Opiskelijat kommentoivat hallitusneuvotteluja piirtämällä katuun

T:Teksti:

”Paavo tuu tänne!”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ei ymmärrettävistä syistä ehdi poiketa kesken neuvottelupäivän, mutta jäljistä päätellen moni muu on ehtinyt.

Kun Jyrki Kataisen (kok) johtamissa hallitusneuvotteluissa koitti jo 12. päivä, päättivät opiskelijat vaihtaa taktiikkaansa: neuvottelusauna paikalta pois ja indeksi-lounge tilalle. Aalto-yliopisto lainasi riippumattoa ja HYY ämyreitä.

Ipanapa-laulut soimaan, katuliidut esille ja piirtämään.

Miltä näyttää tulevaisuuden Suomi? Sitä utelivat Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Suomen ammattikorkeakouluopiskelijoiden liitto SAMOK. Vastaukset katuun piirsivät Helsingin Snellmaninkadulla Säätytalon edustalla piipahtaneet kaupunkilaiset esikoululaisista korkeakouluopiskelijoihin.

”Jos neuvottelut eivät kohta pääty, niin pyydämme ensi viikolla poliittisia opiskelijajärjestöjä vauhdittamaan neuvotteluita”, toteaa SYL:n puheenjohtaja Katri Korolainen-Virkajärvi poikkeuksellisen pitkäksi venyneestä hallitusohjelmaväännöstä.

Opiskelijat toivovat, että ohjelmaan kirjattaisiin myös heidän vaatimuksensa: opintotuki tulisi sitoa elintasoindeksiin, opiskelijavanhemmille olisi myönnettävä huoltajakorotus ja kaikille olisi taattava oikeudenmukainen Suomi.

Sanat Marko Ylitalo
Kuvat Teemu Granström

Kampanja Facebookissa: http://www.facebook.com/indeksiin

Kampanjasivut verkossa: www.opintoraha.fi

Neljävuotias Cecilia Patzschke piirtää vedessä lilluvaa ruisleipää Helsingin Säätytalon edustalla.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton ViNOn puheenjohtaja Paloma Hannonen kirjoitti katuun STOP!

Siellä ne hallitusneuvottelijat neuvottelevat neuvottelemistaan.