tommi Uschanov, tiedetoimittaja Niko Kettunen, Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri Ulla Järvi ja Helsingin yliopiston viestinnän professori Esa Väliverronen. Keskustelun vetää Ylioppilaslehden toimitussihteeri Anni Pasanen.

PERJANTAINA 16.2. KLO 18 puhututtaa talous. Mistä kaikesta media kertoo meille talouden kielellä? Onko talouden kielestä oikeastaan tullut uusi tapa puhua mistä vaan? Entä miksi keskiluokka ja sen asema ovat talousuutisoinnin keskiössä – vai ovatko ne? Keskustelijona ovat toimittajat Minea Koskinen ja Mari Uusivirta, ja keskustelua johdattelee Ylioppilaslehden päätoimittaja Robert Sundman.

 

Päivitämme lisätietoja keskustelutilaisuuksista viikon aikana Facebook-tapahtumaan. Sinne postaamme myös live-streamien linkit sekä tallenteet.

Antologia ja keskustelutilaisuudet ovat osa Ylioppilaslehden projektia, joka toteutetaan Helsingin Sanomain säätiön tuella.

 

Juttua on päivitetty perjantaina 16.2. klo 16:23.