Saisinko poliisin paikalle?

T:Teksti:

Nyt herätellään keskustelua aiheesta hyvän naapurin käytös opiskelija-asunnossa vapaa ajalla eli viikonloppuna.

Ennen muuttamistani HOASille kävin kyseisen säätiön asukkaiden luona bileissä. Meno oli mahtava ja muistan yhden jos toisenkin sanoneen, että ei sillä hiljaisuudella ole niin väliä, ei kukaan HOASilla asuva kuitenkaan välitä. Kaikki muutkin bilettää hei! Nauroin räkäisesti päälle ja tein itsekin oman osani melun tuottamiseksi.

Ääni muuttui kellossa kun jouduin itse saman tilanteen uhriksi. Mitä jos ei biletäkään? Mitä jos on esimerkiksi viikonlopputöitä ja joutuu menemään lauantaina ajoissa nukkumaan? Kuuluuko silloin kuunnella naapurin biletystä sillä periaatteella, että hei, me ollaan opiskelijoita eikä nukuta kuitenkaan koskaan?

Mä tein eräistä talossamme järjestetyistä bileistä eeppiset lopettamalla ne. Oltiin kuunneltu Ghettopojan kanssa ties kuinka pitkään naapurien jumputusta ja käyty pariin kertaan sanomassakin, tuloksena ilkeitä, kännisiä tuijotuksia. Istuttiin sängyssä kuolemanväsyneinä keskellä yötä ja mietittiin, että käydäänkö sanomassa vielä kolmannen kerran.

Meidän onneksi joku päätti vääntää volyyminappulaa vielä lujemmalle, ja kamelinselkä katkesi. Kello oli jotain jälkeen puoli yksi yöllä, eli oltiin
annettu naapurien bilettää jo reippaasti yli hiljaisuuden.

Ring ring, 112! Meillä on täällä pieni bileongelma, saisiko poliisit paikalle? Meidän kotirauhaa häiritään.

Puhelusta ei ehtinyt kulua valehtelematta edes kymmentä minuuttia, kun koko käytävä hiljeni. Autuas hiljaisuus katosi kuitenkin nopeasti.

Kyseiset bilevieraat olivat nimittäin maailman vitsikkäintä ja musikaalisinta väkeä ja esittivät talollemme kauniin, moniäänisen a  cappella -version hittikappaleesta Kalliolle, kukkulalle.

Jos en minä sinua saa, niin mä lähden kauas pois. Muille maille vierahille, etten sua nähdä vois. Heko heko. Ihan vitun hauskaa.

”Eeppistä, ihanaa, elämän parhaat bileet! Muistatko sen kerran, kun poliisit hääti meidät pois ja laulettiin ulkona  keskellä yötä? ” Melkein harmittaa ajatella, että joku sai mun ansiostani liian hyvän bileiden lopetuksen ja jotain, mitä muistella sitten, kun elämä on muutakin kuin sitä, kuka istuu bileiden jatkoilla pisimpään.

Mitä mieltä te olette? Saako, vai peräti pitääkö HOASilla bilettää naapureista välittämättä?