Miksi Maaret Kalliolle lähetettiin hieromasauva?

T:Teksti:

Ylioppilaslehti lähetti hieromasauvan Yst. terv. Ylioppilaslehti -nimisellä printtilehtemme palstalla psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kalliolle. Vesa Linja-aho tarttui juttuun blogissaan, jossa hän tulkitsi viestin seksuaaliseksi häirinnäksi. Tämän jälkeen Maaret Kallio kommentoi Vesa Linja-ahon tekstiä omassa blogissaan otsikolla ”Onko hieromasauva huumoria, kritiikkiä tai häirintää?”

Syytös seksuaalisesta häirinnästä on aina vakava, siksi haluan asiaa myös kommentoida. Kallio pohdiskeleekin itse jo otsikossa, mikä jutun tarkoitus oli. Vastaus löytyy samasta otsikosta. Ylioppilaslehden palstan tarkoitus on huumori, kritiikki tai jotain näiden välistä. Kirjeen lähettämisen tarkemmat syyt löytyvät kirjeestä itsestään.

Palstalla on aiemmin lähetetty esimerkiksi homoyleisölle suunnattu lifestyle-lehti jääkiekkovalmentaja Juhani Tammiselle, teltta apulaiskaupunginjohtaja Laura Rädylle ja ”Minulle ei vittuilla!” -t-paita Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajalle. Ne eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että Tammisen tulisi mielestämme yrittää kääntyä homoksi, Laura Rädyn tulisi meistä aivan tosissaan mennä loskassa telttaan nukkumaan tai JSN:n puheenjohtajan pitäisi aivan todella kulkea kadulla lähettämässämme t-paidassa – vaikka halutessaan ne voi toki lukea niinkin.

Aivan eri keskustelu on sitten se, ovatko palsta tai sen jutut hyvää vai huonoa huumoria. Hyvälle huumorille voi nauraa, huonoa huumoria voi aivan oikeutetusti haukkua. Niin tässäkin tapauksessa.

Mikäli Kallio kuitenkin kokee todella tulleensa seksuaalisesti häirityksi, sitä haluan pyytää vilpittömästi ja puolustelematta anteeksi.

Antti Pikkanen, Ylioppilaslehden päätoimittaja

Ohessa vielä alkuperäinen juttu:

”Hyvä Maaret Kallio,

Aivan aluksi haluamme kiittää Sinua blogistasi. Olemme saaneet siitä paljon, kohdanneet vajavaisuutemme, päässeet yli syyllisyyksistämme. Ymmärtäneet, että olemme kaikki ihmisiä omine puutteinemme, ja että sinäkin, Maaret, olet.

Koska olet antanut paljon omastasi, toivomme, että sinäkin saat. Siksi haluamme vuorostamme lähettää sinullekin Lujasti lempeä. Ohessa on kimaltavan violetti, moninopeusvärisevä Pearlescent Rabbit -hierontasauva. Sen lisäksi, että blogisi opettaa elämää sinänsä, sieltä voi löytää mitä parhaimpia neuvoja myös sauvan käyttöön, erityisesti niille pärjääville naisille, joiden rinnassa kuitenkin sykkii yksinäinen sydän.

Tässä muutama:

1. Aikuinen on terve, kun se leikkii

2. Mikään ei ole nyt arvokkaampaa kuin aika

3. Uskalla olla vihaamatta omaa kehoasi

4. Herkkyys ei ole valuvika

Kannattaa kuitenkin muistaa:

5. Seksissä on harvoin kyse pelkästä seksistä

6. Varo pikatyydytyksen houkuttelevaa ansaa

7. Mikä ei tapa, voi rikkoa rajusti

Kevät on rakkauden ja kukkaan puhkeamisen aikaa, yksin ja yhdessä. Toivotamme mukavia tutkiskelun hetkiä!

Ystävällisin terveisin

Ylioppilaslehti”