Puolustuspolitiikkaa villasukilla

T:Teksti:

Tänä syksynä käsistään kätevä kansalainen voi ilmaista kantansa armeijaan lähettämällä villasukat joko varus- tai siviilipalvelusmiehelle.

Sotilaskotiliitto täyttää ensi vuonna 90 vuotta ja on sen kunniaksi haastanut maanpuolustushenkiset käsityöihmiset kutomaan sotilaille villasukkia. Tuntemattoman sotilaan villasukat -operaation järjestäjät toivovat saavansa kokoon 25000 sukkaparia, jotka lahjoitetaan ensi vuonna palvelukseen astuville miehille ja naisille.

Vaan palelevat ne sivaritkin varpaat. Operaatio Sivarisukka haastaa kutomaan sukat siviilipalvelusmiehelle tai totaalikieltäytyjälle. Yhteensä sukkia tarvitaan noin 2500 paria, ja ne jaetaan Aseistakieltäytyjäliiton kautta.

Molemmissa operaatioissa on aikaa kutoa vuoden loppuun asti. Sivarisukkia on tällä hetkellä valmistettu noin sata paria, varusmiessukkia 5000-10000. Sukkien väri ja malli ovat kutojan vapaasti valittavissa, joskin inttisukkien täytyy sointua maastopukuun. Eniten kaivataan kokoja 43-45, vaikkakin Sotilaskotiliitto ennustaa, että ensi vuoden varusmiehet ovat hyvin pienikokoisia. Nettisivuilla neuvotaan kutojia seuraavasti:

”Toivomme, että kirjoitat paperille henkilökohtaisen viestin varusmiehelle, jonka laitat sukan sisään.”

 

Maria Pettersson