Eurokriisin pakettiratkaisu

T:Teksti:

Kreikka on pahoissa talousvaikeuksissa. Ylkkäri pelastaa koko euroalueen alle tonnilla.

Ensimmäinen, 110 miljardin euron suuruinen Kreikan tukipaketti koottiin toukokuussa 2010. Se ei riittänyt, ja nyt toista tukipakettia yritetään hioa kasaan huomattavasti isommalla kitkalla. Sekään ei välttämättä riitä korjaamaan budjetiltaan alijäämäisen ja velkaantuneen Kreikan tilannetta.

Mekin haluamme auttaa Kreikkaa ja koko euroaluetta. Siksi koostimme oman, vaihtoehtoisen tukipaketin. Se on hyvin halpa: noin 600 euroa, joka on melkein 110 miljardia vähemmän kuin ensimmäinen tukipaketti.

Eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtaja, keskustan Antti Kaikkonen näyttää paketille vihreää valoa.

”Pakettinne eroaa kyllä jossain määrin euroalueen poliitikkojen kyhäelmistä. Tuskinpa siitä haittaakaan on, joten sen varmasti voi laittaa menemään. Täydentäisin sitä vielä esimerkiksi muutamalla Aristoteleen perusteoksella muistuttamaan kreikkalaisten merkittävistä saavutuksista historiassa.”

Hallituspuolueenkin edustaja keksii pakettiin lisäsisältöä. Vihreiden Oras Tynkkynen ehdottaa, että Kreikkaan lahjoitettaisiin leluja.

”Maahan voisi lähettää kalliiden aseiden sijaan sotaleluja, sillä velkakriisissä kärvistelevä maa tuhlaa valtavasti rahaa sotilasmenoihin – eniten EU-maista talouden kokoon suhteutettuna.”

 

 

Nokia 101

Kreikka tarvitsee teollisia vientimenestyjiä. Tässä symbolinen viestikapula, joka kerran näytti Suomelle tien laman varjosta teknologiabisneksen maaksi.

Hinta: käytettynä 5 €.

 

 

Pekka Himasen kirja Kukoistuksen käsikirjoitus

Helleenien olisi syytä ymmärtää, että 2500 vuotta saivartelua ja hölinää ei maksa kenenkään velkoja. Luovuushöpöhöpön moderni klassikko Kukoistuksen käsikirjoitus kertoo, että valtion koulutusta pitäisi siirtää filosofian tapaisista tuottamattomista aineista kohti hyödyllisiä koulutusohjelmia.

Hinta: 32,30 €, ilmaiseksi netissä

 

 

Jari Sarasvuo ja kolme kylttiä

Fight harder! Fear less! Love more!

Sarasvuo kannustaa kreikkalaisia parempiin suorituksiin ja opettaa heidät syleilemään sisäistä sanka-riaan. Vuonna 2003 verokapinaan kannustanut ja vuoden 2011 alussa 14 miljoonan euron alaskirjauksen firmalleen saanut Sarasvuo luennoi kokemuksella, mitä hövelistä taloudenpidosta seuraa.

Hinta: 10 euroa? 5 euroa plus postikulut? Saatte kympin jos viette. Virpi kaupan päälle.

 

 

66 Habbo-kolikkoa

Järkkyvää euroa ja ehkä jopa Silverbankin sijoitushopeaa vakaampi valuutta. Suomi myös ilmoittaa näin Ylkkärin välityksellä ottavansa takuut mieluummin habborahassa kuin kreikkalaispankkien osakkeina.

Hinta: 10 €

 

 

Kikan levy
Käyrä nousemaan

Kikka saa käyrän sojottamaan ylöspäin ja kreikkalaiset panemaan talou-tensa kuntoon. Vähintäänkin he pelästyvät nykyajan amatsonia ja löytävät keskuudestaan 2000-luvun Herakleet, Theseukset ja Akilleet, jotka suorittavat sankaritekonsa talouden saralla.

Hinta: 10 €

 

 

Aalto-yliopiston tuotantotalouden opiskelijoiden Prodeko
Men at Work -mieskalenteri

Jokaisen päivän kohdalla on muistutus: ”Pay your debts!”

Hinta: 20 € nimmareilla ja tuoksulla

 

 

Lajitelma katteettomia suomalaisia vaalilupauksia

Kreikassa on jaeltu sosiaalietuuksia, ja nyt ollaan pulassa. Jos oltaisiin jael-tu Suomen tapaan vain katteettomia vaalilupauksia, valtion kassa pullistelisi. Suomalaisen demokratian tae ovat epämääräiset lupaukset, vaikkapa naisvaltaisten alojen palkkaremontti, joista kiemurrellaan vaalien jälkeen irti.

Hinta: 500 €/erä

 

 

Jääkiekon MM-95 -olutpullo-sarja

Voitto korjasi lama-Suomen itsetunnon kerralla kuntoon. Voiton symbolisesta latingista kertoo se, että suomalaisella ilolla ja uholla ratsastaneista tyhjistä kaljapulloista uskalletaan pyytää 16 vuoden jälkeen Huuto.netissä viittäkymppiä.

Hinta: 50 €

Sanat Petri Rautiainen, kuva Otto Donner