Opiskelijakorttihuijaus onnistui

T:Teksti:

Huonoin puoli valmistumisessa on se, että menettää opiskelijakortin. Halusimme ystäväni kanssa lähteä reissaamaan Eurooppaan ja arvelimme, että matkalla saattaisi olla hyötyä opiskelijakortista. Emme olleet siihen enää oikeutettuja, mutta onneksi tuttavamme oli töissä paikassa, jossa myönnettiin kansainvälisiä opiskelijakortteja. Hän teki meille kortit, ilman lupaa tietenkin.

Kortit ovat yhä tallessa. Niiden mukaan ystäväni opiskeli Suomen kuninkaallisessa merisota-akatemiassa, itse olin Helsingin koti- ja pieneläininstituutin opiskelija. Täydestä menivät!

Nainen, 29

 

 

Vaikka olen jo viimeistä vuotta korkeakoulussa, ylenpalttisen laiskuuteni takia en ole tullut hankkineeksi kuin VR:n matkakortin.
Opiskelijatoimistoon olisi noin kahdenkymmenen minuutin kävelymatka. Koska asun Lahdessa, tällaiset etäisyydet tuntuvat kohtuuttomilta.
Ihailen kuitenkin kirjoittajan rohkeutta huijata viranomaisia. Asioiden pyrkiminen saamaan mahdollisimman halvalla, vaikka petoksen avulla, istuu tukevasti ukrainalaisissa juurissani.
Lina