Kun vessanpönttö kaatui

T:Teksti:

WC-istuin, tuttavallisemmin pönttö tai pytty, on sellainen kiinteä kylpyhuoneessa sijaitseva kaluste, joka on jatkuvassa yhteydessä sekä taloyhtiön putkistoon että viemäriverkkoon (Ghettotytön privasanakirja, vol 1). Siksi, jos se heiluu, jotain on vialla.

Pöntön ei kuulu heilua, ikinä.

Mekin tiedettiin Ghettopojan kanssa tämä, mutta opiskelijoille tyypillisen laiskasti jokin sai sietämään vessanpöntön pientä epävakautta pitkän aikaa. Ajateltiin, että pöntön kuuluukin olla epävakaa, kun kylppärin lattiakin on kallellaan suihkun viemäriä kohti

Voitte kuvita kuinka järkyttyneitä oltiin, kun pöntölle kävikin kuvan näyttämällä tavalla.
Ei kannata yhdistää huonotasapainoista (humalaistako? mitään ei myönnetä) ihmistä ja vähintään yhtä epävakaista pönttöä.

Ja hei, riippumatta siitä humalatilasta, me voidaan olla yhtä mieltä siitä, että ihmisen pitää voida istua pöntölle ilman, että se kaatuu, vai mitä kaverit?

Ennen kuvanottotilannetta amiskaverimme oli pelastanut talon valtaisalta vesivahingolta. Sillä kun pönttö kaatui, huuhteluvettä tuova putki irtosi ja suihkusi mukavalla paineella suoraan wc:n kattoon.

Mikä oli koko sattumuksen järjettömin juttu?

A) Huoltoyhtiö ehdotti naapureilla vessassa käymistä. Vessallisiin saunatiloihin kun ei pääse ilman, että saunan laittaa päälle – sähkölukko.

B) Karmea katku, joka levisi viemäristä vessaan ja sieltä kämppään ja teki siitä asuinkelvottoman.

C) Kun tilalle laitettiin uusi pönttö, sitä ei edes laitettu kiinni.

Juuri niin, C. Kun asuntoomme oli tuotu uusi wc-pönttö, se heilui pahemmin kuin koskaan aiemmin. Ei oltu Ghettopojan kanssa kotona silloin kun pönttö tuotiin, joten emme päässeet valvomaan huoltomiehen työskentelyä.

Kun toinen huoltomies oli saatu soitettua hätiin, selitimme koko vessatarinan alusta loppuun. Miehen silmät levisivät hämmästyksestä, kun hän huomasi, että uusi pönttö oli laitettu vain silikonilla kiinni. KAMOON! Korkeakoulutettu Ghettotyttökin tietää paremmin.
Silikoni on vain tiivisteaine tai tissien täyte, ei mikään kosteiden tilojen kestävä liima.

Noh, uusi huoltomies pakersi pytyn parissa puolitoista tuntia, asetti pöntön päälle painon ja muistutti, että massalla kestää 12 tuntia kuivua. Näin niitä pyttyjä oikeasti kiinnitetään.

Kenen muun HOAS-pönttö huojuu? Mä osaan nimetä suoralta kädeltä ainakin kaksi kaveria, joiden irtopytty on melkein aiheuttanut kaaoksen.