Trumpin protektionismi ei satuta Yhdysvaltoja, vaan vientivetoisia pieniä maita

Trumpin "America first" -ajattelu ei tarkoita sitä, etteikö Yhdysvaltojen intressit olisi jossain määrin ulkomaillakin. Kauppapolitiikan saralla maa siirtyy kuitenkin protektionistisempaan linjaan. Näin arvioivat The Ulkopolitistin Henri Vanhanen ja Ilmar Metsalo podcastimme kolmannessa jaksossa.

T:Teksti:

|

K:Kuva: Jussi Särkilahti

Matkalla Trumpin Amerikkaan -podcastin kolmannessa jaksossa pohditaan Donald Trumpin ulko-, turvallisuus- ja kauppapoliittisia linjoja. Miksi puhelusta Taiwaniin nousi kohuttu tapaus? Entä ketä protektionismi satuttaa eniten? Miksi Trump haluaa korostaa Lähi-itää ja Isisin vastaista taistelua? Samalla käymme läpi tietenkin myös Suomen ja Yhdysvaltojen välisiä suhteita sekä niiden kehitystä.

Keskustelemassa ovat tällä kertaa Henri Vanhanen ja Ilmar Metsalo, yhdessä Robert Sundmanin kanssa.

https://soundcloud.com/user-836311836/matkalla-trumpin-amerikkaan-osa-3-9122016

Podcastimme ilmestyy joka toinen viikko. Sen tarkoituksena on seurata talven ajan, miten demokraattien valtakausi hiljalleen päättyy ja kuinka uusi herra ottaa Washingtonin haltuun. Tulevissa jaksoissa tulemme vielä keskustelmaan muun muassa ilmastopolitiikasta sekä tappion kärsineen demokraattipuolueen tilasta. Jaksot löytyvät Soundcloudin (RSS) lisäksi iTunesista.