Anteeksi kuinka, Mikael Jungner?

T:Teksti:

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner, haluatte haastaa Kataisen hallituksen talouspolitiikan ”niinistömäisellä otteella” (HS 19.8.2010). Mitä tarkoitatte?
”Nykyisen hallituksen linja on `antaa mennä`, isoihin asioihin ei puututa. Tarvitaan johtajuutta. Niinistömäinen ote tarkoittaa, että ongelmiin puututaan jämäkästi.”

Eikö ole vähän hassua ja noloakin, että SDP lainaa kokoomuslaiselta puhemieheltä? Eikö teillä ole omaa linjaa?
”Ei tässä ole kyse poliittisesta linjasta, vaan toimintatavasta. Tähän oli helppo verrata, sillä kun olin pääministerin avustajana, Niinistö oli valtionvarainministeriön johdossa, ja näin, että ministeriötä johdettiin jämäkästi.”

Yritättekö näin hyötyä Niinistön kansansuosiosta?
”Ei sellainen kansansuosio ole minnekään siirrettävissä. Viime aikoina Niinistö on muutamissa avauksissa puhunut ihan järkeviä esimerkiksi valtionvelasta.”

Mielipidekyselyiden perusteella on tullut vaikutelma, että kaikki mihin SDP koskee, muuttuu paskaksi. Pyrittekö tällä tärvelemään Niinistön mahdollista presidentinvaalikampanjaa?
”Olipa asiantuntematon ja typerä kommentti. Mitä sä tarkoitat? SDP on Suomen toiseksi suurin puolue. Heitätkö sä noita ihan lonkalta? Mä tahdon tän tekstin tarkistettavaksi.”

YLE Uutisten gallupissa SDP:n kannatus oli heinäkuussa 20,5 %. Pudotusta kesäkuulta oli 0,6 prosenttiyksikköä.

Maria Manner