Kirjepommitin Kelaa

T:Teksti:

Muutimme miespuolisen kaverini kanssa kämppiksiksi. Pian sain Kelasta kirjeen, jossa sanottiin, että asumistukeni lakkautetaan, koska avomieheni tienaa liikaa. Olin tuolloin sinkku ja ihmettelin, että mistähän tällainen mystinen rikas avomies on pöllähtänyt.

Soitin Kelaan, josta kerrottiin, että samassa asunnossa kahdestaan asuvat mies ja nainen lasketaan automaattisesti avopuolisoiksi. Kysyin, miten pitäisi toimia – kaverinihan ei maksanut vuokraani tai muita kulujani. Kelasta vastattiin, että meidän pitää jotenkin todistaa, ettemme ole avopuolisoita. Voisimme esimerkiksi lähettää kirjeen, jossa muutama todistaja kertoo, ettemme seurustele.

En oikein tiennyt, kuinka monta todistajaa olisi sopiva määrä. Minun ja kämppikseni vanhemmat kirjoittivat kirjeet Kelaan, samoin parhaat kaverini ja naapurissa asunut serkkuni. Yksi kavereistani (nainen) jopa kirjoitti kirjeen, jossa ilmoitti olevansa tyttöystäväni. Yhteensä kirjeitä kirjoitettiin melkein 20 kappaletta. Parin viikon päästä Kelan täti soitti ja ilmoitti, että kiitos riittää, ei tarvitse enää lähettää kirjeitä, kyllä me uskotaan. Olivat varmaan kyllästyneet kirjetulvaan! Mutta ihan oikein niille, mitäs menevät ronkkimaan ihmisten yksityisasioita.

Nainen, 25, farmasia