Laskiaisena nostatettiin opintotukea

T:Teksti:

Näin se laskee.

Se on opintotuki. Laskiaistiistaina Helsingin Ullanlinnanmäellä opintotuki laski konkreettisesti alas. Sitä se tosin tekee muutenkin: tällä hetkellä opintotuki on ainoa vähimmäisetuus, jota ei ole sidottu elinkustannusten kehitykseen. Toisin sanoen opiskelijan ostovoima heikkenee jatkuvasti.

Ennen kuin opiskelijat itse pääsivät akateemisen mäenlaskukilpailun makuun, kilpailivat puolueiden puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat sekä kansanedustajat heidän suosiostaan. Mäellä nähtiin Sampsa Kataja (kok), Mari Puoskari (vihr), Maria Guzenina-Richardson (sdp), Tuomo Hänninen (kesk), Paavo Arhinmäki (vas), Sari Palm (kd) ja Mikaela Nylander (rkp). Kaikki seitsemän viittasivat kiltisti, kun heiltä kysyttiin, kuka kannattaa opintotuen sitomista indeksiin.

Perussuomalaiset eivät ainoana puolueena vastanneet Suomen ylioppilaskuntien liiton kutsuun, mutta paikalle oli siitä huolimatta saapunut eduskuntavaaliehdokas Juhani Mönkkönen. Hän tosin jätti viittaamatta, vaikka opintotuen indeksiin sitominen onkin persujen puoluelinjan mukaista. Sen sijaan tulorajat tulisi Mönkkösen mielestä poistaa.

SYLin puheenjohtaja Katri Korolainen-Virkajärvi oli tyytyväinen laskiaisriehan antiin.

”Jopa kokoomuksen edustaja kannatti opintuen sitomista indeksiin 1.1.2012 alkaen. Aikaisemmin puolue ei ole sitä julkisesti luvannut, mutta nyt se teki niin kolmentuhannen opiskelijan edessä”, Korolainen-Virkajärvi myhäili ja jatkoi:

”Nyt on vaalikevät eikä jakovaraa juuri ole, mutta uskon silti, että tavoitteemme menee läpi.”

www.laskiaisrieha.fi

SYLin puheenjohtaja Katri Korolainen-Virkajärvi (vas.) sekä Norppa ja joku toinen eläin kannattavat opintuen indeksiin sitomista.

Vaihto-opiskelija Marta Bastida (vas.) ystävineen sai pulkat lainaksi ja he pääsivät mäkeen. Bastilda haluaisi enemmän luinta kotimaahansa Espanjaan, koska "se on mahtavaa!"