Ulos kaapista

T:Teksti:

Valkoinen pitsimekko on saapunut edellisenä päivänä Englannista. Siihen pukeutunut Anna Vanhanen avaa oven. Asu on punaisia kynsiä myöten harkittu.
”Niittisaappaat, niittikorut ja wetlook-legginsit saivat asuun vähän rockia, ja punaiset huulet nyt vaan sopivat valkoiseen pitsiin”, tarkentaa Vanhanen haastattelupäivän iltana blogissaan.
Kolmannen vuoden oikeustieteen opiskelijan ylläpitämä Mungolife on yksi Suomen suosituimmista muotiblogeista.
Vanhanen kutsuu sitä lifestyle-blogiksi. Mungolifessa hän on kertonut oman rakkaustarinansa, tunnustautunut oikeiston kannattajaksi, antanut videolla neuvoja korkokengillä kävelyyn ja esitellyt 90-luvun alun venäläiset suosikki-iskelmänsä.
Runsas vuosi sitten perustettua blogia seuraa viikoittain yli 20€‰000 ihmistä.

Blogin pääsisältöä ovat Päivän asu -postaukset, joissa Vanhanen poseeraa viidestä kymmenessä kuvassa ja kertoo tarkat tiedot vaatteiden ostopaikasta.
Asuja kommentoivat päivittäin kymmenet ihmiset.
”Oot tosi hyvä roolimalli, ja kaiken lisäksi sulla on terve suhtautuminen kauneuteen ja estetiikkaan ja oot itsekin tosi kaunis!” kommentoi eräs 16-vuotias lukija taannoin.
Annan elämä kiehtoo monia. Hän pääsi ensi yrittämällä oikikseen, eikä nosta opintotukea vaan elättää itsensä toimistotyöllä.
Vanhanen jakaa kaksion poikaystävänsä Valtterin ja Simba-koiran kanssa. Mikä ihmeellisintä, hänellä tuntuu olevan loputtomasti rahaa vaatteisiin.
”Puolet vaatteistani on kyllä kirpparilta. Kirpparilla shoppaamisessa on se ihana adrenaliinihyöky, kun löytää jotain makeaa ja vie sen toisen edestä.”

Kaikki palaute ei ole positiivista. Kun Vanhanen esiintyi Kuningaskuluttaja-ohjelmassa, kirjoitti hapan anonyymi kommentti-osioon: ”Poikaystävänikin mielestä sinulla on iso berberi.”
Kerran Vanhanen joutui tekemään ilmoituksen poliisille.
”Kuviani oli käytetty eräällä sivustolla törkeästi. Minut uhattiin jopa raiskata.”
Poliisin reaktio oli outo.
”He sanoivat, että jokainen tietää, että netti on täynnä pervoja ja pedofiilejä, ei sinne pitäisi laittaa kuvia tai videoita.”
Vanhanen ilmoitti, ettei aio blogata idioottien ehdoilla.
”Blogissa kerron asioita, jotka voisin kertoa kenelle tahansa vierustoverille luentosalissa.”
Monet muotiblogit ovat täynnä mainoksia. Toistaiseksi Vanhanen bloggaa omaksi ilokseen, vaikka tuotevalmistajilta tulee yhteydenottoja päivittäin.
”Milloin pitäisi mitäkin hammastikkua mainostaa.”
Vanhanen kirjoittaa vain tuotteista ja vaatteista, joista pitää.
”Jos ne on saatu ilmaiseksi, kerron sen.”
Jos sopiva diili sattuisi kohdalle, Vanhanen saattaisi ryhtyä päätoimiseksi bloggaajaksi. Muotimaailma houkuttaa muutenkin.
”Olisi mahtavaa päästä opiskelemaan vaatesuunnittelua Taikiin, mutta ei minun piirustustaidoillani.”

Maria Ruuska
Kuva Teemu Granström

Kuka?

Anna Vanhanen, 21
Asuu Helsingissä.
Yöpöydällä joku Twilight-sarjan kirjoista kestolukemisena.
Vuonna 2019: ”Olen löytänyt unelma-ammattini ja olen äiti, vaimo ja vähintään kolmen ihanan koiran onnellinen omistaja!”