Kypäräkeikarit

T:Teksti:

Brassailijalle
Heidi Moisio:
”Onhan tämä todellinen brassailukypärä. Mieheni tilasi tämän netistä, ja näitä olisi saanut myös karvahattukuosilla. Olen käyttänyt kypärää muutaman kuukauden. Aiemmin en suostunut laittamaan kypärää päähäni. Peruskypärät ovat hiton rumia. Miinuspuolena on, että tämä kypärä ei sovellu pitkille matkoille, sillä tuuli repii hatun liepeitä. Myöskään kokoja ei ole kuin kaksi, joten isopäiselle nämä eivät sovi.”

Malisen ystävälle
Jaakko Seppälä:
”Kypärä on stailattu tarvikkeina skeittikypärä, kontaktimuovi ja tarkat sakset. Liimauksen pitäisi kestää sadettakin, mutta eipä ole tullut testattua – kukas sitä nyt sateella muutenkaan ajelisi. Lopputulos on niin hieno, etten raaski käyttää sitä.”

Väriläiskälle
Raija Seuri ja Turkka Seuri:
”Ostin kypärän Valtterin kirpputorilta. Ajattelin ensin alkaa tuunata vanhaa kypärääni, mutta löysin sattumalta tämän kukkakuvioisen. Halusin kypärän olevan hauska ja värikäs, ja toisaalta riittävän iso, jotta pipo mahtuu talvella alle. Kypärä on ilmeisesti alun perin Espanjasta. Lapsenlapseni Turkan kypärässä on
leppäkerttukuviointi. Hänen vanhempansa löysivät kypärän.”

Katu-uskottavalle
Martti Tulenheimo:
”Ostin kypäräni kolmisen vuotta sitten viisastuneena siitä, kun kaverini iski päänsä ratikkakiskoon. Peruskypärät olivat tylsän näköisiä, ja halusin kypäräni istuvan tyyliini. Haussa oli skeittityylinen kypärä, ja päädyin lopulta ostamaan vesiurheiluun tarkoitetun kypärän. Sen takia kypärässäni on korvaläpätkin.”

Teksti ja kuvat Teemu Granström