Neulo parempi maailma

T:Teksti:

Harrastatko neulomista, mutta et tiedä, kenelle lahjoittaisit lukuisat valmistuvat sukat ja lapaset?

Haluatko myös parantaa maailmaa, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Joulu on hyväntekeväisyysneulomisen sesonkiaikaa. Puikkoja voi kilkutella ainakin kehitysmaan naisten, kotimaan lasten, pingviinien ja aseistakieltäytyjien hyväksi.

 

Koulutusta kehitysmaan naiselle. Suuren Käsityökerhon, Vogelin ja Naisten Pankin villasukkatalkoot keräävät rahaa Naisten Pankille. Sukkaparin tuotolla rahoitetaan koulutus yhdelle kehitysmaan naiselle. Kampanjan erikoispiirre on, että jos sukat eivät valmistu kampanjan loppuun (18.12.) mennessä, siihen voi osallistua myös ostamalla Echinaforcea. www.villasukkatalkoot.fi

 

Joulupuu-keräys. Nuorkauppakamari kerää yhdessä Helsingin sosiaaliviraston kanssa ostettuja ja itse tehtyjä joululahjoja huostaanotetuille ja avohuollon piirissä oleville lapsille ja nuorille. Lahja viedään ennen joulua kauppakeskus Forumin keräyspisteeseen, jossa on valmiina pakettikortit lapsen iän ja sukupuolen mukaan. Pehmeään pakettiin voi neuloa vaatteen tai lelun.

www.keskuspuisto.org/fi/joulupuu

 

Villapaita pingviinille. Uusiseelantilainen lankakauppa Skeinz kerää villapaitoja öljyyn sotkeentuneille pingviineille. Linnut tarvitsevat vaatteita pysyäkseen lämpiminä, kunnes ne saadaan puhdistettua. Kampanja sai alkunsa lokakuussa öljyaluksen ajettua karille Australian rannikolla, jolloin 20 tonnia öljyä valui mereen.

theyarnkitchen.blogspot.com

 

Villasukat sivarille tai totaalikieltäytyjälle. Sivarisukka-kampanja kerää jälleen villasukkia aseistakieltäytyjille. Viime vuonna Sotilaskotiliitto kannusti ihmisiä kutomaan villasukkia varusmiehille, mutta monet halusivat muistaa myös sivareita ja totaalikieltäytyjiä. Nyt Sivarisukka järjestetään toista kertaa. Virallisesti kampanja on päättynyt, mutta Ylioppilaslehden lukijoiden osalta kampanjaa on pidennetty vuoden loppuun asti.

sivarisukka.blogspot.com

 

Sanat Elina Loisa, kuva MorgueFile