Huumekohu lehdistössä!

T:Teksti:

Aktivistipiireissä viihtynyt tuttava oli selaillut Iltalehden nuorten vaalikoneen listaa ehdokkaista, jotka sanovat kokeilleensa huumeita.

”Yritin laskea, kuinka monen sellaisen ehdokkaan nimi täältä puuttuu, jonka kanssa olen joskus polttanut pilveä”, hän selitti.

Vaalikone paljasti muitakin kiinnostavia seikkoja.

Ensinnäkin huumeita näyttävät kokeilleen etupäässä vanhemmat miehet ja pienpuolueiden ehdokkaat. Esimerkiksi vihreistä ja demareista huumeita kertovat kokeilleensa muun muassa Heikki Hiilamo (vihr), Jukka Relander (vihr), Erkki Tuomioja (sdp) ja Thomas Wallgren (sdp).

Ilmeisesti kannabista on poltettu tässä maassa viimeksi joskus 1970-luvulla, tai kaikki kurittomat nuoret vain ajautuvat Piraattipuolueeseen.

Tai sitten nuoremmilla ehdokkailla on mielessä, millainen hysteerinen julkisuuskohu seurasi, kun vihreiden Rosa Meriläinen ja Markus Drake aikoinaan kertoivat kokeilleensa kannabista. Vanhemmilla on se etu puolellaan, että voi sanoa kokeilleensa joskus nuorena ja luottaa ajan pyyhkineen synnin pois. Nuorella rikos on väistämättä vielä tuore. Moni ehdokas piti -aivan oikein- kysymystä epäolennaisena eikä ottanut kantaa. Ehdokkaiden päihdepoliittisista mielipiteistä kysymys ei ainakaan kerro mitään.

Todellisuudessa Iltalehden vaalikoneen huumekysymys taitaakin kertoa eniten siitä, kuinka epätoivoisesti toimitus yrittää kalastella otsikoita.

Se tuttavakin meni laskuissa sekaisin.

Maria Manner